muazzes1
Bu zamanda arkasında duracak bir ailesi olması için bir çok kadın neler feda etmezdi. Madem arkanda duran bir ailen var, kesinlikle taviz verme. Ayrıl ya da ayrılma, demem o senin kararın. Eşinin karakteri her ne kadar bir kadına layık olmasa da hemen bitmesini istememeni, kalbindeki duyguları saygıyla anlayabilirim. Ama en azından ailenin sözünden çıkma ve kararlı ol. Konuşmaya geldiklerinde yelkenleri suya indirme, tartışma, kavga etme. Sakin bir şekilde bu evliliği nasıl devam ettirebiliyorsan onu anlat ve bırak akışına. Zaten seni seven isteyen her yolunu bulur, istemeyen de her türlü bahane bulur.Eşyalarını vs sakın ola bırakma. Evlilikte ortak kullanılan her şey yarı yarıyadır ve kadının takıları varsa hem isterken takılan hem de düğünde takılanlar kadına aittir. Tüm haklarını iste.
Seni annenin evine bıraktığını ve manevi tazminat isteyeceğini belirt. Boşanırsak dilekçeme ekleyeceğim; bir eşya gibi aileme geri getirildim, çok üzüldüm, yıprandım, manevi tazminat istiyorum de. Yani anlayacağın, ailenden evvel sen kendine arka çık. Sen kararlı ve kendine saygılı davranmazsan, on tane ailen olsa faydasız.