Bir türlü istedigim hayatı yaşayamıyorum hiçbir istediğimi yerine getiremiyorum bakımlı olmak sağlıklı beslenmek gezmek çocuklara güzel bir eğitim vermek ibadetlerimi yerine getirmek hayatımı düzene koymak gibi gibi bir yerlerden başlamam gerekiyor biliyorum o kadar takıyorum ki günlük işlerimi bile yapamıyorum sil süpür bile yapamıyorum o kadar zor geliyor ki valla şimdi bunları yazarken uzaktan baktım da kendime psikologa gitmeye ihtiyacım var sanki😄belki de çok fazla psikolog videoları izliyorum yazıları okuyorum ondan mı böyleyim benim gibi olan var mı a dostlar
Benim gibi olanlar...
nurella34 yarın daha düzenli olacagıö deyip daha boktan oluyorum. Bü odayı bile toplu tutamıyorum artık. 1 senedir böyleyim. 2. Kızım olduktan sonra hepten saldım. Ama insanlar nasıl yapıyor şaşırıyorum. Ben sabah 6 da kalkıyorum küçüğü yedir yatır yapıyorum. O uyurken evi bi topluyorum sımra büyüge yemek hazırla. Sınra iksii birden uyanıyor e oyun istiyorlar evde yemek yok. Haydaa kalkıyoruz cümbür cemaat mutfaga. Buna da şükür diyorum yani geçici bi süreç. Ger âdet sonrası namaza başlıcam diyorum asla vakit yaratamıyorum 5-10 dk namaza bile acizim bizim htamız. Kendimize gelmeliyiz
elifdedimbededim bence artık zaman bereketsiz hemen akşam oluyor bide sürekli yedir yatır topla hazırla yedir yatır aynı döngü dökülsün topla batsın sil içim sıkıldı yazarken bile
nurella34 erteledigin icin boyle hissediyorsun evi silip supurmek mesela aninda yapsan hemen biter gündüz cocuklardan vakit bulamiyorsan bakimini temizligini gece yap geceden planla bi sonraki günü mesela aklına dolaplari silmek geldi aninda kalk yap bi de beynimiz bulasiklari yikicam dediginde o bulasik yikadigin ani dusuunursen yikadi olarak algiliyormus (yanlış hatırlamıyorsam boyle biseydi) o yuzden de hevesiin kalmiyor aklina geldi 5 saniye icinde kalk yap kendine kucuk hedefler koy ve basla hem ozguvenin yerine gelir hemde hevesin yakınarak gecmiyor hayat maalesef kalk simdi cocuklar uyuduktan sonra temizlgini yap dusunu al bakimini yap misss gibi uyanirsin sabaha
basak23 silip süpürdükten sonra bile rahatliyamiyorsun değil mi hep aklın yapmadiklarinda hep vicdan azabı…
elifdedimbededim Bende sizin gibi ikinci çocuktan sonra böyle oldum tükenmiş yorgun hissediyorum maalesef
basak23 hep aynı monoton hayat,aktivite olsa yada evin içinde odalarda değişiklik yapsak bilmiyorum inşallah toparlariz
Sutlucikolati Bence zaman çok herşeye de istesem yetebilirim ama dediğiniz gibi aklımda yapmak istediklerimin listesi uzun olduğu için hep erteliyorum. Bir gün dediğiniz gibi yaptım ertesi gün yapılacak işleri ve süre ayarladim gerçekten iyi oldu ama istikrar yok. Az çok tüm bunların sebebini anladım sanırım. Telefonla çok fazla vakit geçirmek ertelemek hep oturma isteği 🥲
Ay bir ben böyle düşünüyorum hissediyorum zannediyordum kendimi depresif mutsuz hissediyorum bide bu istediklerimi yapmayınca huzursuz oluyorum ev işi artık zorla yapıyorum çünkü birikince işkence oluyo bir gün süpürüyorum ertesi gün süpürüp siliyorum bir gün durup bir gün çamaşır yıka as katla yerleştir bulaşıktan nefret ediyorum 😄ama bakarsan iş 1 saatlik sürse bir sürü vakit var gibi ama kalk çocugu yedir oyna sonra yatır azcık üşen uzan hop çocuk kalktı yedir oyna biraz camdan kuşlara bakıyoruz yemek yap yemek yedir bulaşık ayy cinnet geliyo sabrım kalmıyor çocuk tepemde vız vız susmaz bağırır anne anne 😄😄😄hiç susmadıgı için babası vız vız diyo zaten 😅yorumlarda benim gibi olduğunuzu görünce sevinsemmi üzülsemmi bilemedim
Meraktan Kısır döngü her günü kendimize zehir ediyoruz bana da teselli mi oldu benim gibi sizleri görmek bilemedim 🤣🤣🤣 üşengeçlik rahatlık batıyor herşey mükemmel olmak zorunda mı değil ama beynime söz geçiremiyorum… Birde bende bulasiktan nefret ederim birde evi silmekten🤣evlendigim ilk sene o kadar disiplinliydim ki evim bal dök yalaydi eşim askere gitti düzenim bozuldu birde Instagram şu bu sosyal medya çıktı kıyas başladı insanlara hep kendini kötü hissettiyor hep aynı duygular düşünceler
nurella34 yok ya ben kimseyle kıyas yapmam kendimi arka planda neler var az çok insanın gözü görüyor benim meselem kendimle namaz kılmak biraz sakin huzurlu olmak böyle günüm hayatım yavaşlatılmış modda acelem zorunlugum olmadan istediğim zaman ev işi yapim istediğimde dışarı çıkim 😂ben zorunluluk sevmiyorum galiba kendimi zorunda hissettikçe depresyona giriyorum
nurella34 nasıl bir hayatınız var bilmiyorum ben mesela mecburi bir düzenin içerisindeyim. Bu düzenin bir parçasıyım. Sabah babası bırakır öğlen çocuğu okuldan ben alırım. Yemek yaparım ki yapmazsam çocuklarım ne yer. Bugün yemek yapamam diye bir durum olamaz yani bu bir sorumluluk.
Bu düzenin ucu kaçarsa kocamla evde sorunlar yaşayabilirim. Örnek veriyorum hergün çamaşır bulaşık yıkanmazsa adam temiz çorap bulamazsa veya pis bir eve girerse illaki bir gerginlik doğar . Bunların yaşanmaması için düzen mecburi bir durum.
Bubenimoykumm Benim şöyle bir hayatım var mesela derin temizlik işim yoktur yaparım biriktirmem camlar mutfak dolabı buzdolabim hep temizdir çünkü yapmam yapmam yapınca da dipten yaparım günde iki defa yemek pişer öğlen çocuklara çorba makarna gibi akşam da klasik yemekler pişiririm. Sabah kahvaltı oğlum okula eşim işe kahvaltı beslenme gibi herkesin yaptığı şeyleri yapıyorum zaten.Haftada iki kez çamaşır yıkanır bir kez ütü yaparım. Benim yapamadığım günlük rutin sil süpür namazlarda aksaklık çocuklara yeni şeyler öğretmek gibi mesela evi günlük temizlemesem çıkamıyorum evden gezemiyorum aklım evde kalıyor gitmiyorum bu yüzden. (Bu arada çevremdeki herkes çok temiz olduğumu cocuklarima çok iyi baktığımı söylerler) Ama ben beynime söz geçiremiyorum ve kendimi yetersiz hissediyorum aklımda çok yapılacak biriktirdiğim için yerimden kalkmak istemiyorum böyle işte…
Meraktan tabi kıyas derken güzel evlerle temiz duzenli minimal evleri falan, fenocuklari kastetmiyorum onların tavsiyesiyle asla bir ürün almam link tiklamam😄
Meraktan çok haklısınız rahat olamamak kötü birşey birileri hadi kalkta evi süpür hadi sil hadi şurayı topla hadi şunu katla diyor ama yerinden kalkan nerdeee…😄
mrvehl Amanın,Allah kolaylıkla okulunu bitirmeyi ve ardından kendi düzenini kurmayı nasip etsin aminnnnnn🥹