Kızlar oğlum 28 aylık tam bir emzik delisi ve artık bıraktırmak istiyorum çünkü dişlek gibi olmaya başladı gündüz emziksiz arada uyutuyorum ama gece mümkün değil uyumuyo ne kadar konustuysamda anlatmaya calistiysamda yok yok yok bide hasta burnu akiyo tikaniyo yani napcagimi sasiriyorum artikne yapsamda biraktirsam emziği travma olsun istemiyorum ama kendiliğinden de birakcak gibi değil asla

mlksrdl ben tam bu süreçteyim 24 aylık oğlum sadece uykuya geçerken kullanıyordu gündüz falan vermiyordum hiç geçen gün emziğini kaybettim o sırada babasını aradım sormak için işte emzik yok gördün mü falan diye babasıyla telefonda konuşurken bizi dinlediğini farkettim aslında bulduk emziği ama ben o dinlediği için tüh ya nerde düşürdük acaba bulamadık evde falan diye konuşmaya devam ettim neyse bugün böyle uyusun bulunca vericem dedim üçüncü günümüz arada evde beraber arıyoruz emziği ağlayıp aramıyor uykuya geçerken sadece uyumak istemiyorum falan diyor ama emziği hâlâ kayıp sanıyor belki size de fikir olur bizim iki üç gün sonra tamamen alışır gibi düşünüyorum beklediğimden iyi gitti bir de naçizane fikrim hangimiz emziği bıraktığımızı hatırlıyor ve buna üzülüyordur ki bence travma kalacak diye kendinize stres yapmayın evet onlar için bir bağımlılık ve çok zor bir süreç ama inanın ki kimse emzik veya meme bırakırken yaşadıklarını hatırlamıyordur yani umarım öyledir 🥲

ayssse ya bu akşamda ben oyun yaparken yatırmadan altini alıyım dedim sonra birşeylere güldü emziği aldım sakladım martilari çok seviyo martı geldi aldı kaçtı falan dedim oyunla ama yok yok yemedi sakladım emziği arkama baktım uyumicak sknra AA martı getirmiş dedim emziği verdim mecburen uyumicak diye napcam bilmiyorum inanki denerim onuda ama sanmıyorum bizimkine fayda edeceğini🤷🤷🤦😢

mlksrdl Kızım tam 28 aylıkken bıraktırdık emziği. Emziği kendisinin kaybetmesine fırsat verin ve beraber arayın. İllaki oyuna dalıp bırakıp unutuyorlar gündüz.
      Biz bir akşam parka çıkmıştık. Emziği evde bırakalım mı kaybolur demiştim. Bırakmak istemedi yanına aldı. Sonra emziği gerçekten kaybetti. Evde yedekleri vardı ama çıkarmak istemedim. Sonra gece gidip parka beraber aradık. Bulamadık tabi, o kaybettiğine ikna olup sessizleşti. Ben saklasam asla kabul etmiyordu artık büyüdün dediğimde beni dinlemeden ağlıyordu. Kendi kaybettiği için kabullenmek durumunda kaldı.
      İlk gece hep emzikten bahsettik, kaybolduğundan artık büyüdüğünden ve emzik kullanmayacağından. Ben konuyu dağıtsam başka şeyler anlatsam da sürekli anne emzik kayboldu diyordu çünkü aklında sadece yaşadığı kayıp vardı.
      Ben üç gün yanında uyudum çünkü sağa sola dönerken emzik ağzından düşse takar geri uyurdu bulamadığı için uyku halinde çok ağladı. Beraber ağladık. Sarılıp acısını hissettiğimi ve duygularını paylaşmak istediğimi hissettirmeye teselli etmeye çalıştım. Yani onu o süreçte duygularıyla yalnız bırakmadım. İkinci ve üçüncü günler de yine istemdışı uyanıp emzik diye sayıklayıp ağladı. Bir hafta sonra uyandıkça sarıldım geri uyuttum bir daha emzik için ağlamadı geceleri.

zarifhanim ya benimde niyetinde o vardı aslında hani emziği saklayıp birlikte arayalım deyip aaa emzik kaybolmuş annecim ben senin yanındayım diyip ona sıkı sıkı sarılmak ama evi yikiyo başımıza herkez arıyı birseymi oldu diye aslında aile apartmani ama işte anlatiyosun anlamıyorlar bı de öyle deniyim bari ya salcami sürsem midesi bulandı dedim ama bilemedim de yahu 🤦🤦🤦😢😢

Benim bebiş 18 aylık olmak üzere sadece uyurken veriyordum 1 haftadır uyuduktan sonra vermiyorum bir kaç kez fark edip aglmaya başladı ama emzirdigim için unuttu hemen görmeyeceği bir yere koymuştum tamamen unutursa aticam artık

mlksrdl Ucunu kesen var, salça süren, ucuna tiksindiği sevmediği bir şey koyan. Siyaha boyayan yani bunlar nasıl etkiler bilmiyorum tabi bana da söylendi ama yapmak istemedim.
          Kendisi kaybetse bir yere gittiğinizde, onun kabullenmesi lazım. Emzik sonuçta onun 28 aydır bağ kurduğu en yakın arkadaşı gibi. Ve ondan ayrılmak zor olacak. Bunu göze alarak bir kaç gecenin zor geçeceğini düşünerek kararlı olmalısınız siz de. Ben bırakma niyetiniz olduğunu fakat nasıl yapacağınızı bilmediğiniz için bırakmak istemediğinizi farkettim yorumunuzda. Yani bıraktığınızda istiyor diye vicdan yapmayın. Çocuklar alışkanlıklarını yetişkinlerden daha kısa sürede bırakıyorlar. Diş yapısında bozulma olduğunu söylüyorsunuz. Bunu düşünerek onun iyiliği için istikrarlı olmalısınız.
          Benim de bıraktırma niyetim vardı ama kızım evde kaybedince bile kabullenip beni dinlemiyordu o yüzden icraat gösteremiyordum. Bir gün köye giderken otobüste çocuk diş hekimi olan bir tanıdıkla karşılaştım. Ona sordum kızımın ağız içine baktı. Artık emziği bırakın damak şeklini bozmaya başlamış dedi. Kararlı olmazsam ona kötülük edeceğimi düşündüm. Öylelikle bu adımı attık. Üç gün geceleri beraber ağladık ne yapalım. Gündüz zaten meyve soyarak, ben yemek yaptığımda ona da yardım için fırsat vererek bir şekilde meşgul ederek atlatmaya çalıştık.

zarifhanim evet haklısınız tamda dediğiniz gibi vicdan da yapıyorum annelik tam bir vicdan azabı çekme işi😢😢 dediğinizi uygulicam çok teşekkür ederim 💖💖

mlksrdl 3,5 yaşında bıraktı kızım. O da dişlek oldu ama emziği bırakınca düzeldi. Ben konuştum bebeklere verelim çok ağlıyorlarmış biz şimdi abla olduk vs diye. Zaten kaybettik o da bahanesi oldu

PiTi bende hep konuşuyorum anlatıyorum ama maalesef dinlemiyo beni

• PiTi bunu yanıtladı.

mlksrdl bir zaman sonra kabullenecektir kızım bıraktıysa her çocuk bırakır.

mlksrdl öncelikle hastayken bıraktırma hem onun hemde senin rahat olduğunuz bir dönem olmalı çünkü çok zorlanıcaksınız ben oğluma önce gündüz uykusunda vermemeye başladım sonra da geceye döndük sürekli uyanıyordu ayrı yatarken bir hafta beraber yattık unuttu zaten

cansever yok şuan biraktiramam zaten çünkü onla rahatliyo dediğiniz gibi iyi olduğu zaman içerisinde bıraktırma ya caliscam

zarifhanim konuyla alakasız tuvalette nasıl ve kaç aylıken başladı (bezi bırakma)

Smartlady 32 aylıkken tuvalet eğitimine başladık. Kızımın kaslarının çok geliştiğini düşünmüyordum çünkü iki yaz mevsimi uğraştım olmadı, zamanı değilmiş. Geçen sene ocak ayında başladık bir günde öğrendi.

ben de 22 aylik ikizlerden birinde biberonu biraktiramiyorum. icine su koyuyoruz surekli. bununla ilgili deneyimi olan var mi