biricik46 29 haftalık hamileyim buzluk için hazırlık yapıyorum şimdilik dereotlu poğaça tuzlu kurabiye sigara böreği yaptım başka neler yapabilirim hem pratik hem doyurucu olsun istiyorum
esra463_ biricik46 kahramanmaraşlımısınız acaba 46 koymuşsunuz da bende maraşlıyım🌹buzluk için öneri içli köfte , normal kıyma köfte çeşitleri pratik oluyor, yaprak sarması, nohut, kuru fasulye haşlayıp koyabilirsiniz, aklıma şimdilik bunlar geldi canım
zarifhanim biricik46 yazılanlara ek olarak ☘️Köfte hazırlayıp pişirmeden paketleyebilirsiniz. ☘️Salça ve sarımsak rendesi poşetleyip bıçakla kare şeklinde izler ile ayırarak dondurabilirsiniz. Doğumdan sonra bebek ufacık ağlasa eli ayağına dolaşıyor insanın. Her şeyden bir küp alıp yemek için tencereye koymak pratik oluyor. Ben kilitli çerez poşeti kullanıyorum bunun için. ☘️Yine yemeklik tek kullanımlık paketlerde domates biber doğrayıp çiğ atabilirsiniz. Buzu çözünmeden direk kullanılıyor. ☘️Mantı, erişte gibi hamurlar kesip hazırlayıp koyabilirsiniz buzluğa. ☘️Patlıcanlı yemekler yiyorsanız ablam kızartma işi her seferinde mutfağını çok batırıyor diye karnıyarık ve musakka için patlıcanı domatesi biberi toplu kızartıp yiyeceği kadar eşit miktarda poşetleyip buzluğa koyuyordu. Çözünüp fırınlanınca hiç buzluğun tuhaf kokusu olur ya onu almadım yediğimde.
biricik46 zarifhanim teşekkür ederim biber domates patlıcan gibi şeyleri yazdan dolaba yemeklik şekilde hazırlıyorum zaten sugan sarımsak soydum küçük küçük kaplara koydum bir yemeklik olacak şekilde