Kızlar merhaba,
Ben 24 yaşındayım 7 senelik bir ilişkim var. 3 yıl önce sevdiğim kişi ailemden beni istemeye geldi fakat ailem kabul etmedi ve dinlemedide .O zamandan beri bekliyoruz. Üniden Mezun oldum Son aylarda konuyu tekrar açtım, fakat ailem yine olumsuz yaklaştı. Babam 2 aydır benimle konuşmuyor
Daha önce ailem beni başka bir görücüyle de görüştürdü ama ben kabul etmedim çünkü sevdiğim biri vardı.
Sevdiğim kişi Türk ve Türkiye’de yaşıyor, ben ise Türk değilim ve farklı ülkede yaşıyorum
Şu anda sevdiğim kişi artık beklemekten yoruldu ve geleceğimiz belirsizleşti.
Ben ailemin rızasıyla evlenmek istiyorum ama iki taraf arasında sıkışıp kaldım.
Bu süreçte psikolojik olarak çok yıprandım ve ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.
Sizce napmalıyım ikisinide bırakamıyorum

pembekelebek Gönüllerini kırmamak lazım ama bence kendi bildiğinizi okuyun.İlişkinizde huzurluysanız gerisi size kalmış.Anneniz,babanız istediği şartlarda birini de bulsanız kulp bulabilir.Bazı ebeveynler çocuklarının patronluğunu bırakamıyor.

@“perimasali802_” bizim buralı değil ve uzakta olduğu için daha önce hiç kimse yabancı bir adamla evlenmedi 😔

pembekelebek baban farklı bir durum mu gördü acaba, bu konularda rıza alınmadan ilerlenmemesi gerektiğini düşünüyorum malum iş işten geçtikten sonra insan arkasında duran bir aile arıyor kafasını duvarlara çok vuruyor. Siz dillendirin anlatın hatta mümkünse erkek arkadaşınız sizin oraya gelsin orda yaşayın hangi ülkedeyseniz. Belki bu şekilde kabul eder babanız. Haklı olarak nedir kimdir bilmediği yere aileye emanet etmek istemezler kimseniz olmayacak. Sevgi herşey evet ama O da bir yere kadar, sevginin yetmediği şeylerde oluyor. İyi düşün iyi karar ver ve mutlaka ailenin gönlünu alarak kadar ver.

@“SuVeAtes” Ailem sadece yabancı olduğu ve uzak yaşadığı için reddediyor ama bu hayatı ben yaşayacaksam ve razıysam bunu kabullenmeleri lazım 😔Ailemin rızası olmadan gerçekten adım atmak istemiyorum çok ısrar ettim dinlemiyolar beni tüm günüm odada geçiyor çok yalnızım bu ne zamana kadar devam edecek ki beni bekleyen bir hayat var diye düşünüyorum bu yaştan sonra insan sevdiği güvendiği bir eşe ihtiyacı oluyor burda hayatım yok hiç bişey yapmıyorum sadece rızasını bekliyorum çok çok karşılar bırakamıyorumda sevdiğim kişiyi ikimiz evlenmeyi yuva kurmak istiyoruz😢

Çokta baskı yapmışlardı 2 ay önce evlen diye kaç yaşına geldin ne zamana kadar bizimle kalcan diye ama istedikleri biri olsun istiyorlar o yüzden ben sevdiğim kişiye tutunuyorum yani bırak adamı bizle kalda demiyolar istedikleri biriyle evlenmem için ısrar ediyor zorla görüştürüyor görücüyle ama yinede rızasını tüm kalbimle istiyorum

pembekelebek ahh anne ve babalar nedennn öyle insan hayata bir kez geliyor ve bunu denemeden de bilemeyiz dimi. Sevmediğin biriyle nasıl mutlu olacağını düşünürler

pembekelebek tek sebepleri bu olmamali baska sebepte olabilir karşı taraf eger gerçekten seviyorsa ikna etmeye ugrasir ama illa da olmuyorsa ya ailene rest cekeceksin ya da sevdigin adama ama evlendikten sonra ailen arkanda durur mu bilemiyorum

Gerçekten sadece yabancı olduğu için bana şöyle diyorlar Sana büyü yapmışlar ki hala ısrar ediyorsun. Onu bizden daha çok seviyorsun, bizi çiğneyip kafandakini yapacaksın.
    Bu Türk seni ezer, yorar, hizmetçi yapar, döver, sana çektirir. Parası yoktur, evi yoktur, seni yaşatamaz , ama yaşatır iyi durumda bunlar bahaneleri
    Gurbetten bahsediyorlar orda hayatın zor olduğunu kimsem olmayacağını söylüyorlar.
    Sonra da İnsanlar ne diyecek kızlarını yabancıya mı verdiniz diyecekler Biz ne yabancıya veririz ne de yabancıyla konuştururuz diyorlar.
    Ve beni en çok üzen şey, bana günah işliyorsun, anneni babanı acı çektiriyorsun hasta edip öldüreceksin bizi Allah senden razı olmaz demeleri hep duygu sömürüsü onları çok üzdüğüm için kendimi affedemiyorum 😔ama bu kararımdan çok eminim istediğim güvendiğim biriyle olmak istiyorum bu hayatı yaşamak için senelerdir hayalini kurduğum o hayata adım atmak istiyorum ama rızasız da yapamam onlar çok iyiler sadece bu konuya çok kızıyorlar ama bu seçimi yapmak benim hakkım nasıl onu seçersen bizi sil diyebiliyo madem seviyosa ordada olsam dibindede olsam kızlarıyım sonuçta ve ben asla beni silmelerini istemiyorum 💔

pembekelebek ah ben bu zihniyeti anlamiyoruuummm sanki akrabasiyla evlenenler cok mutlu cok huzurlu oluyor bir cok örnek var cevremde.. akrabasiyla evlenip 2 sene evli kalamayan ama 7 kat yabanciyla evlenip yillarca evli kalan mutlu olan!
      Keske herkes bunun bilincinde olsa 🤷🏻‍♀️

pembekelebek ailende en ılımlı güvenilir biri ile konuşsun ara buluculuk gibi bir şey olsun
        Sonuçta aileler birbirlerini tanisin on yargıları kırılsın

pembekelebek ya ne alakasi var benim kiz arkadasim türk gitti bosnaliyla evlendi gayet mutlular. Onunda ailesi karsi cikmisti sonra zar zor istemeyerek onayladilar. Kiz simdi 8yil olacak evleneli ve gayet mutlular bide 1 oglu oldu. Kizin ailesi hep keske basta önyargili davranmasaydik damadimiz cok iyi diyor