Kızlar kızlar haftaya oğluma tuvalet eğitimi vermeyi düşünüyorum 3 yaşına geliyo Eylül 9 da tam 3 yaşında olcak bazı belirtiler var ama bazısı da yok olmayanlar şunlar mesela sabah kalktığında bezi kuru olmuyo ve tuvaletini saklayarak yapmiyo onun dışındakiler hep var ve şöyle biz dil terapisi alıyoruz konuşma gecikmesi olduğu için sadece çiş diyo klozete oturtuyorum ara sıra bı kere de bezini çıkardım aile apartmaninda oturuyoruz bahçeye indirdim oynadı etti eve çıktık banyoya girdim onu yıkamaya isedi banyoda benim sorum şu haftaya tuvalet eğitimine baslamalimiyim bı tane yakınımın cocugu da nerdeyse oğlumla yaşıt ok nlar başlayalı 12 gün olmuş ama kız korkuyo galiba sürekli agliyomus mutsuzmus eltimin oğlu da 3 gün de cisi öğrenmiş 10 gün büyük tuvaletini yapamamış ne yapsam bilmiyorum tecrübeli anneler fikir verebilir mi acaba?
Tuvalet eğitimi
mlksrdl biz yaşamadık tuvalette Zorluk çok şükür bir kaç gün takip ettim sonra kendiliğinden alıştı gündüz gece taktım bayağı uyanamiyordu ama yazın onu da bıraktı şükür gece su meyve suyu vermiyorm gece islatmiyo altını yine uyanmıyor ama
Oluyorumanlasana bezmi taktın gece takmayın bez diyolar ama
mlksrdl evet gece taktım uzun bir süre bnm kizimn uykusu çok hassas uyanınca bir daha uyumuyordu sabaha kadar bende bezledm şimdi de uyanmaz gece sıvı şeyler yatmaya yakın çok vermem uyumadan önce de tuvaletini yaptırırm yine öyle bıraktık geçen yıl
Oluyorumanlasana hmm anladım canim benimde oglanin uykusu çok hassas ama arada kaldım bende bağlasan bı dert bağlamadan bı dert bağlayınca alismiyo diyolar
- Düzenlendi
mlksrdl
Ben ogluma 2 bucuk yasina girmeden ogretmistin tuvaletini,cunku Belcikada cocuklar 2 buçuk yaşında ana sinifina basliyor, ve kesinlikle okul oncesi bezi birakmis olmasini istiyolar, krese gidiyordu calistigim icin el birligi ile ogrettik iki kere denedim olmadi ara verdim, 3 ncude alisti,ve kesinlikle gecede bez takmayin dedi kresteki ogretmenleri, ve her yarim saate bir plastik tuvalet alin ona oturtun sabirli olun oyunlar kurun, yapiskan stikerlar alin her cisini yaptiginda bir yapiskan hediye edin yapistirsi istegi bir yere,boylelikle alisacaktir
karamelek21 klozeti var ona da oturuyo sesli ışıklı ama genede minik pisuvar tarzı almak istiyorum bakalım inşallah sorunsuz atlatırız bu dönemi ya çiş gene neyseede kaka konusunda korkuyorum çok içinde tutarsa falan diye😢😢😢