aslankadinni bence en iyisi zorlamamak bana göre kızıma 1 bucuk yaşında tuvalet eğitimi vermeye çalıştım ilk 1 hafta herşey güzeldi bırakmıştı sonra birkere korktu bidaha asla yapmadı oturmuyordu altına yapmıyordu tutuyordu ama tuvalete de gitmiyordu baktım zorlamamam gerekiyor bezledim altını 2 bucuk yaşına geldiğinde yanıma gelip ben bez istemiyorum çıkar dedi o dedikten sonra hemen çıkardım öyle kendi kendine alıştı. Oğlumda cumartesi günü 4 yaşına girecek 1 ay oldu tuvalete alışalı ilk zamanlar çok uğraştım klozete oturuyor ama yapmıyordu altına yapıyordu bende bıraktım zorlamayı birgün anneannesnde banyo yaparken çişinin geldiğini söylemiş asla banyoya yapmaz çünkü annemde yap buraya su döker gider demiş oda yapmış daha sonra tuvalete yapmaya baslamış o günden beri bezi attık tuvalete yapıyoruz her çişi geldiğinde heen koşar yanıma iyice alıştık şükür geceleri bağlıyordım çok sinirleniyordu istemiyordu bende artık geceleri uyandırıyorum 2 kere çişini yaptırıyorum geri uyuyor sabaha kadar kuru kalkıyor veya gece çişi geldiği zaman zaten uykusunda bağırıyor anlıyorum çişinin geldiğini bence biraz daha zaman tanı bence acelesi yok cocuk kendini ne zaman. Rahat hissederse ozaman çıkacaktır zaten birde ben son zamanlarda oğlumun altını geç değişiyordum sırf rahatsız olsun diye rahatsızda oluyordu değiş değiş diye ağlıyordu bana galiba oda faydası oldu biran da bezi attı