Benbenimsenkimsin
Ben kısırı demleme usulü yaparak soğan salça kavur bulgurunu kavur suyunu ver suyu çekene kadar pişir baharatları ekle ve demle soğuyunca diğer malzemeleri ekle.
Böylece çiğ bulgur yememiş olursun mideye dokunmaz 🙂
Kısır yapmanın püf noktaları nedir
Bubenimoykumm ilk defa pişirme yöntemi duyuyorum canım 🐣
Benbenimsenkimsin ablalarımdan böyle öğrendim ailecek mide sorunlu olduğu için tarif youtube da vardır bak istersen
Benbenimsenkimsin ay en sevdiğim kısır 😋ben önce bulguru ıslatıyorum bekletiyorum sonra tavada soğan kavuruyorum salçayı katıyorum baharatlar pişirip hazır ediyorum ondan sonra kısırımin içine küçük küçük küp küp salatalık ve domates doğruyorum biraz maydanoz yeşil soğan karıştırıyorum iyice sonra salçalı sosumu katıyorum iyice karışıyorum sonra nar ekşisi limon suyu biraz katıp tekrar karıştırıyorum ve hazır afiyet olsun 😋😂
- Düzenlendi
Benbenimsenkimsin damak zevkime gore puf noktalari şunlar, ince bulguru isla kuru sogan kavur yag ve salca ile baharatlari cigden koyuyorum salcayla kavurmuyorum,baharat pul biber kara biber toz biber ve kimyon, harmanla bir guzel marol,maydonoz, taze nane , dereotu,salatalik, ve bazen kirmizi lahana koyarim limon bol nar ekşisi harika oluyor, bu arada domates koymuyorum sulandiriyor sevmiyorum🤤🤤
Biyiklim salçalı sos ilk önce dökülüp yedirilmez mi kızzz 😃 domates en son sulanmasin diye
karamelek21 zeytinyağı koyuyorsunuz dimi misafire yapicam nar ekşisi koymiyim isteyen döksün 🤗 kırmızı lahana turşusu mu koyuyorsunuz
Biyiklim bn domates sevmiyorum lapa yapiyor tane tane olmuyor, kisir☺️
Benbenimsenkimsin evet ilk salçalı sos dökülüp bulgura yedirilir😂 Daha sonra sebzeler eklenirki hem sulanmasın hemde yeşillikler ölmesin diye
Benbenimsenkimsin evet zeytinyagi salca ve kuru soganini kavur sogusun, islanmis bulgura baharatlari harmanla ,sonra salacali yagi koy iyice birbirine yedir,sonra yesillikleri koy canim kirmizi taze lahana koyuyorum,turşusu guzel olmaz icine
karamelek21 salatalık daha çok yakışıyor domates de olunca salata yermiş gibi oluyosun
Benbenimsenkimsin nar eksisi ve limon koy kiz guzel eksilik veriyor, hatta biz tabagimiza aldiktan sonra yine nar eksisi gezdiriyoruz ustunde☺️ tabi damak zevki
Benbenimsenkimsin ya domates koyulan kisirlar lapalasiyor sulaniyor sonra o sudan kaynaklimi bilmiyorum icindeki yesillikler ölüyor, ondan asla koymam domates cnm
karamelek21 doğru,mantıklı yeşilliklerin o sebeple ölüşmesi
- Düzenlendi
Benbenimsenkimsin aynen cnm birde taze dereotu taze nane ve kimyon bir ayri tat veriyor kisira bn onlarin verdigi o aromayi seviyorum
karamelek21 deniycem canım taze nane bende çok seviyorum kokusu tadı baska
- Düzenlendi
Benbenimsenkimsin Ben yağ, bol salça ve soğan kavurup üzerine bulguru ekledikten sonra biraz da öyle kavurduktan sonra suyunu ekleyip tuz,karabiber,pulbiber ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar karıştırıp dinlendiriyorum. Lapa gibi veya kuru sevmiyorum çünkü. Suyunu tam çekmiş ve dinlenmiş olması doğru kıvamı veriyor. Salatasına marul,maydanoz, yeşil soğan, limonla ovulmuş mor lahana ekliyorum. (İsteğe bağlı kornişon turşu, mısır, domates de koyduğum oluyor) Üstüne dilerseniz karıştırırken zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
Mutfakta her şeyi yapabilen biri değilim ama kısırımı herkes çok beğenir. Kim yese tarif sorar. Günüm olsa veya bir yere gidecek olsam kısırı benden isterler. Daha önce böyle denemediyseniz yapabilirsiniz.
Demleme usülü yapmak isterseniz acısız şalgam suyunu kaynatıp onunla demlerseniz mor kısır da lezzetli oluyor. Hem görüntüsü çok hoş 😊
Benbenimsenkimsin yoo ben hep öyle yapıyorum sulanmıyor hiç vala