Ya ben çalışmıyorum maalesef iki tane çocuğum var neyse eşimden de evlendik evleneli bir şey istemedim kendim için yani hiç de bir çöp bile almadım kendime verdiği üç beş kuruşu da zaten ya kendine harcarım ya da çocuklara eve vs. İnanın nereye harcıyor ne kadar alıyor ne veriyor nereye ne borcu var vs hiç bilmiyorum bu da haliyle beni zorluyor yani ben başta sanırım böyle alıştırdığım için market alışverişini bile fazla kaçırsam bakın bana verdiği parayla yani normalde market için değil normal verdiği parayla da onu alırken şaşırıyor çok harcamışım diye bende çocuklarda bile kendi pek bir masraf yapmadı sadece eve bakıyor onu bile erzak vs değil benim ailemdir falan alıyor ya neyse onda değilim de şunu demek istiyorum ben ne yapacağım adam o kadar harcamamama alışmış ki para harcadığım zaten hep bana yok diyor ee benim de ihtiyacım var bakın alma demiyor da para vermiyor ya da ne bileyim öyle avm gidelim alalım vs ilk zamanlar derdi şimdi demiyor çocukların eksiğini falan da almamazlık yapmaz al dersem alır da bin defa dersem alır ya benim kocam cimri değil ama fakirde oda ailesi hariç sanırım bana denk geldi

busbutun İsteklerinizi karşılayacak durumu var ise (ki iki çocuğunuz varmış geçindirebilecek gücü var belli ki) eşinizi alıştırmamalısınız. Çalışmıyorsanız eve yetişmesi gerekiyor bir kişinin. Siz kendi cebinizdeki parayı market, eş çocuk vs hiçbir şeye harcamayın. İhtiyaçlarınızın hepsini eşinizden isteyin. İstesem yapıyor diyorsunuz. Sadece yapması için değil sorumluluk alabilmesi için devamlı istemeniz gerekiyor.
    Erkekler ne yazık ki kadınlar gibi zehir değiller. Leb demeden leblebiyi anlayanların sayısı çok az.Beyin sistemleri sadece komut ile çalışıyor adeta. Yani hatırlatınca komut verince bile unutuyorlar çoğu zaman. O yüzden sürekli hatırlatmak gerekiyor. Siz demeden, siz istemeden kendisinin akıl edeceğini düşünmüyorum. 6 senedir alışmış çünkü harcamamanıza. Bu sebeple harcamaya da alıştırmanız gerekiyor. Çekinmeyin, ne ihtiyacınız varsa söyleyin. Evde ne eksikse söyleyin. İlk başlarda itiraz edebilir, yok diyebilir ama illaki istemenize de alışır. Harcama yapmayıp eşinizden istemeyip anlaşılmayı beklememelisiniz.

busbutun benimki de öyleydi gel oturalım konuşalım dedim bana artık haftalık harçlık ver çok cüzi bir miktar söyledim kabul etti 2 hafta sonra artırdm böyle böyle derken şimdi ne kadar istesem veriyor

nurella34 benim ki olunca veriyorum zaten kafasında tatlım ya nasıl alıştıracağım ki ben

busbutun şunu bunu alicam ver diyerek baslayabilirsin vermeye alışsın yani