Merhaba kizlar benim burda ilk postum genelde yorumcuyum 😂.
simdi arafta kaldigim bir konu hakkinda fikir alis verisi yapmak istiyorum sizinle.
kayinvalidemle normal sartlarda sorunum yok ama cok para goz bir kadin kayinpederim de tam tersi parayi gozu gormez o yuzden bana asla ne kayinpederimin ne esimin yaninda para lafini edemez. Simdi konuya geleyim kaynim bir kac ay once yurt disindan geldi haliyle issiz 5-6 aydir da esim abisine para gonderiyo (tabiki gondersin kaynimi severim ki kayinpederiminde hatrina esime hic bi zaman gonderme demedim) sorun su ki kaynanam bunu mecburmusuz gibi goruyo ona sinir oluyorum ben suan hamileyim 7.5 aylik ve bir kredi borcumuz var biraz odemesi de yuksek tuttuk cabuk bitsin diye ama biz onu dusunurken cocugu hesaba katmadik o yuzden odemesini yuksek tuttuk. Esim 5-6 aydir abisine eksi hesaptan destek oluyo sagolsun bana da bu da olmasa olur mi demez ne eksigin varsa ne gozun cekiyosa al gozunde kalmasin diyor ama esime kiyamiyorum ben eksiye girince dusunuyor neyi nereye alip nereye koysam diye durgun hallerine kiyamiyorum. Yarin ayin 15 i ve abisi yine para isteyecek ve ayni zamanda beni memlekete gonderecek esim suan cok kafasi dalgin kaynanam bana her firsatta para lafini yapar simdi bende arayip ona abime soyle bu ay esimden para istemesin diyeyeim mi diye dusunuyorum. Dolayli olarak soyledim anlamadi cunku isine gelmedi abime gonderiyoruz ben bir cok seyimi alamadim dedim ama hmm dedi sadece alma nolcak abine gonder der gibi o yuzden arayip soylesem mi diye arada kaldim ha ogluna soylerken gelin aradi boyle dedi demez onu da biliyorum

Her firsatta da benim calismami istedigini dile getirir okudum meslegim var ama ben calismak istemiyorum. Ve ben esimle gorusurken de soyledim ben calismak istemiyorum diye esimde senin dusuncen ben sana zorla calis diyemem saygi duyarim dedi. Simdi kayinvalidem surekli calismami istedigini dile getiriyor kac defa uyardim bu konuda da onu ama hala devam ediyor o yuzden soyleyesim var ama bilemedim

Soyle tabi ya sizinde bi çocuğunuz olcak onun geleceğini düşünmek zorundasiniz kazık kadar adam gitsin calissin biseyler yapsin utanmiyoda para almaya kaynanan kayinpederin yollasin cok biliyolarsa

Birdelimisali tekrar yurt disina gitcek bulundugu ilcede de oyle is imkani yok. Kayinpederimde haftalik 100 tl veriyormus onlar eksiye girmesin diye biz giriyoruz kaynim babasindan istemeye cekiniyor. Ama bizim de hazirlikta oldugumuzu unutuyor

_perilice_ bak sana tavsiyem şimdiden kesin o olayı çocuk gerçekten maddi olarak yük yani tabi sizin şartlarınızada bağlı atıyorum bişey alırsın en uygunuda var pahalısıda ama masrafı illaki oluyor yani ona göre hareket etmek lazım

Cemrerana cocugun yuklugunden gectim dunyaya yeni gelecek hic bir seyi yok herseyi sifirdan aliyoruz ediyoruz yani

_perilice_ Bence sen kaynanana söyleme yanlış olur arada kötü olursun eşinle oturup konuş annesiyle ya da abisiyle konuşsun zaten doğumun var bir dünya para gidiyor alışverişe hastaneye anlatsın derdini bu şekilde yükü almasın omuzlarına

Etigurme esimle de konuscam bu aydan sonra yok desin yanii ama bu abiside arayip istemesin bu aydan sonra

_perilice_ bu konuyu esinle konus bence canim uygun bir sekilde.. kotu birsey de değil bu sonucta sizinde gecim telaşınız var ve inan cocuk dogduktan sonra masraflari daha cok artıyor. Bez, o bu derken aldigin kıyafet 1 ay sonra olmuyor kiyafet aliyorsun yine hemen kucuk geliyor ve turkiyede bebek esyalari cidden cok uçuk bir fiyatta.. mama icer belki mamada ayni sekilde para demek suanki masrafiniz ikiye katlanacak esiniz bile simdi kara kara dusunuyorsa cocuk olduktan sonra daha cok dusunecek o zaman. Bence kaynanana degil bunu esinle konuşun halledin

Su123 esimle de konusacagim ama kaynanamda surekli para lafi ettigi icin esimin abisine gonderdigini bilsin istiyorum o suan abisina hic gondermiyo saniyo ama abisi yurt disina gittiginde kendine gonderse bile abin gonderdi diye agzindan dusmuyo esim para lafini etmedigi icin esimin yaptigini gormuyo sinir oluyorum

_perilice_ diğer işsiz oğluna söylesin bunu geçinmek bu kadar zorken paranızı zaten paylaşıyorsunuz bir de seni mi fazlalık görüyor.

Fantazikadin surekli bana ben calismadim pismanim vs diyor bende ben bekarken calistim suan calismazsam hic pisman olmam dedim. Simdide hamileyim sen calisirsan gelir biz bakariz cocuga diyorlar bende calismayacagim icin gerek yok dedim. Ben calisayim eve fazla para girsin bizden rahat isteyebilsinler istiyorlar ama yok oyle bi dunya en fazla iki gun daha susarim sonda guzel patlarim artik bakalim ne zamana denk gelirse