Minnosunannesiiii Niihan daha önce resmi nikah olmadığı için imam nikahı üzerine çok düşülüyormuş şuan diyanet üzerinden resmi nikah yapılıyor yani resmi nikah imam nikahı yerinde canım ama yinede yaptır için rahat etsin biz öyle yaptık hem resmi hem dini
Aydaasil Minnosunannesiiii bu gerçekmi ya bende 1 buçuk sene oldu evleneli yaptırmadık ama çok aklıma gelir acabamı diye
Acabakimm Niihan müslüman iseniz tabiki çok önemli dini nikah olmadan birbirinize helal olmuyosunuz.Resmi nikah adı üstünde resmiyette önemli
Nacizanebiri Sonuçta gizli evlenmemişsiniz aileniz rızası var ve biliyorsa takılmayın bence. Herkese duyurmak için yapılır nikah
Acabakimm Niihan dini nikah olmayınca ilişki vs hersey haram oluyor hafife alıncak birşey değil.Resmi nikah yoktu diye dini yapılıyordu diyenler olmuş öyle şey olur mu ya hu ikisinin yeri farklı
Minnosunannesiiii Acabakimm diyanet öyle açıklama yapmış yani resmi nikah dini nikah yerine geçiyor diye
Meneksemm Acabakimm aynen öyle ikisi çok farklı. Resmi nihakta memur belediye başkanının bana vermiş olduğu yetkiyle sizi karı koca ilan ediyorum diyor. Yani sen ve evlenmek istediğin kişi birbirinize haramsiniz belediye başkanı tövbe haşa Allah mi sizi birbirinize helal kılıyor. Öyle bir dünya yok. Dini nikah kıyilmak zorunda. İmam olması şart değil yeteri fikhi bilgisi olan bu işlerden anlayan namazında niyazında herkes kiyabilir
Kalpkalbe Niihan dini nikah kesinlikle şart canim dini yönden soruyorsun belliki. Ancak dini nikah ile allah katında karı koca olunuyor. Sadece resmi nikah olan ilişkiler zina oluyor. Bu konu hakkında internete bakabilirsin daha güvenilir olur senin için belki. ❤️
Minnosunannesiiii Aydaasil diyanetin resmi sayfasına girip bakabilirsin canım şu dönemde herşeyi diyanete göre yapıyoruz yani iftarımızı açtığımız ezanın vaktini bile diyanet belirliyor verdiğimiz zekatı diyanet belirliyor
Zehramelekk Niihan nikahta önemli olan ilandir. Yani resmi veya imam nikahindaki amacta budur. Herkesin sizi kari koca olarak bilmesi öğrenmesidir 😊
Sudamlasi Yorumlarin bircoguna sasirdim , Imam nikahi olmadan birbirinize haram oldugunuzu bilmiyormusunuz? Ailelerinizde mi anlatmadimi? imam nikahi Allahin huzurunda evleniyorsun helal oluyor nasil yaptirmadan duruyorsunuz
Delihatunnn Niihan daha sonra yaptirir saniz resmi nikah ta da en az 3 erkek sahit varsa sorun yok ama daha sonra muhakkak yaptirin
saripapatya Niihan ben de yurd disindanim. Illaki bi caminin hocasi yapar sosyal.mesafeyle 4 kişi hemen camiye gidip yaparsiniz. Bence kestirip atma yarin vefat etsen öteki dünyada eş degilsiniz diye biliyorum ben 🤔