mlksrdl Ucunu kesen var, salça süren, ucuna tiksindiği sevmediği bir şey koyan. Siyaha boyayan yani bunlar nasıl etkiler bilmiyorum tabi bana da söylendi ama yapmak istemedim.
Kendisi kaybetse bir yere gittiğinizde, onun kabullenmesi lazım. Emzik sonuçta onun 28 aydır bağ kurduğu en yakın arkadaşı gibi. Ve ondan ayrılmak zor olacak. Bunu göze alarak bir kaç gecenin zor geçeceğini düşünerek kararlı olmalısınız siz de. Ben bırakma niyetiniz olduğunu fakat nasıl yapacağınızı bilmediğiniz için bırakmak istemediğinizi farkettim yorumunuzda. Yani bıraktığınızda istiyor diye vicdan yapmayın. Çocuklar alışkanlıklarını yetişkinlerden daha kısa sürede bırakıyorlar. Diş yapısında bozulma olduğunu söylüyorsunuz. Bunu düşünerek onun iyiliği için istikrarlı olmalısınız.
Benim de bıraktırma niyetim vardı ama kızım evde kaybedince bile kabullenip beni dinlemiyordu o yüzden icraat gösteremiyordum. Bir gün köye giderken otobüste çocuk diş hekimi olan bir tanıdıkla karşılaştım. Ona sordum kızımın ağız içine baktı. Artık emziği bırakın damak şeklini bozmaya başlamış dedi. Kararlı olmazsam ona kötülük edeceğimi düşündüm. Öylelikle bu adımı attık. Üç gün geceleri beraber ağladık ne yapalım. Gündüz zaten meyve soyarak, ben yemek yaptığımda ona da yardım için fırsat vererek bir şekilde meşgul ederek atlatmaya çalıştık.