Arkadaşlar merhaba benim yan komşum var 3 çocuğu var 1i büyük diğerleri 5,5, 4,5 yaşlarında erkek çocuğu ikisi de küfür ediyor 5 yaşında olan biraz düzeltmiş yani epeydir duymadım ama 4,5 yaşında olan parkta bile küfür ediyor. Neyse yan komşum olduğu için ister istemez görüşüyorum bisiler istemeye geliyor bazen çocuğunu bırakıyor ben çok muhatap olmadığım için epeydir bırakmadı yeni taşındık buraya da(ev kaynanamların eviydi evlendiğimden beri gördüğüm için tanişıklik var) benimde 4 yaşında oğlum var görürde oda küfreder onlar gibi olur diye ödüm kopuyor ama oğlumda oynamak istiyor yani ne yapicam bilemedim her seyi kafaya takan bi yapım var, büyüdükçe onlarla arkadaşlık ederse yani onlar da küçük zaten ilerde nasıl olurlar bilmiyorum zaten böyle düşününce de kendime kızıyorum küçücük çocuk onlar da diye ama ister istemez kafamda binbir türlü şey. Siz olsanız kafaya takarmiydiniz yoksa daha küçükler bisi olmaz mı diyorsunuz:(
Küfür eden çocuk
- Düzenlendi
Papatya37 benimkiler demezlerdi artik b.k eşek anani bilmem neler öğrendiler kızıyorum ayıp diyorum ama dinleyen kim bu birkaç gündür de bna artık demeye başladılar yan komşunun çocuğu söylüyor ordan öğrendiler bana karşı çıkmayan çocuklarım çok değiştiler arkadaşlar da ayni yastalar da 😮💨
Akran zorbalığı bile oluyorlar bende şaştım kaldım
perimasali802_ ya çok üzüldüm gerçekten kaç yaşında, siz bilincindesiniz duzeltirsiniz inşallah, insanlar hiç umursamıyor bile. Ben çok pişmanım yani şimdiki aklım olsa hiç buraya taşınmazdim :(
Papatya37 benim büyük oglum 9 yasina girecek okula basladigi zamanlar diger cocuklardan duyup oda baslamisti hareketleri konusmasi falan caydirici cezalar vermeye basladim tv tablet yasaklamistim evde ödev veriyordum yada ev isi veriyordum yapmasi icin o diger cocuklarin anneleriyle konustum fayda etmedi en son artik cocuguma dedim onlarla muhattap olmicaksin bi daha asla böyle bisey duymak istemiyorum diye konustum sükür artik öyle konusmuyor ama cok zor gercekten sen nasil yetistirirsen yetistie diger cocuklardan aliyorlar herseyi 🤦🏻♀️
- Düzenlendi
Moonlight_ gerçekten öyle galiba şimdi küçük kendim yonetebiliyorum ama büyüdükçe ne olur diye düşündükçe ağlıyorum bile allahim bütün çocuklarımızı böyle kötu şeylerden korusun, iyi insan olmalarini nasip etsin. Amin🥹😣
Papatya37 hiç yanı ben ilk duyduğumda şok oldum hani kadın da dertlesti söylüyor ne yapacağım diye ben dedim sız demeyin sizde başlıyor diye ama aile içinde soylemler var ve hani çocuklar sürekli birbirlerini görüyorlar kırmak ta istemiyorum arada bahçeye çıkıyorlar evede kapatamiyorsun ki benim iki erkek çocuğum var 5 (15 gün sonra 6 olacak)ve 4 yasindalar . inanın artık hani akranlarıyla oynamasını istemiyorum ya öyle kelimeler çıkıyor ki ağızlarından ben hayret içinde bakıyorum çocuklarim çok agresif oldular annesiyle konuştum çocukla konuştum küfür etmeyin kötü söz etmeyin falan filan ama yok olmuyor seneye çıkacağım burdan ama nereye kadar gidecek ki illaki duyacaklar 🥲
Komsumuda severim yani mesafede koysam hani bilemiyorum
Moonlight_ bnde vermiyorum mooni Yok yani bir saat sonra hopp tekrar ediyor büyük oğlan durulmuş ama küçüğü bu sefer söylüyor oda ona karşılık veriyor söylemeyin diyorum ama ee o çocukta söylüyor diyorlar ay delirecem
perimasali802_ hayir ya ay bi tane vurasim geliyor öyle diyenlere.. evet cocuk o yüzden küfür ne alaka cocugun agzinda 😡
Böyle zihniyetli insanlarin yüzünden cocuklar böyle !
Papatya37 canim büyüdükce böyle dertler malesef oluyor ama sen iradeli ol pes etme aglama zayiflik gösterme cezalandir hep konus neden ceza aldigini falan gerekirse tek kalsin ama o cocukla muhattap etme
Moonlight_ ben neler neler konuşuyorum yani artık kelime seçiyorum ben kızıyorum da yok anam dinlemiyorlar bazen bazi annelere bakıyorum bir laf yeter yani korkuyor çocuk ama benimkiler kendimi yirtiyorum yok artık böyle yani sinirden kendimi tutamıyorum eşim devreye giriyor yani nerde hata yapıyorum diyorum bendemi sorun her istedikleri önlerinde ya kötü bir annede degilimki eşek tamm kavga ediyor söylüyor ama b.k ne ya
Moonlight_ ya bir çocuk amina koyarim ne ya kız çocukların bile ağzında
Moonlight_ şu an küfür etmiyor onların azında duyuyorum arada oynuyorlar ama oynatmak istemiyorum uzak tutuyorum sürekli parktaki çocuklar da da duyuyorum, ilerisi için endişeliyim surekli dua ediyorum hem kendi çocuğum hem diğer çocuklar için allahim doğru yoldan ayırmasın hiç birisini inşallah oğlum da değişmez tek korkum bu 🥹 diğer çocuklar da hep dualarımda kendi çocuğuma bile dua ederken bencillik etmiş gibi hissediyorum inşallah hepsi doğru düzgün çocuklar olurlar 😣
perimasali802_ öyle gerçekten, ama dediğiniz gibi akran zorbalığı olur arkadaş edinemezler surekli anlatıyorum bıkmadan inşallah ise yarar daha 4 yaşına yeni girdi yavrum ne duysa ne görse onu yapacak yaşta, ki o çocuklar da gördüğünü yapiyor, ama en kötüsü çocuğu küfür ederken hahaha diye gülmeleri resmen çocuğunun günahına giriyor
perimasali802_ ay yuhhhh o neeee aman allahim sükür öyle seyler yine yoktu bize sinirlenince f.ck falan diyordu ama gercekten türkiyede cok fazla küfür var 🙄🤐
Papatya37 endiselenme canim distan kapsa bile evde olmadigi sürede bir eder iki eder sonra etmez yada hic etmez aliskanlik meselesi bence bu aileden öyle görmüsler yada umursamaz ailede yetisen cocuklar genelde öyle olur. Bizim zamanimizda yokmuydu sanki küfür eden cocuk vardi peki bizim neden agzimizda küfür yok? Ailemiz öyle degildi cünkü cok sükür🙏🏻 allah kabul etsin insallah canim bende öyleyim cocuklar yarinin yetiskini cünkü ve bizim cocuklar büyüyecek baska cocuklarla denk gelecek yollari kiminle kesisir bilemiyoruz o yüzden bende hep diger cocuklarada dua ederim ki hepsi iyi olsun ve bizim cocuklar o iyi yetisen cocuklarla yoldas olsun insallah 🙏🏻🌸
Moonlight_ ne güzel söylediniz aminn, babası küfür ediyor araba falan kullanırken başta onu düzeltmem lazım farkındayım ona da ne desem nafile yani 🥹
Papatya37 onuda düzeltmek biraz zor cünkü dedigim gibi aliskanlik malesef insan aliskanliklarindan kolay kurtulamiyor😐 ama en azindan cocugun yaninda dikkat etse keske cok iyi olur bide baba erkek cocuklarda büyük rol oynuyor
Papatya37 Ailesinden öyle görmüşse küfrün anlamını ciddiyetini bilmiyordur normal bir şey sanıyordur. Eğer çocuğun annesi siz aynı ortamda iken evladını uyarmıyorsa siz uyarın. Her seferinde akıllı çocuklar kötü kelimeler söylemez, küfretmen hoş bir şey değil, öyle söylemen yanlış şeklinde uyarılar verin. En azından oğlunuzun zihnine onun yanlış olduğu yerleşmiş olur. Siz de hakaret etmeden medenice duruma el atmış olursunuz.
zarifhanim Her seferinde akıllı çocuklar kötü kelimeler söylemez, küfretmen hoş bir şey değil, öyle söylemen yanlış
Ay bi keresinde parkta denk geldik bende böyle konustum cocukla cocuk o kadar arsiz cikti ki bana aynen su sekilde: sana ne sana mi sorcam sen kimsin annemmisin falan diye konusmaya basladi neye ugradigimi sasirdim 🤣🤣🤣
Moonlight_ Ben de parkta boş salıncağı döndürüp savurarak bırakan çocuklara parkta böyle tehlikeli şeyler yapmamalısınız diğer çocuklara çarpabilir dediğimde canımızın istediğini yaparız sizene demişti 5 6 yaşlarında bir kız 🥲 canınızın istediğini yapın tabiki ama böyle tehlikeli şeyler istemesin canınız daha güzel ve başkalarına zarar vermeyecek oyunlar bulabilirsiniz isterseniz ben fikir verebilirim dediğimde bi durup düşündükten sonra saygı duyması gerektiğini anlamıştı. Belki her çocukta işe yaramayabilir ama ben hangi çocuğa arkadaşca ve öğretmence bir tavırla yaklaştıysam nahoş bir karşılık görmedim. 😊