Selam kızlar. Benim cildim yağlı akneye meyilli bir cilt. Çesit çesit serum tonik yıkama jelı krem vs var ama nasıl kullanacağım bilmiyorum. Siyah nokta aktif sivilce problemim var bir kac tanede sivilce lekem var. Glikolik asit niacinamid arbutin aha bha c vitamini serum vs herseyim var amaa hangisini neyle kullanacağım nasıl kullanacağım bilmiyorum bilen birileri örnek bir rutin yazabilir mi? Sanırım @rouge_ bu konularda bilgiliydi yardımlarını bekliyorum askım🫶🏻🙏💕

aynoluyonoluyo cift asamalı temizlik yap aksamları yani bir tane yag temizleyici al onunla cildini arındır yıka birde jel temizleyici ile yıka.. genel olarak kafanı karıstırmadan anlatmaya calısıcam sıvı üründen katı ürüne sıralama yapacaksın yani ornek veriyorum serum sıvıdır ya once o sürülür krem ise daha kıvamlıdır sonra krem sürülür.. ben c vitamini kullanmıyorum eskisi kadar ya basta hostu ama simdi bana bos geliyor hem iyisni bulması zor hemde bos onun yerine asitler daha etkili bence asitleri de aksam haftada 2 ile baslar 3 e çıkarabilirsin bu kadar zor bisey yok yani. c vitamini sürmek istiyorsan yine aksam sürebilirsin ama senin ihtiyacın suan c vitamini degil bence simdilik geride bırakmalısın

aynoluyonoluyo cift asamalı temizlik yap aksamları yani bir tane yag temizleyici al onunla cildini arındır yıka birde jel temizleyici ile yıka.. genel olarak kafanı karıstırmadan anlatmaya calısıcam sıvı üründen katı ürüne sıralama yapacaksın yani ornek veriyorum serum sıvıdır ya once o sürülür krem ise daha kıvamlıdır sonra krem sürülür.. ben c vitamini kullanmıyorum eskisi kadar ya basta hostu ama simdi bana bos geliyor hem iyisni bulması zor hemde bos onun yerine asitler daha etkili bence asitleri de aksam haftada 2 ile baslar 3 e çıkarabilirsin bu kadar zor bisey yok yani. c vitamini sürmek istiyorsan yine aksam sürebilirsin ama senin ihtiyacın suan c vitamini degil bence simdilik geride bırakmalısın

aynoluyonoluyo Bu ürünleri aynı günlerde üst üse kullanma, cilt bariyerini bozarsın.
      Akşamları çift aşamalı temizlik yap, önce yağ bazlı ile yüzünü yıka 1 dakika boyunca sonra su bazlı olan ile yıka ve yüzünü havluyla değil de havlu kağıtla kurula. Daha yeni olacağı için cildine hemen yüklenme. Yıkadıktan sonra aha serum kullan 15 dk bekle sonra yüzüne iyice nemlendir başka bi şey yapma mesela. Haftanın günlerine bölebilirsin serumları, tekrar ediyorum aynı gün kullanma.
      Sabahları da sadece suyla yıka ve c vitamini sür ama her gün mutlaka güneş kremi sürmelisin, yoksa leke olur yüzünde.

rouge_ tesekkür ederim canım 🫶🏻 sadece ürünler birbiriyle örtüşür mü onu bilemedim şimdi örneğin caudalie vinopure tonik ile arbutin serumu aynı gün kullanılabilir mi? Cok cahılım bu konuda allah kahretmesin hayır birde bilmediğim halde sürekli cilt bakım ürünleri almam yok mu🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Medusa tesekkür ediyorum canım benim🫶🏻 her güne farklı serum da süremem değil mi bir gün serum kullandıktan sonra en az bir gün boşluk bırakmalı mıyım?

aynoluyonoluyo rica ederim ❤️her kullandığın ürün asit olmamalı ornegin asitli güclü bir tonik kullandın üstüne asit içerikli serum onun da üstüne c vitamini üstüne nemlendirici kullanmamlısın bir rutinde bir asit kullanmalısın cildinin ihtiyacı neyse onu kullanıcaksın bende her türlü ürün var ama cildimin ihtiyacına gore kullanıyorum mesela bugün aha asitlerine ihtiyacım var onu kullanırım canlılık isterim vitamin kullanırım bha ihtiyacım olur bha kullanırım. .caudalie cok güzel bir marka çoğu ürününden memnunum bu arada

aynoluyonoluyo Yani o şekilde daha iyi olur tabi. Şimdi yeni başlayacağın için sadece bi ürünle başla, önce cildin ne reaksiyon gösterecek ona bak. Alerjik bi durum olmazsa kullanırsın. Akne ve siyah nokta için önce bha ile başlayabilirsin. Ben aylardır kullanıyorum memnunum, haftada 2 gün mesela pazartesi perşembe bha serum kullanıyorum o akşam sadece. Cildin alıştıkça ürün eklersin baktın bi ürün iyi gelmiyorsa bırakırsın sırayla kullanacağın için hangisinin iyi gelmeyeceğini de bilirsin daha kolay bi şekilde