Visvit Lentlily ben 1 çocukla perişan oldum Allah yardımcın olsun inan yapıcak hiç bişey yok büyüdüklerinde rahat edicez artık
Lentlily Visvit ole bacım bugünlerinin kıymetini bil tek cocukkende bole arada şikayet ediyodum şuanki halimi düşününce ne safmişim diyorum kendime dert aramşim 😂
Pembedusler Lentlily Hepsi geçici bir süreç umarım rahatlıkla atlatırsınız. Bir şey sormak istiyorum benim şuan 1 çocuğum var 9 aylık bazen diyorum tek çocuk olsun bazen de diyorum kardeşi olsun tek kalmasın ama bende çok zorlandım tek çocukta bile ev işi çocuk derken insan yıpranıyor şu saat oldu mesela uyumuyor. Size sorum tek çocuk mu yok 2 çocuk mu ?
Lentlily Pembedusler mantikli olani tabiki iki kardeş ama şuanki duygularim hep diyorum ki kendi kendime neyine yetmedi tek cocuk sana cocukmu lazimdi diyorum. Bitane olmuş olsaudi mesela her şeyiyle tam olarak ilgilenebilirdim bole okadar cok bölünüyoki ilgi anlatamam sadece hayati ihtiyaclarini karşiliyorum mesela ole etkinlik fln yok yani herkes diyor ki ilerisi cok güzel olacak onlar için umarim ole olur
Ecenaz Pembedusler benimde 9 aylık bir kızım var. Bende çok kararsızım. Eşimin ailesi çok çocuklu. Daha kızım doğduktan sonra arayı uzatmayın yapın bir tane daha dediler. Ama ben istemiyorum. Kızımı tabikii çookk seviyorum ama eşim öyle bir hal aldı ki yaptığım ufak şeyler bile batıyor. Bazen sesim yükseliyor dayanamıyorum bana kızıyor. Kendisi koltuktan düşürdü panik olmasın çocuktan uzaklaşmasın diye ses çıkarmadım ama görüyorum ki bize ilişkimize iyi gelmedi. Beni yok sayıyor bazen. Bende çok seviyorum kızımı ondan da çok seviyorum ama bu kadar belli etmiyorum onu yok saymıyorum. Yorgun olsamda ona hep cilve yapıyorum ilişkiye giriyorum. İkinciyi şuan o da istemiyor ama sanırım ikinci olursa yine aynısı olacak ve ben tamamen kopacağım. Burda da kimsem yok. Memuruz. Onun memleket farklı benimki farklı olduğumuz şehir bambaşka bir şehir. Tamamen yalnız kalacağım sanırım.
SuperAnnee Bu saat oldu hala uyuyamadım 🤦🏼♀️ Beterin beteri var bacım. 3 çocuk annesiyim. 2,5yaşında ikiz ve 40lı bebem var. Kesinlikle dışarı çıkma yok. Tüm sorumluluk bende. Eş desen aynı seninki 🤷 ben napim peki?? 🙄😂
Lentlily SuperAnnee ay bacım allah kolaylik versin postu yazdiğimda cok sinirliydim şuan baya yatiştim işte bazen geçicek diyorum kendi kendime hep böyle kalmiycak ya ama bazende hic bitmiycek bu kabus gibi geliyo
Lentlily Sadeceyorumcu büyükler derdide inanmazdim tek cocuk hic cocuk diye. Biride bir üçüde bir derdim ama ole olmuyomuş. Koca yok başta oda ayri bir sorumluluk bitane bebe sadece onunla ilgileniyosun bugunlerinin kıymetini bil derim
KirmiziOjeli Lentlily valla benim 1 tane 7 aylık olmasına rağmen depresyondayım sizi hiç düşünemiyorum bi yardımcı falan tutmanız mümkün değil mi
Aysemlsema KirmiziOjeli benimde 23 yasinda 4 çocuk annesiyim. Biri 6 biri 5 yasinda iki kizim var bide 5 aylik ikizlerim var bende tek başıma bakıyorum ve okadar cok zorlanıyorum ki çok yıprandım ruhsal olarak bedenen de ama yinede çocuklarıma cok iyi bi anne olmaya çalışıyorum. Yinede bu halimizede cok şükür tabiki 🙏🙏
Lentlily KirmiziOjeli bazen diyorum ki işe gitsem çalişsam altiğimin tamamini bakiciya versem de ewden uzaklaşsam biraz bu ara cok mantikli gelmeye başladi bu 🧐
Lentlily Aysemlsema tabiki ole ama ne bileyim insansin eşi anasi kaynanasi biraz düşünceli olsa 2 saat bile olsa biz ilgilenelim kafani dağat biraz gibi şeyleri düşünseler bukadar zor gelmiycek bence
KirmiziOjeli Aysemlsema bacım naptın sen 16 yaşında falan doğum yapmışsın bide neden nedenn 😐 ben 25 yaşındayım ve erken bile yapmışım diyorum hayatım bitti resmen ikinci çocuk olsa yardımcı falan alırım yoksa akıl sağlığımı kaybederim gibi geliyor 😣
Aysemlsema KirmiziOjeli yok 18 yasinda dogum yaptım daha 40 m yeni çıkmıştı spiral taktiracaktim ki tekrar hamile kaldığımi öğrendim. Yani iki kizim arasında 10 ay var. Ikizlerimde 5 ayliklar zaten biraz komik gibi ama böyle yani benimde hayatım 🤣🤣ay anlatınca bi rahatlama geldi valla
Ecenaz KirmiziOjeli benim eşim tarafı da öyle malesef. Aynı şeyi de benden bekliyorlar. Ben daha 24 yaşındayım 9 aylık kızım var. Onlara göre evde kalmışım bile. Şimdiye 3 4 tane çocuğum olması gerekiyordu. Bizimkilerde tam tersi. Erken evlendin erken çocuk yaptın diyorlar. Çok çocuk değil bakabileceğin kadar çocuk diyorlar. Büyük konuşmayayım ama ikinciyi istemiyorum.
KirmiziOjeli Ecenaz cahillik başka bir şey değil. Olgunluğa erişmeden peşpeşe çocuk bekliyorlar. Valla dediğim gibi 25 yaşındayım yine bile erken doğurdum daha yapacak çok şeyim vardı ama yanlışlıkla oldu 3 yıllık evliydim hamile kaldığımda 30a kadar yolu var bence 😐
KirmiziOjeli Lentlily yemin ederim aynısını düşünüyorum. İşe girmek istiyorum sırf yatılı bakıcı tıtmak için en azından evden uzak olurum çalışmak bin kat daha kolay
Aysemlsema Lentlily yani çocuklarıma tek bakıyorum ama allahtan annemlere bırakıp arada çıkıp bi nefes alıyorum benimde yardımcım var ama ev için yani temizlik için 4 çocuğa bakınca eve ise güce yetişemiyorum malesef 🤗
Ecenaz KirmiziOjeli ayne öyle bende aynı senim gibi düşünüyorum. Bende 24 yaşında anne oldum. Bize göre çok erken. Ama babam sağ olsun kırmadı beni evlenmeme müsaade etti çünkü eşimi çok sevdiğimi eşimin bnei çok sevdiğini gördü. Ha bekleyebilir miydik beklerdik ama uzağız çok yara alabilirdik o yüzden evlendik zaten 4 yıldır sevgiliydik.