Kızlar size bir şey danışmak istiyorum şimdi bugün daha doğrusu uzun zamandır olan bir konu bugün patlak verdi Şöyle ki görümcemin 14 yaşında ergenliğe girmiş bir oğlu var biraz Biraz demeyeyim fazla şımartılmış bir erkek çocuğu ve Kimseye laf söz geçiremiyor Her neyse çocukta biraz şımartılmanın verdiği Özgüven var benimle konuşurken vesaire annesiyle babasıyla dedesiyle konuşurken dengesiz konuşuyor Ne dediğini bilmiyor en son bugün sofrada kes Kes sesini bozuntu dedi bana bakakaldım bacak kadar çocuğa bu sefer Tabii eşim aşırı zaten kızıyordu bu sefer patladı Sen kimsin lan konuşuyorsun diye bayağı bir azarladı ve buna karşılık Görümcem çok bozuldu görümcemle aramda bir sıkıntı yok bu konu artık bunu aldım eşim asla alttan almıyor toplum içinde artık rezil oluyoruz Evet bunun farkındayım ama anne babası da önüne geçmiyor Ne yapacağım bilmiyorum Ne yapmalıyım sizce nasıl davranmalıyım
Gorumcemin oğlu
Leyliiiiiii bencede o kim ki sana o şekilde davranıyor eşin çok iyi yapmış gerçi çocuğa değil onu yetiştiren anneye babaya kızmak lazım saygı çok önemli ne olursa olsun dediği lafa bak bide küçük de değil yani
lolopoo Evet küçük değil annesinin yaptığı açıklama kimseyle samimiyet kuramıyormuş biraz Yobaz bir çocuk zaten bunu biliyoruz biz çok hani herkese samimi olabilen bir çocuk değil o yüzden annesi dedi ki sen yengesisin dedi sen ne dedi samimiyet kurdu şaşırıyorum kimseyle kurmaz Normalde Samimiyeti dedi sen ne kurdu Sen ne dedi bir bağ kurmaya çalışıyor böyle şakalaşıyoruz seninle dedi Ona da bakakaldım bilmiyorum Normalde ben Herkesin lafını çok güzel veririm ama baka kalıyorum bu ara şaşırıyorum duyduğum cümleleri Çünkü ben bir teyzeyim 4 tane yeğenim var hiçbirinden şu ana kadar en kötü en ufak bir cümle duymadım bunları çok şaşırıyorum o yüzden
Leyliiiiiii ben olsam bende şaşırırım ama bu şrkilde olmaz tamam hadi sana yaptı ses çıkarmadın yarın başkasına yapsa kimse çekemez vurur ağzına bitane bence ailesinin çocuğu bi psikologa götürmesi destek alması lazım hatta aile terapisi almaları lazım normal şeyler değil
lolopoo Çok haklısın bilmiyorum yani bu gidişle mesafe koyacağız gibi aramıza çünkü karşında seni anlayabilen bir anne baba yok maalesef Onlar çocuklarının doğru olduğunu düşünüyorlar bu gidişle Bir Mesafe koyacağız yapacak bir şey yok
Leyliiiiiii güzelce lonuşun anlamıyorlarsa mesafeyi hak ediyorlar
Leyliiiiiii Ben olsam cocugun mizaci boyle oldugu icin asla kisisel algilamaz ve bozulmazdim. He der gecerdim yani. Belli ki cocugun iletisim sorunu var ve ergenligin verdigi gazla bu sekilde sosyal ortaminda kabul gormeye calisiyo. Olumsuz davranisi malesef olumsuz tepki vererek sonduremezsiniz. Kocanin azarlamasindan bahsediyorum burda. İlla ki bu konuda cocuga bisey katmak istiyosaniz bag kurup olumlu iletisim modelleri gosterebilirsiniz. Cocuk bag kurdugu kisiyi taklit eder cunku. Olumlu iletisim modeli verirken ayni zamanda cocuga yetiskin gibi davranip yani saygi ve ilgi verip ergenliginin getirdigi kabul gorme ihtiyacini da karsilarsaniz tadindan yenmez. Sevgiler ❤️
Sokaklambasi Çok güzel anlamışsınız bunu daha önce yaptım ve sadece 1 günlüğüne düzeldi dahası yok maalesef konuştum benim onun büyüğü olduğumu daha kibar olması gerektiğini güzel bir şekilde anlattım sadece o günlük gecerli oldu sanırım konuşmam başka olmadı neden böyle yapıyorsun denildiğinde yengelere böyle yapılır çünkü cevabı alıyorum ve ister istemez eşim de benim kadar anlayışlı ve sabırlı birisi değil o bu tarz şeyleri sevmiyor kesinlikle eve geldiğimizde zaten konuştum neden o şekilde bağırdın çocuğa diye ama eşim böyle bisey kesinlikle olamaz hangi yeğen yengesiyle böyle konuşuyor ya kimde görülmüş böylesi dedi kestirip attı annesi babası terbiyesini verecek yoksa Dayısı verecek ben verecegim dedi konuyu kapattı.
Ayyyy allahim uğraştığım şeylere bile bazen hayret ediyorum allahim nelerle uğraşıyorum diyorum hayırlısı olsun
Leyliiiiiii valla yerinde olsam suratının ortasını tokadı yerdi. Eşimde tokatlardi kendi oğlum var o şekil olsun valla şiddete karşıyim ama tokadı yer
Leyliiiiiii kocan seni savunuyorsa görüncen bozulmuş bozulmamış umrunda olmasın hatta siktirsin gitsin oğluna terbiye versin y*sma
Leyliiiiiii eşin çok haklı cnm
Leyliiiiiii Kes sesini bozuntu dedi
Aaaa ne kadar ayıp terbiyesiz, herkese böyle olması da aile terbiyesinin ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor zaten. Kimse başa çıkamaz onunla ilerde sokaklar onun gibi terbiyesizlerle dolu, kadın cinayetleri böyle ailelerde yetişenlerin çocuklarıyla oluyor. Böyle terbiyeden yoksun büyümüş edep adap öğretilmemiş bir çocuk ileride kim bilir kimlerin başına dert açar, yazık. Görümcenizle aranız iyi madem o gelsin gitsin, siz çocuğunuzla da bunun yanına gidip gelmeyin.
Leyliiiiiii kocan iyi yapmış olması gerekeni yapmış bırak sen değil görümcen ne yapacağını düşünüp çocuğuna terbiye versin senlik bir durum yok edepsizlik sana yapılmış
Kocan iyi yapmış evet de tüm suç anne babasında. Bu şekilde büyütüldüyse düzelmesi sıkıntı bence siz fazla görüşmemeye muhatap olmamaya bakın
Leyliiiiiii hepimiz ergenlikten geçtik. Aile içinde ergenliğin getirdiği sıkıntılar belki de hadsizlikler olmuş olabilir ama bunları aile dışına yansıtmamamız gerektiğini bildik. Dediğinize göre çocukta zaten aile terbiyesi namına bir şey yok, konuşmuşsunuz anlamamış. Dediğiniz gibi bi süre en azından çocukla fazla muhatap olmayın. Eşiniz de durumun farkındaymış neyseki, onunla da konuşun konuyu aranıza biraz mesafe koyun en iyisi
Leyliiiiiii çocukla muhattap olmadığınızda görümceniz de bi sıkıntı olduğunu anlar zaten. Konuşursanız belki yanlış anlar sizi ama mesafeli davranırsanız eninde sonunda hatalarının farkına varırlar
Leyliiiiiii saygı sevgi ailede başlar ve devamı gelir. Ergenlik diyerek üstü örtülemez hele şımarıklık hiç değil. Ailesinin terbiye edemediğini siz hiç edemezsiniz. Eşin iyi yapmış çocukta olsa sonuçta anlayacak yaşa gelmiş ve liseye gidiyor galiba ya da gidecek saygıyı öğrenmesi lazımdı şimdiye kadar. Terbiyesizliği başına toksa daha çok iş açar.