Çocuk için çok kararsızım hem maddi hem manevi yönden bir yönden oğlumla az mı ilgilenirim acaba diye düşünüyorum bir yönden kardeşi olsun istiyorum ama yapabilir miyim diye düşünüyorum oğlum 4 buçuk yaşında eşim istiyor ama ben kararsızım
2. Çocuk için çok kararsızım
vahsikralicee
Olmalı mı olmamalı mı sorusu kişiden kişiye göre değişir. Bu konuda benim düşüncem annenin tamamen buna hazır olması. Özellikle psikolojik olarak.
vahsikralicee bu tamamen eşinizle birlikte vermeniz gereken bir karar ama ben en az 2çocuk olması taraftarıyım 1tane de olsa kardeşi olmalı yalnız kalmamalı diye düşünüyorum
vahsikralicee bende aynı şeyi düşünüyorum bazen olsa diyorum sonra vazgeçiyorum maddi manevi çok zor geliyor oğlum 5 yaşında hala uslanmadi çok yoruyor belkide o yüzden vazgeçiyorum bilmiyorum ikilemdeyim😕
vahsikralicee
Çocuğun yiyorsa içiyorsa kolay çocuksa neden olmasın ama yemesi zor giymesi zor seni yoruyorsa çarpı iki yapmak bile bile lades olur. Bu yüzden bu karar göreceli. Ben cesaret edemedim.kızımla oğlum arasında 8yaş var
vahsikralicee benim oğlumda 4 yaş 3 aylık olcak bizde istiyoruz hayırlısı olsun inşallah
Afedersiniz, konudan bağımsız ankete cevap verdim ama bir şey soracaktım. Nasıl korunuyorsunuz🤗🌸
Bubenimoykumm
Aynen yaa 🫡
Şimdi sürekli 2. Bebe dayatması oluyo bana mesela kardeşim çok istesemde çok zor benim için kızım aşırı yemek sorunu olan bir bebek. Söylemesi uzaktan kolay. Bana çok zor. Bence yemek yiyen çocuk %70 daha rahat net 🤷♀️👍
@vahsikralicee yani eğer dirayetli bir kadınsan her şeye yetebilirim dersen tabiki bi kardeşi olsun. Ama ona bi kardeş olsun diye de hazır değilsen maddi manevi yapma. Aradan çok zaman geçip yaparsan bu sefer de o rahatlığa alışacaksın okula falan gidecek çocuk sen biraz daha rahat edeceksin. Birde destek olacak olan var mı kv anne teyze gibi ama senin işine karışmayan birileri ozaman yap bacım
vahsikralicee bence her insanın bir kardeşi olmalı çünkü bu onların hakkı bencillik yaparak onları bu hayatta yalnız bırakmaya değmez bence:)
vahsikralicee Psikoloji olarak kendini hazır hissetmiyorsan sırf eşin istiyor diye bence sakın kalkışma sonrası sana eziyet olur. Benim mesela önümde canlı örnek kuzenim var 1 çocugu 13 yasında digeri 7 yaşında onda sıkıntı yaşamadı ama üçüncü cocuk 6 yaşında. Son iki cocuk arada az yaş farkı var ve demek istedigim kadın kendini hazır hissetmeden eşi istiyo diye ucuncuyude yaptı ama lohusalığı dibine kadar yaşadı.
vahsikralicee bende 4-5 yaş düşünüyorum arada ideal bence tabi maddi durum önemli
Maddi durum varsa kardeş bence de olmalı
vahsikralicee Bunu en iyi kendiniz bilirsiniz
- Düzenlendi
vahsikralicee eşim istedi diye yaptım cok pisman oldum tamam suan buyuduler rahatım az once bi posttada yazdim cok rahatım hemde ama cok zordu özellikle sırf kocam istedi diye yaptığım için pisman oldum…kendin istemiyosan yapma kuzum herseyini sen cekicen esjn ne kadar yardım edebilir ki isten gelip yorgunum türküsü çalıyorlar…cok bsy bekleme kendine guveniyosan yap sahsen olana kadar bakılır edilir derler olunca arazi….
Bubenimoykumm merhaba. Anlaşma durumları nasıl peki? Benim de bir oğlum var şu an 4.5 yaşında ve kendimi ikinci için asla hazır hissetmiyorum. Olursa yaş aralığı sizinki gibi olsun istiyorum. Deneyimli biri olarak fikriniz benim için kıymetli olur 🌸🙏🏼
vahsikralicee eğer psikolojik olarak hazırsan cocugjnu da belli bi seviyeye getirdiğini düşünüyorsan kardeşi olmalı bence en iyi yas araligi suanda
yenibiri Benim kızım Bana hep yardımcı olmuştur . İlk çocukta tecrübesiz oluyorsun ama ikinci öylemi. Daha tecrübeli oluyorsun. Abla anne yarısı gibi bişey oluyor.
Bazen kıskançlıklar olmuyor değil oluyor ama kızıma anlatıyorum şöyle davran böyle yap hemen yumuşar konuşunca. Ben eğer birinci sınıfa denk getirseydim çocuğun psikolojisi bozulurdu kardeşi kabullenemezdi. Ama ikinci sınıfta hem okuma yazma olayı kalkıyo ödevlerini kendi yapıyor. İkinci de bu arada bebel olduğu için ablaya karışamıyo. Şimdi 4 sınıf oldu güzel anlaşıyorlsr.
belmuda valla kimse kimseye çocuk yapın diye dayatamaz. Sen bakıp büyüteceksin.