belengaz23 Anlayanlar bakar mısınız lütfen chatcpt sordum tahlilleri teker teker böyle dedi sonucu doku transglutaminaz iga antikoru 21 pozitif çıkmış ne demek çok üzülüyorum lütfen yardım edin yaşayanlar
Sinee_ her labroruvar referansı farklıdır bu sonuç şüpheli diğer belirti bulgular nedir ? başka doktora yorumu varmı ? endoskopi sonucu en net kesin taniyinkoyar
belengaz23 Sinee_ kalsiyum düşük fosfor yüksek bu da bağırsak emilimini gösteren tahliller daha var ama en önemlisi çölyak tahlilleri
0306_1420 Şüpheniz neydi tam olarak ne için test yapıldı Testiniz evet pozitif ama değerler çok yüksek değil doktorunuz endoskopi isteyecektir çölyak diyebilmek için endoskopi en doğru tanıyı koyuyor
belengaz23 0306_1420 kabızlık oldu 5 aydır kanaması oldu makatından daha doktora görünmedik randevu bulamıyoruz
0306_1420 belengaz23 evet kabızlık bir çölyak belirtisi Süreciniz hızlanır inşallah çocuk kaç yaşında Endişenizi çok iyi anlıyorum çölyak annesiyim kızımda tanı alalı 3 yıl oldu
belengaz23 0306_1420 çok saol size de çok geçmiş olsun oğlum 4,5 yaşında hatırınızdaysa eğer hala kızının değerleri kaç çıkmıştı ?çok çok geçmiş olsun tekrardan
0306_1420 belengaz23 çok teşekkür ederim Bizim değerlerimiz çok çok yüksekti görsel atabilirsem atayım buraya
0306_1420 300 üzeriydi diye hatırlıyorum Dr normal demişti glutenli beslendiği için aradan biraz zaman geçti endoskopi yaptırdık ve çölyak tanısı koyuldu
belengaz23 ayazz bende öyle düşünüyorum ama doktor görmeli lanet olsun ki yaşadığım yerde randevu bulamıyoruz
0306_1420 belengaz23 çölyak için herhangi bir ilaç bulunmuyor Glutensiz beslenmeden başka bir tedavisi yok maalesef, 6-12 ay gibi bir sürede değerler 20nin altına düşüyor Bu demek olmuyor ki iyileşti bu süreçte de glutensiz beslenmesi gerekiyor