Bebişim (14 aylık) bu sabah su gibi berbat kokulu kakayla uyandı 😱
Tahlil yapıldı ve Rota virüs teshişi koyuldu ama 4. Ayda rota aşısı yaptırmıştık o yüzden hafif atlatıyormuş yatış yapılmadı takip önerdi eğer iştahsızlığı devam ederse sıvı kaybı açısından iyi olmaz dedi acile gelin yatışınızı yapacaklar dedi çıkardılar
Başına gelen var mı evde ne yapabiliriz bir ilacı falan da yokmuş şaka gibi yaa internette sadece normal ishalden uygulanan şeyler yazıyor haşlama patates pirinç lapası vs
Rota virüs pozitif 😳😥
Geçmiş olsun benim kızım da çok kötü oldu ilk iki gün ateşliydi daha sonrasında su gibi ishal gitti yeni yeni toparlıyor çok şükür probiyotikler çok iyi geliyor probiyotik kullanan tavsiye ederim
peynirlimakarnaa geçmiş olsun canım
Bol yedir atlatır inşallah kuzucuk
698_merve hastaneye yatış yapıldı mı peki birde ne kadar sürdü bu
peynirlimakarnaa başıma gelmedi rabbim şifa versin çabuk atlatır inşallah
perimasali802_ teşekkür ederim kuzum 🙏🏻 hiçbir şey yediremiyorum inan ki en sevdiği şeyleri bile uzatınca elime vurup yere atıyor ne yedireceğimi şaşırdım keki çok sever kek yaptım boğazından bir lokma geçmedi poğaça sever yaptım eline bile almadı daha biz hastanedeyken dedem hemen bi köy tavuğu kesmiş normalde de hep keser odun ateşinde pişirir getirirlerdi kızıma bende hemen dolaba koyardım sabah konuştuk anlattım durumu hemen kesmiş pişirmişler hastane dönüşü köye uğrayıp aldık çorba yaptım yediremedim artık suyunu biberona koydum su niyetine içirmeye çalışıyorum evin içinde arkasında elimde tavuk suyu ile dolaşıyorum yarım saatte 3-4 yudum anca içti daha nasıl sıvı takviyesi yapacam hiç bilmiyorum iştahı hiç yok
lgrth amin canım çok sağol inşallah gelmez rabbim düşmanıma vermesin evladının hastalığını
Geçmiş olsun meyve ve sebze suları sıkın durumuna göre yarı yaroya , ⅔ sulandıtarak veya hiç sulandıtmadan verin yrmek yemeye zorlamayın bol bol sıvı verin çabucak atlatsın inşallah 😊
peynirlimakarnaa kiyamam yaa çok zorlama ama bol sıvı ver korkma yatış yapsalar bile serum iyi gelir sen sakin kal çocuk hissetmesin başıma gelmediği için bilmiyorum ama ishal olduklarında bol meyve verirdim muz gibi doyurucu meyveler,yoğurt birer kaşık bile yese yeter emin ol
gozlerininhapsindeyim10 amin inşallah çok teşekkür ederim 🙏🏻
perimasali802_ inşallah yatışa gerek kalmadan atlatır yavrum yoğurdum az kalmıştı taze olsun diye mayalayacağım hemen aldım köyden sütümü kaynattım soğumasını bekliyorum yarın da yoğurt vermeyi deneyeceğim
peynirlimakarnaa bol probiyotik yedir ishale iyi gelir yesin şifa olsun canım
perimasali802_ sağol canımm inşallah
peynirlimakarnaa benim oğlumda şuan iki buçuk yaşında geçen yıl iki defa geçirdi ama her ikisindede hastaneye yatırdık başka türlü geçmedi serumlarla toparlanıyordu
peynirlimakarnaa Benim oğlum çok ağır geçirdi. Serum verildi hastane de. En çok muz iyi geldi şeftali suları bol su. Sık sık onun elini kendi elimi yikiyordum o kadar çok yikamistim yaralar oluştu ellerimde. İç çamaşırlarini ütüledim hep. Kesinlikle parka falan götürmeyin abur cubur da yemesin. Evin önünde salincaginiz varsa ona koyup muz seftali falan verin. İshali durduruyor. Allah yardımcınız olsun inşallah
peynirlimakarnaa patates haşlama pirinç lapası bunlar iyi geliyor. Temiz havaya çıkartın sıvı kaybı çok oluyor ve tehlikeli eğer çok kötü olursa mutlaka doktora götürün. Bizim evde ne hali ne koltuk ne battaniye kalmıştı her yere kusmustu afedersiniz ishal yapmisti çok zor günlerdi
july geçmiş olsun🌸
nurella34 amin inşallah çok sağolun
nurella34 aşırı kötü değil şuan doktor da bu yüzden yatış yapmadı zaten, gün içinde 2 kez kaka yaptı sadece o da ishalliydi 1 kez de sabah mama yerken kustu başta boğazına aldırdı öksürürken öğürmeye başladı öyle kustu birdaha kusmadı ya başlangıç yada aşı sayesinde hafif atlatıyor inşallah bu kadarıyla geçip gider ilerlemez
- Düzenlendi
peynirlimakarnaa çok geçmiş olsun bizde geçen hafta 6 gün rotadn yattık bebeğim 11 aylikdi Allah şifa versin inşallah probiyotik kullanın bol bol kefir yoğurt yedirin ve patates haşlaması