Hanımlar merhaba,
Bez bırakma sürecinde ve bıraktıktan sonra uyku tulumu veya normal tulum kullandınız mı? Rahat oluyor mu acaba bilemedim. Kıyafet alışverişi yapıyordum oğluma, henüz bez bırakmadık ama denemelere başlamayı düşünüyorum. Ona göre tulum alıp almayacağım 😅
Bez bırakma sürecinde tulum?
Mommy12 Ben neredeyse kızım 5 6 aylık olduğundan beri uyku tulumu ile yatırıyorum geceleri. Bez bırakma sürecinde tulum kullanmadık. Çünkü gece lavaboya kaldırırken çok zahmetli oluyordu. Lazımlığı yatağın yanına getirip tulumu ayak kısımlarından çıkarmak sonra tuvaleti bitince geri giydirmek ve bunu yaparken uykusu açıldığı için bir süre kullanmadım. Sonrasında da tuvalet eğitimini tamamlayalım alışsın diye kullanmadık. Şimdi kızım ne zaman giymek isterse giydiriyorum. Kendi tercihleri oluyor her gün farklı ve pembe pijamayla uyumak istediği için. Sizin tercihinize kalmış. Çocuk için zorluğu yok, bu süreçte hep siz çıkarıp giydirmek durumunda kalıyorsunuz. 😊
zarifhanim çok haklısınız. Geçenlerde 2 tulum aldım, bedeni fazla büyük almışım hemen de yıkamıştım diye tekrar alayım dedim. Sonra dank etti tuvalet eğitimi vereceğim. Boş yere aldım diğer büyük olanları gibi. Gündüz neyse ama gece tuvalet için kaldırdığımda çok zor olur 😣 en iyisi ikili pijama takımı almak. 32 aylık şuan. Kendi evimde değilim uzun zamandır iş faktörlü ailemdeyim. İnşallah önümüzdeki ay evime geçince WC eğitimi veririm oğlum da hazır olursa 😣 nasıl olacak bilmiyorum geriliyorum düşündükçe.
Mommy12 Allah yardımcınız olsun. Oğlunuz hazırsa üstesinden gelirsiniz kolaylıkla korkmayın
zarifhanim birkaç gün önce anne çişim geldi dedi tuvaleti gösterdi. Ama klozette aparatı yok çocuklar için, bir de kendi evimde öğrensin kolay öğretebilmem için diye üstüne düşmedim. Ama sabaha bezi kuru kalkmıyor hiç😅 bu belirtiymiş ya bırakması için. Bizde o belirti yok
Mommy12 kızım 4 yaşına girecek hala uyku tulumu ile yatar bizim eğitim yaza geldiği için tulum giymedi şuan da gece uyanmaz o yüzden çok rahat oluyor, giyerse de bence bir eziyeti yok ya tamamen çıkarmıyorm bacaklarına kadar indirip geri giydiriyorm ben seviyorm uyku tulumunu
Mommy12 geceleri sıkıntı ya kalkıp bide açması ve baya zaman alir ve çocuğun uykusu bölünür
Bnce bir sure alma alisana kadar yada alma evin soğuk degilse ben hep pijama vs giydirdim daha rahat
TombulHatun ben üstten çıkarmayı düşünmüyorum da alttan bacağından çıkarmak zor gelir diye vazgeçmiştim. Hiç aklıma gelmedi sen söylemesen gerçekten. Bez bağlamayı öyle benimsemişim ki o rutinimi 😅 oğlum sıcağı hiç sevmiyor normal tulum giydiriyorum ben gün içinde de oynarken çok rahat ediyor belini saran bişey de yok ya. İkizler burcu olarak yine kısır döngüye girdim 🤪
bu WC eğitimi beni gerim gerim geriyor. Çok pimpirikli biriyim oğlum da bana benzedi hiç bir yeri ıslanmasın kirlenmesin istiyor. Yazı beklesem çocuk 40 aylık falan olacak. Mecbur başlıcam bi yerden. Ev merkezi sistem zaten ekstra sıcak
perimasali802_ ev çok sıcak canım o yönden sıkıntı olmaz. Çok geriliyorum o stresi düşündükçe. Bakalım bi başlayayım ona göre kıyafetleri de şekillendiririm inşallah. Şimdilik alt üst pijama takımı alayım en iyisi.
Mommy12 aynen öyle yap valla kolaylıklar dilerim atlatirsiniz bunu sabır isteyen bir süreç
Mommy12 Ben hala kullanıyorum uyku tulumu, gece tuvalete kalktığı zaman elbette zor oluyor o kısımda kullanışsız. Onu çıkarana kadar uykusu açılabiliyor. Ama çok sık gece tuvalet için kalkmıyor o yüzden ben kullanmaya devam ediyorum. Eğitimden sonra eğer geceleri hep kalkarsa o zaman kullanmamak daha rahat olur senin için
Mommy12 Ben kızıma tuvalet eğitimi vermeden önce bezi bazen kuru bazen ıslak kalkıyordu. Beslenme şeklinin de etkisi var gece yatmadan bir iki saat önce sıvı alımını kesmek gerekiyor. Kızım gece uyanıp su içtiği için her gece lavaboya da uyanıyor. İlk eğitim sürecinde bir iki ay kadar hep ben kaldırdım geceleri. Sonrasında kendi ihtiyacı gelince uyanmaya başladı. Yani kimisi gece kaldırıyor kimi kaldırmıyor. Ama eğitim verdiğim günden beri kızım bu sayede geceleri bir gün bile yatağını ıslatmadı. O sebeple ben tuvalet eğitiminde uyuduktan bir iki saat sonra lavabo için uyandırılması taraftarıyım.
Mommy12 uyku tulumunu komple çıkar ana gerek kalmayacak yani kollaı çıkar aşağı indir yapsn lazımlığa mis 😂 çocuğun hazırsa zaten bekleme yazı çabuk alışır inşallah
zarifhanim maşallah 🧿 darısı inşallah bize. Ben de tikliyim kaldırırım o zaman 😅
TombulHatun akıl akıldan üstündür diye boşa dememişler 💐😅 geçen gün çişim geldi dedi sadece o. Gece maşallahı var bezi dolu kalkıyor. Hatta ben 8.30 gibi uyutuyorum. 12 gibi kendim uyumadan önce de bi daha alt alıyorum hep dolu oluyor bezi. Kıyafetlerini bezini hep değiştiririm bebekliğinden beri ben uyumadan.
Evime geçince inşallah yakın zamanda alıştırırım
Halıları kaldırsam mı o süreçte acaba?