• Muhabbet
  • Ev düzeni mi çocuğun özgür ruhlu olması mı ???

Temizlik düzen sizin için ne kadar önemli çocuğunuz özgür olsun Tv bakmasın diye eve zarar vererek( mesela duvarları boyamak gibi )vakit geçirmesine izin verirmisiniz dağınıklığa müsade edermisiniz sohbet olsunnnn

basak23 TV’ye de bakıyorlar evede sıçrıyorlar bende sinir krizi geçiriyorum
    Ev temiz olsun diye çok uğraşıyorum ama maalesef 3 tane olunca çok zor oluyor bu yüzden onlara çok kızdığım da oluyor Allah affetsin yinede evim temiz çok şükür yapıyorum hep temizliğimi bazen izin veriyorum istedikleri gibi oynamalarına duvarları çizmeleri yasak tabii 😂

Etipetito demi ya yinede düzenli ve toplu olunabiliyor çok yoruluyor insan ama oluyor yani bi şekilde rahat olanlar nasıl oluyor fikir almak istiyorum aslında ben pek kasıyorum

basak23 Valla hem istedikleri gibi oynasınlar hemde temiz olsun diyosan biraz zor olacak sürekli ayakta oluckasin arkalarını toplickasin bazı insanlar görüyorum çok rahatlar çocukları eve sıçıyor bu evin hali ne böyle bile demiyor o kadar rahat asla olamam öyle olmaktansa akşama kadar totom yer görmesin temizlik yapayım daha iyi yani

Etipetito evet bende ona hayret ediyorum nasıl rahat duruyorlar alışmışım ellerim sürekli biryerleri toparlıyor yada siliyor ama huy galiba

basak23 maalesef hem özgürlüklerine izin verip hem evin temiz olması imkansiz keşke olsa amaaa😄okuldan geldiğinde pek umursamıyorum rahat bırakıyorum ama haftasonu biraz daha sıkıyorum galiba 🫠🙃

basak23 en güzeli kız pasaklı olmaktan iyidir yorulsakta evin temiz olmasına değer 🤌

basak23 toz toprak içinde eve gelmeleri peki tam kriz geçirmelik😂😂😂

basak23 evin pis olması başka dağınık olması başka, kızım oyuncaklarını alır gelir oturma odasına birlikte oynarız yatana kadar dağınık kalabilir zaten akşam geliyoruz eve, 4 yaşında daha 1kere duvar boyamışlığı yok, boyaları ortada olmaz boya yapacağı zaman örtümüzü sereriz bende yanında olurum, tabiki belli sınırları kurallar olacak ama ev dağılmasn diye kısıtlamam ben dağılsn yatarken toplar yatarız

basak23 ay valla salıyorum ne yaparsa yapsın sonuçta kendi evinde yapmayacakta nerde yapacak cocuk? Aksamları yatırmadan önce hemen bi süpürge çekiyorum hemen sağı solu topluyorum sabahta bebeğimden yarım saat önce kalkıyorum bi siliyorum o kadar ha akşama kadar eskisinden beter olmuyor mu oluyor ama olsun birdaha bu yaşlara gelmicek ne istiyorsa onu yapsın keşfetsin öğrensin duvarı mı çiziyormuş çizsin iki fırça boyaya bakar hiç önemli değil. Ben evimi dizeli 1,5 sene oldu oğlumda 1,5 yaşında inan gel hiç yeni gelin evi demezsin heryerde bi oyuncak çocuk ıvır zıvırı cıkıyor😂😂 ben evin dağınıklığına takılmam dolap içlerim çok düzenlidir mutfak dolapları kıyafet dolabı banyo dolabı vs birde ne olursa olsun mutlaka tuvalet banyoyu temizlerim onun dısında dağınıklıkta yarım saatte toparlanıyor zaten aşkım takma. Bırak oynasın döksün zıplasın ilerde odalarına kapanıyolar çok özleriz bu günleri 😂

Etipetito henüz o kadar büyük değil ama gelse kafaları yerim 😂

TombulHatun bahsettiğim oyuncak dağınıklığı değil tabikide o her evde oluyor yani kâğıtlar yırtılmış yerde yedikleri dökülmüş alakasız şeyler oturma odasına gelmiş mesela aman oynuyor nasıl olsa kalsın öyle bende oturayım şurdacılardan bahsediyorum 😂

aynoluyonoluyo yaa evet tabiki oynasın ama zarar vermesin benim oğlumda 1.5 yaşında ama çok şükür hiç birşeye zarar vermedi yönlendiriyorum yönetiyorum oyuncakları var birsürü onlarla oynayabilir kırılan oyuncağı bekleymiyorum mesela atıyorum kullandığı kadarını çıkarıyorum gerisini kaldırıyorum değişiklik yapıp yenileri koyuyorum daha çok ilgisini çekiyor mutlu sosyal oyun oynamayı seviyor paylaşımcı bi çocuk yani bu koydupum kurallar onu etkilememiş

basak23 gezerek yemek yiyemez 😂 o şekilde müsade edebilen varmıdır ya bu özgür ruh değil boşvermişlik bence 😂 benimki de kağıt yırtabilir ama sonrasında toplar kendisi. İkisinin ortası lazım ne aman ev dağılmasn diye çocuğu aşırı sıkmak lazım ne de amann dağıtsn toplarm demek lazm, çocuk evde ne yapıyorsa dışarda da onu yapar o sınırı korumak lazım

basak23
                          Temizlik düzen benim için önemli ama ev için de çocuğumu kısıtlamıyorum. Kızım hiç duvar, kapı gibi yerleri boyamadı. Boyama kitapları ya da bizim boş defterlerimizi falan kullanıyor.
                          Birde kızıma bakıcı baktığı zaman hep odasında vakit geçiriyorlardı ondan dolayı odasında oynanmasına alıştı. Oturduğumuz odaya da oyuncak falan getirir ama çoğunlukla bizi odasına çağırıyor.
                          Duvar boyamaya da ben izin vermezdim açıkçası. Dağınıklık da illa ki oluyor günü gününü tutmayabiliyor ama kızım uyuduktan sonra topluyorum. Özgür ruhlu olsun diye her yaptığına her istediğine tamam demek bana doğru gelmiyor.

• Düzenlendi

basak23 zarar vermek ayrı oyun oynamak ayrı sey bunu da anne ogretir yoksa cocuga hersey oyun herseyi cocuk diye bırakırsak ohooo sonra o cocuklar baskasının evine gittigine durmuyor bu sefer anne ozgur olamıyor ne cocuk ne anne rahat ediyor ve büyüyor okulda sorunlar cıkarıyor falan

basak23 Evimin sabit kuralları vardır. Duvara oyuncak vurulmaz, gürültü çıkararak oyun oynanmaz, balkona çıkmak demire yaslanmak yasak. Duvar çizilmez. Bardakta su veya içecek varsa mutfakta içilir odaya götürülmez. Misafir çocuğu da gelse bunların üzerinden bir kere geçeriz.
                            Bu kurallar dışında istediğini yapabilir. Kızımın evde dolaşarak bir şeyler yemesine karışmam, çünkü yemeği mutfakta yesek de o eline ekmek, kurabiye, pankek bir şey alıp odasında yemeyi sever. Kıyafetlerini değiştirip prenses olduğunu hayal ederek oynar dolabını dağıtma diye kızmam. Oyuncaklarını döke saça oynamasına karışmam. Oyun bittikten sonra onun toplamasına yardım ederim. Sorumluluklarını bilmesi için bazen sadece yanında durup ne yapması ve neyi nereye koyması gerektiğini söyleyip ona yaptırırım.
                            İki sene boyunca anne olmadan önceki halim gibi yani evde hiç çocuk yokmuşcasına evimin temizliğini sürdürdüm. Günde 5 6 defa evi toplayıp, her duvar çizdiğinde anında silip, her kırıntı döktüğünde anında süpürür veya gırgırlardım. Yani hem çocuğuma özgür alan sunup hem günün her saati düzenli bir eve sahip olmak çok yorucu. Sonuç : el bilek kisti.
                            Bu sebeple son iki senedir asla ev düzeni derdine düşüp de ne kendi sağlığımı ne kızımın ruh sağlığını bozarım. Sabahtan akşama kadar istediğini yapar o süre zarfında hiçbir şeye ellemem. Akşam evi toplayıp bir süpürge çekerim. Günde bir defa rutin oluşturunca gayet yeterli oluyormuş. Boşuna yorulmuşum. O yüzden ev düzeni değil de özgüvenli çocuk diyorum ben. Özgüvenli yetiştirirken de çocuğun sınırlarını bilmesi ve bilinçli yetişmesi açısından kural tanıması gerektiğini düşünüyorum. Yani “bardağı içeri götürürsem annem kızar” diye düşündürmek yerine “eğer odamda cam kırılırsa benim için tehlikeli olabilir” diye düşündürüyorum.

zarifhanim Kızım 2 sene boyunca evimin tüm duvarlarını çizdi. Kalem bulmasa çizmezdi o yüzden onun hatası olarak görmüyorum. Çok erken yaşta boyama kitapları ve kalemler aldığım için duvar çizmesi doğal olarak benim yüzümden. Tabi çizdikçe sildim, her çizdiğinde uyardım. Duvarın çizilmeyeceğini 3 yaşında öğrendi.