Abdest almam lazım ama ezan okundu ve alamadım orucumu tutabilecek miyim?
Gusül..
- Düzenlendi
aselinannesi9398 Oruca niyetlenip öğle vaktine kadar abdest alabilirsiniz. Allah kabul etsin
zarifhanim ama içim hiç rahat değil bu şekılde
aselinannesi9398 Orucun şartlarını araştırabilirsiniz rahatlamak için. Cünüp olan kimsenin de üzerinden oruç yükümlülüğü kalkmıyor çünkü. Orucun şartı abdestli olmak değildir. Ben bir vakit geçmemesi için öğlene kadar abdest alabileceğinizi söylemek istedim.
zarifhanim anladım teşekkür ederim 🌸
aselinannesi9398 aptest olmadan oruç tutulmaz ve kabul olmaz ve de günah pekih adetilyken neden oruç tutulmuyor aptest bozuluyor
olcay Abla adet ile cünüp bir mi Allah aşkına. Rabbimiz 1 hafta dinlenin yorgunluğunuzu atın demiş işte sevineceğin yerde sorguluyorsun.
olcay adet ve cenabetlık çok farklıdır dıye düşünerek sordum
Pekı sımdı kımın dedıgı doğru 😂
aselinannesi9398 sen apdest diyene uy. Bilgisi yazımından belli.
olcay ezandan onceyse bişey olmaz abdestini alıp oruca devam edilir
Ama oruc esnasında ise bu tartışılır benim bildiğim oruça zarar verir bozulur
aselinannesi9398 cunup iken oruç tutabilirsin oruca engel değil en kısa zamanda gusül alman gerekiyor kesin ve net bilgi cunup olmak oruca engel değildir tek sart ilişkinin oruçtan yani imsak vaktinden önce olması gerekiyor
mirzaarel-12 anladım teşekkür ederim 🌸
mirzaarel-12 cünüp lüyken nasıl oruç tutuluyor onu anlamış değilim
olcay şöyle düşünebiliriz
İmsaktan önce ilişki yaşandı bitti ama gusül alamadın müsait değildin yetişemedin rüyalandın uyuyakaldın vs uyandın ya da müsait oldun bi baktın ki öğlen olmuş o zaman alabilirsin gusulünü yani üstünden bir namaz vakti geçmemeli orucun tamamını cünüp geçirmek olmaz
olcay aynen arkadaşın açıkladığı gibi cunup oruç tutmaya engel değil sadece iki şart var biri ilişki imsaktan önce olmalı ikincisi en kısa zamanda gusül alinmali
mirzaarel-12 aynen öyle cnmm