Merhaba arkadaşlar gecen yilin mart ayinda adet sonrasi ara kanama yasadim bi ay bekleyip diger ay ayni seyi yasayinca doktora gitmeye karar verdim. Devlete gidip smear testi kan tahlili verdim cok sukur hepsi temiz çıktı. Fakat doktor bey anlam veremeyip rahim kalinlasmasi olabilir diyip bi kac ilacla yolladi beni bende tedirgin olup özelde bi doktora gorundum bu doktorda herhangi bir teshis koymadan ilaclara bogmaya basladi beni dogum kontrol haplari bi kac ilac vs daha sonrasinda ben duzenli kullanamayinca onun yerine 3 aylik doğum kontrol ignesi yapti zaten ne olduysa ondan sonra oldu kanamam durmamaya basladi bu bahsettigim süreçte artık baska özel bi doktora daha gorundum ve bana tibben herhangi bi problemim olmadigini ve tüm ilaclari birakip dinlenmem gerektigini hormonel bi dalgalanma yasadigimi soyledi tabi ona soylemesi kolaydi cinsel hayatim sosyal hayatim mahfolmustu ne zaman kilabiliyorum ne banyo edebiliyorum yani icinden cikilmaz bi duruma girdim. Simdi gittigim profta bisey bulamadi fakat gittigim son iki özel doktor asla o igneyi yaptirmamam gerektigini belkide suan o igne yuzunden kanadigimi söyledi. Suan profun verdigi doğum kontrol hapini kullaniyorum ve zorda olsa kanamam yavasladi fakat hala kanamam ve agrilarim var. Daha once basina boyle bisey gelmis olan var mi ? Buarada doktor beye göre artık elinde iki secenek kaldigini soyluyor ya sezaryen sonrai kesi yerim kaniyor yada yaptirdigim ignenin aci sonuclarini yasiyorum. Lutfen bu yoldan gecmis biri yardim etsin evliyim cocuk istiyorum çok uzuluyorum ve kimse beni anliyamiyor

oradabiri canım şu an aynı durumda olan bir tanidiğim var başta kimse de ne olduğunu anlamadı ama sonra rahmindeki miyom büyünce fark edildi malesef amelyat dışında tedavisi yok ki çok büyürse rahmini alıyorlar
    Çok geçmiş olsun ❤️

oradabiri bende sprial yaktıktan sonra duralsiz 2 ay kanamam geliyodu 1 hafta temiz kalsam sonra yine 1 buçuk 2 ay ful kanama oluyodu az az oluyodu ama çok rahatsızlık verici bişey velhasıl adetim hala duzensiz

oradabiri doğum kontrol hapını baştan düzenli kullansaydınız keşke şimdiye düzelmeniz olurdu başka sağlık probleminiz yoksa. 3 aylık iğneyi önermeleri çok tuhaf, en çok kanamaya sebep olan korunma yöntemlerinden biri. Üç ablam da kullandı aynı bahsettiğiniz gibi düzensiz ve sık kanama problemi yaşayıp sonra hapa geçtiler.

kimkibu yani bunca doktora gittim tahliller tetkikler ultrasonlar son care histeroskopi onerdi suanlik dogum kontrol hapi kullaniyorum ama hala hafifta olsa kanamam var

zarifhanim hiç sormayin oyle pişmanım ki denize düşen yilana sarilir doktor igne yapalim diyince oyle agrim oyle kanamam vardi ki arastirmadan etmeden tamam dedim ama cok pismanim belkid kanamanin sebebi o igne acaba etkisi ne kadar surede gececek

oradabiri iğne etkisi geçmiş olması lazım 6 7 ay olmuş vurulalı. Siz doğum kontrol hapını düzenli kullanmaya ve ara vermemeye çalışın. Çünkü bir gün iki gün içmeyi unutsanız regl başlangıcı gibi lekelenme veya kanama devam eder.

oradabiri merhaba öncelikle geçmiş olsun umarım tez vakitte sebebini bulur rahatlarsınız🙏🏻
            Doğumdan 6 ay sonra ilk adetimi oldum, 10 gün kanamam kesilmedi şiddetli değildi ama kesilmiyordu doktora gittim muayene bile etmeden doğum sonrası normal dedi yazz doğum kontrol hapı verdi gönderdi 15 gün kullandım yine kesilmedi tekrar aynı doktora gittim hapı değiştirdi sadece yine d.k hapına devam dedi devam ettim tam 37 gün oldu kanamam başlayalı kesilmiyor, daha sonra başka doktora gittim baktı rahim duvarı kalın dedi adet söktürücü verdi (hormon yani sonuçta) neyse bi 5 gün kullandım ama aşırı çoğaldı kanamam ve ağrım çok tekrar gittim aynı doktora baktı kalınlaşman artmış iğneye geçeceğiz dedi adet söktürücü iğneye geçtim yine hormon yani 2 kez onu vurdurdum ama 1 günde 3 kez acilde iğne vurdurdum Ağrı kesici duramıyorum çünkü ama doğum acısı bile yanında hiç kalır. 2. İğneden 1 saat sonra yolda yürürken yumruk büyüklüğünde parçalar düşürmeye başladım ben bir tuvalet bulup girene kadar heryerim kan oldu zaten sağlık ocağına daldım hemen kızımın 4 numara molfix bezini koydum hemen ama tuvalete girip bir oturdum devasa parçalar yenidoğan bebek kafası kadar var abartısız kan kaybı+ağrı düşmüşüm zaten orda hemen eşim doğumumu yapan doktorumu aradı özeldi zaten sağolsun akşam 8’de geldi hemen muayene etti ve yaşadıklarımı, kullandığım ilaçları anlattım ilk sonrasını ben anlatmadan o getirdi yoğun kanaman var büyük parçalar düşürüyorsun ve dayanılmaz ağrın var değil mi dedi biz eşimle birbirimize baktık kaldık daha sonra muayene edelim gel dedi ve dediği gibi de çıktı kalınlaşma küçükmüş en fazla lekelenme yapar, ama seni kullandığın ilaçlar mahvetmiş vücuda bu kadar hormon yüklenirse olacağı budur dedi 5 yılda üreteceğin hormonu 1 ayda almışsın zehirlenmeyip yaşadığına şükret dedi ve ertesi gün yarım saatlik bir operasyonla kurtuldum kalınlaşma tekrarlamasın diye de hormonlu spiral takıldı kürtaj esnasında sonuç olarak bi ameliyattı o yüzden bi 10 gün daha lekelenmem oldu ve kesildi tamamen bu anlattıklarım 3 ay sürdü yazın ortası 40 derece sıcaklar ve yoğun kanama… zordu çok ama geçti..
            senin durumun nedir bilmiyorum ama anlattığına göre sende çok fazla hormon yüklemişsin vücuduna beni de o ilaçlar böyle yaptı 3 doktor da aynı şeye devam etti ama 1 iyi doktor durumu düzeltti

peynirlimakarnaa ask olsun uzun ne demek cokta mutlu oldum uzun uzun yazmaniza cunku basina gelmeyen asla anlamiyor beni anlayan birilerinin olmasi mutlu ediyor teşekkür ederim 🙏🏻 umarim sizde bir daha hastalanmazsiniz ☺️

peynirlimakarnaa benimde bu ay tam bi sene oldu adey sonrasi ara kanama gbi basladi ve sonrasinda hormon ilaclarina boguldum kurtulamiyorum surekli kaniyorum ve benimde asiri agrili ve pihti parcalari dusuyor hatta bazen oyle buyuk oluyor ki parca duserken yada dusecgi zaman oncesinden anliyorum. Artik yoruldum hangi doktoru dinleyecegimi ne yapacagimi sasirdim yasim genc ve rahmime bisey olmasindan korkuyorum ki o beni hormona bogan doktor dlga gecip gulerek amann ne olacak en kotu rahmini aliriz dedi. Yani ne diyim bilmiyorum sanırım artık doktor beyi arayip histereskopiye tamam diyecegim ufak bi operasyonmus zaten insallah kurtulurum 🤲🏻

zarifhanim yani bilmiyorum ki prospektusunde ve yapilan arastirmalarda bazi kadinlarda 18 aya kadar duzensizlige nede. Olduguda yazilmis. Hakisin alarm kurdum telefonum her gun ayni saatte kullanmak icin ama o bile durdurmadi tam olarak kanamayi hele agrilarimi saymiyorum bile

oradabiri çok teşekkür ederim inşallah tekrarlamaz🙏🏻 bende mom’da bu konuyla ilgili çok postlar açtım her gün benim gibi durumda olan var mı diye bakıp durdum biri çıkıp normal bende oldum desin diye bildirimlere baktım durdum hep çevremde yok çünkü başına gelen hep oradan iyi şeyler duymak için medet umdum post açtığımda gece uykumdan 5 kez posta bakmak için uyandığımı bilirim sonra perideyi keşfettim mom’dakilerin konuşmalarında şimdi buradayım daha iyi geldi hatta birileri daha vardı burada aynı durumu yaşayan mira mı neydi adı ama tam hatırlamadığım için etiketleyemiyorum, birde doktoruna hormonlu spiral fikrini sorsan sende istersen tabii çünkü ben onunla kurtuldum ve birçok diğer uygulamada birçok kadın da bu şekilde kurtulmuştu

peynirlimakarnaa merka etmeyin sosyal medya aklima gelmedi ama normal hayatta bende bi insan evladi yok mu halimden anliyan haline gelmistim bende ancak yasayan anlar ama tabi kimsede yasasin istemem. spirali ben istemiyorum cunku kisa sureli bir tedavi yontemi degil en az 5 sene kadar kullanmam gerektigini soyledi doktor bey benim bir evladim var çocuk istiyoruz esimle o yuzden secenek degil benim icin. Suan icin histeroskopiye daha yakinim.