lionmomma Nazarın hak olduğuna inanırım lakin her şeyi de nazara yorarak psikolojimi ve enerjimi o yöne çekmem. Her şeye nazar diyen kimsenin de evine evladına bakmam çünkü iyi de yorum yapılsa kötü de yorum yapılsa karşıdaki kişi onu nazar niyetiyle algılar. Ve hiç aklınızda olmayan şeyin suçlusu olursunuz. Maşallah der geçerim. Sürekli aynı şeyi düşünür ve zikrederseniz “kötüyü çağırmak” deyimine eşlik etmiş olursunuz.
Çocuklar fazla uyarana aktif ışığa, sese, ekrana, kalabalık ortama maruz kaldığında zaten rahatsız olurlar ve gece de bunun etkisini sürdürebilirler. Benim kızım hiç kalabalığa alışkın bir bebeklik geçirmedi, nazardan değil yani evimiz hep sessiz sakin olduğu için o ortama alıştığından huyu böyle olduğundan dışarıya adapte olması iki yılımızı aldı. Yoksa bebekken de, büyükken de nereye gitsek ne kadar güzel, ne kadar akıllı kibar bir çocuk der herkes. E bebekken nazar değdiği için huysuzdu da büyüdüğünde mi nazar etkisi azaldı. Veya alerjik bir bebek olduğu için çok sık bronşit olurdu. Buna bile nazar derdi kayınvalidem. Yahu bu bir hastalık ve bizim bununla yaşamaya alışmamız kabullenmemiz lazım.
Bana herkes korkmuyor musun nazardan diyor böyle konuştuğumda. Ne yapayım çocuğu kapalı bir kutu içine koyup yıllarca saklayamam ki, illaki ortam içine girecek, insanlar bu çocuğu görecek. Ben evladımı Allah’a emanet ediyorum, ve bu inanç sayesinde korkmuyorum diyorum.
☘️Öncelikle günlük yaşantınızda nazar düşüncesini azaltmanızı öneririm. Yani bir sorun varsa bunun olağan bir şey olduğunu düşünüp mantıklı sebepler aramaya çalışabilirsiniz.
☘️ Siz ve evladınız negatif enerjiden etkileniyorsanız ve evinize biri gelip gittiğinde kendinizi kötü hissediyorsanız o kişilerle muhabbeti azaltıp daha pozitif ve size iyi hissettiren insanlar ile görüşebilirsiniz.
☘️Anladığım kadarıyla iyi ve kötü her enerjiden etkileniyorsunuz. Ailecek kötü rüyaları birbirinize anlatmamanızı tavsiye ederim.
☘️Nazarı ne engeller? Peygamber efendimiz felak ve nas sürelerine muavvizeteyn yani koruyucu dualar ismini vermiştir. Kim nazardan korkuyorsa rabbimizin koruyuculuğunun nazardan daha büyük olduğuna inansın. Nazarı düşünmek kimseye kendisini iyi hissettirmez. Nazar deyip durarak zaman kaybetmek yerine dua edip evladını Allah’a emanet etmek ve rabbimizin onu koruyacağına inancını bağlamak bu korkunun önüne geçer.
Sizin düşünceleriniz değişirse, manevi önleminizi alırsanız Allahın izniyle bebeğinizi de korumuş olursunuz. 🌸