1 aydır boğazlarım acıyor 3 kutu antibiyotik bitirdim aile hekimi yazmıştı bugün de kbb randevum vardı 15 gün falan oldu alalı ama malum randevu bulmak sıkıntı yeni yeni geçmeye başladı bugün 4. Günüm acımıyordu, yine de gideyim bi doktora hazır randevum gelmişken dedim neyse muayene oldum doktor bakar bakmaz kronikleşmiş bu kronik faranjit dedi reflüye bağladı o yüzden dedi boğaz kültürü aldı 2 gün sonra gel sonucuna göre haraket edelim dedi şuan acıyor mu dedi yok dedim 4 gündür acımıyor boğazım dedim perşembe gel dedi neyse hastaneden çıktım bi yemek yiyelim dedik yanında buzlu bi kola 20 dk sonra benim boğazlar başladı yutkunurken batmaya şuan de iyice bastırdı çok fena olduk yine, başına gelen var mı nasıl atlatıcaz bunu geçmeyecek bişey mi bu en ufak şeyde hasta mı olacağım ben şimdi kızlaarr
Kronik faranjit belası
peynirlimakarnaa ya belki viraldir o yüzden geçmemiştir antibiyotikle farklı ilaç tedavisi gerekli oluyor türüne göre test sonucundan sonra değiştirir doktor ilacını
basak23 inşallah ya illet bişey bir geldi birdaha gitmedi 1 gün iyi 1 hafta kötü geçiyor
peynirlimakarnaa çok zor faranjit her koku bile tıkar geçmiş olsun 🌸
basak23 çok teşekkür ederim nasıl geçecek acaba yaa kimse de görmüyor mu postu alooo 😂
☝🏻☝🏻☝🏻
Off esimde de aynı sorun var. Soğuk içmeyi bırak bi soda bile icse ılık farenjit olabiliyor. Bazen olmuyor ama genelde oluyor hemen boğaz ağrısı basliyor. Askeriyede gittiği doktor ona bogazindaki kapakcik mi bademcik mi ney bisey büyük mü küçük mü ne biseyler demiş tam hatırlamıyorum ama genetik ve bu sorun ameliyatsiz duzelmez demiş. Bi bölüm adi söylemişti hatta bu konulara ayrıca bakan ama çok oldu unuttum ya
Ama onun da reflusu var aynı zamanda, bununla da ilgili sanırım
Elisam2022 kan kulak burun boğaz bakıyor bademcik ameliyatı da belli bi süre sonra olmuyormuş maalesef kanama durmama ihtimali çok yüksekmiş bizde gitmiştik daha önce
Elisam2022 şimdi bindim arabaya tekrar gidiyorum valla sonuç alıp tedaviyi konuşacağım olmayacak böyle
basak23 Başka bi bolumdu sanırım ya böyle değişik bi ismi vardı latince gibi ama bilemedim
peynirlimakarnaa Ne dedi doktor
- Düzenlendi
peynirlimakarnaa Ben faranjit olduğumda boğazımdaki o kuruluk hissi ve acıya sadece sebzeli tavuk çorbası iyi geliyor. Havuç,patates, brokoli tavuk haşlayıp sebzeleri ronottan çekip veya rendeleyerek taneli bıraktıktan sonra tavuğu didikleyip içine ekleyerek hazırlıyorum.
Bunun yanında ılık sıvı alımını arttırıyorum.
Sebebi bulup dikkatli yaşarsanız sürekli hasta olmazsınız. Faranjit çoğunlukla üç sebepten olur. Sesi yorup boğazı tahriş etmekten (öğretmen hastalığı demelerinin sebebi), rinit, saman nezlesi gibi solunum kaynaklı alerjilerden veya reflüden.
Bunun için altta yatan sebebi bulup onun tedavisini başlamanız gerekir. Yani alerjikse alerji ilaçları ve spreyler kullanırsınız. Reflüden kaynaklıysa faranjit tedavisini beklemeden reflü tedavisi başlamanız gerekir.
Bunun yanında geceleri uyumadan iki saat önce yeme içmeyi kesip, yüksek yastıkta uyumak, ve mideyi yoracak, mide asidini yükseltecek yağlı, baharatlı,asitli,kafeinli besinlerden uzak durmanız gerekir. Dikkat etmenize rağmen şikayetiniz geçmiyorsa mide koruyucu haplar kullanabilirsiniz. Yani siz bu hastalıktan rahatsızsanız reflü diyeti araştırıp hayatınızı ona göre şekillendirip en azından faranjite neden olan bu durumu minimuma indirebilirsiniz.
Çok geçmiş olsun.
Elisam2022 kültürde üreme çıkmamış ameliyat çözüm değil yine devam eder dedi bağışıklığım çok fazla düşükmüş her yıl kasım ayında grip aşısı olacaksın kış aylarında da takviye vitamin kullanacaksın dedi tekrar antibiyotik falan yazdı pastil ve boğaz spreyi kullan dedi gönderdi antibiyotikleri saati saatine kullanıyorum ama şimdilik hiçbir faydası yok zaten 4. Yada 5. Kutu antibiyotiğim bu faydası olacak olsa olurdu herhalde
zarifhanim öncelikle düşünüp zaman ayırıp detaylıca anlattığınız için teşekkür ederim🙏🏻maalesef ki sigara kullanıyorum, sıvı alımım yetersiz, dengeli beslenme yok bazen akşamı buluyor bişeyler yemem haliyle kuruluk çok oluyor, 13 yaşımdan beri reflüm var hep mide koruyucu kullandım artık kullanmaktan bıktığım için son 1 yıldır midemi yormayacak yakmayacak şeyler tüketmeye çalışıyorum ama bazen açık bir bardak çayın bile dokunduğu oluyor, Ada çayı ıhlamur vs tüketiyorum limon sıkıyorum midemi yakıyor portakal kivi vs yemeye çalışıyorum midemi yakıyor bir döngü içinde hepsi inanın ne yiyip içeceğimi şaşırıyorum diyetisyen dahiliye beslenme şekilleri hepsini denedim çocukğumdan beri bundan çekiyorum resmen lansor ile bütünleştim çantamda taşıyorum doktor da zaten reflü ve kuruluk kaynaklı tahrişden dolayı oluyor dedi
peynirlimakarnaa Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyilesirsin
Elisam2022 teşekkür ederim canım inşallah 🙏🏻🌸