Mommy12 Cicekliperde tatlı annem, minnoş annem, güzel annem 😍 beni kızdırırsa eğer yüzüme bakar ve kaşlarını çatar, çünkü benim dayanamayıp o haline güleceğimi bilir. Anne bak bakalım şimdi mutlu oldun mu der 😅 3,5 yaşında oğlum. 🩵
belengaz23 Mommy12 maşallah benim oğlum 4,5 yaşında düzgün konuşamıyo sadece basit heceli kelimeleri söyleyebiliyo
Mommy12 belengaz23 çocuk psikiyatristine götürdünüz mü? Bir de anne baba konuşuyor mu çocukla çok? Bizim de 2 yaşa kadar baba dede anane dayı vs tekli kelimeleri söyleyebiliyordu. Ben doğdu doğalı çok konuşmama rağmen. 2,5 yaşta artık kendini anlatmaya başladı. 3te falan da normale döndü. Erkek çocuklarında 4 yaşa kadar normal deniyor. Çocuğa bağlı ama bir uzman gerekli.
belengaz23 Mommy12 elimizden geldiği kadar konuşuyoruz doğu da yaşıyoruz Kürtçe Türkçe karıştığı için geç kaldığını düşünüyorum doktora da götürmedim
belengaz23 Cicekliperde götürmedim canım o kadar da kötü değil ama üstteki hanımefendinin çocuğu gibi öyle akıcı konuşmuyo
TombulHatun belengaz23 bu da bir etken tabi ama üstüne düşmelisin konunun bence seneye anasınıfı yaşı geliyor, benm bir tanıdığımın kızı hem türkçe hem Rusça konuşuyorlardır çocuk konuşmaya biraz geç başladı ama 4 yaşından itibaren şakır şakır da konuşuyordu şuan 1. Sınıfa gidiyor
belengaz23 TombulHatun evet seneye ana sınıfına başlayacak inşallah düzelir yani o kadar da kötü değil ama yabancı biriyle konuşsa o kişi anlayamaz mesela asla
TombulHatun belengaz23 inşallah düzelir ama siz yine de bir uzmana görünün bemim kızım da geç konuştu çoo doktora götürdüm çok şükür bir sıkıntı yoktu şuan 4.5 yaşında anasınıfa gidiyor çok şükür konuşmaya başladktan sonra bir sıkıntı yaşamadm konuşmasnda
TombulHatun belengaz23 evet e devlette çıktı hatta kayıt seneye 66 aylık olacağı için isteğe bağlı dilekçe ile 1. Sınıfa başlatabiliyoruz o yüzden aldı okul
TombulHatun belengaz23 e devlette ilkokul kayıt sorgulama gibi bir yer var oraya girince çocuğun adı kayıt olabileceği okul çıkıyor sonrasnda okula gittik kayıt döneminde kayıt yaptırdk
Hayatdevamediyor Cicekliperde benimki 5 yaşında geçen anne keşke babamla değil de benimle evlenseydin dedi ben şok tabi 😃neden diye sordum o zaman her gece beraber sarılarak uyurduk dedi o an eridim ☺️😌