sallagitsin Bence siz araştırın bilip bilmeden böyle şeyler yazmak doğru değil.
1.İslam dininde nikah kesinlikle dua değildir!!!!
2.dininiz İslamsa Müslümanseniz dini nikah şart aksitaktirde zina oluyor.
Imam nikahı şart mı?
Arastimacinadin15 kesinlikle katılıyorum size
sallagitsin bence sizde bi oturup araştırın sonra buraya yazarsınız bilmediğiniz ama bildiğinizi zannettiğiniz konular hakkında yorum yapma zorunluluğu yoktur net👍
siz araştırmaya üşendiniz sanırım buyrun diyanetin bu konudaki fetvası. Mehr sağlandıktan sonra resmî nikah dinen de muteberdir diyor. Ayrıca elbette duadır dini nikahta okunanlar. Neye dayanarak buna karşı çıktınız bilmiyorum ama ana dili arapça olan biri olarak o cümlelerin iyi niyet dileklerinden başka birşey olmadığını söylemem gerek.
sallagitsin siz sanırım bu yorumunuzu yazıp unuttunuz hanımefendi. Şart değil ne demek fetvamı veriyorsunuz siz. Ayrıca duadır demişsiniz tabiki nikah kiyilirken duada ediliyor ama sadece duadır yanlış bi cümle.
sallagitsin benim burada demek istediğim kadın sormuş şart mı diye eğer eşi ile helel ilişki istiyorsa tabii şart.
Bence siz duanın ne olduğunu bi araştırın öğrenin.
İslamda nikah hakkında ayetler hadisler var en önemlisi onlar onları araştırın madem arapçanız iyiymiş Kuran’dan bakın diyanetten değil
Aysemlsema katılıyorum
Aysemlsema bize nikah nasıl kıyılacağını öğretiyor sanki biz bilmiyoruz 😆
Aysemlsema hanımefendi sadece dua derken dua edip dağılıyoruz demedim dikkat ederseniz nikah farzları yerine geldikten sonrası sadece duadır dedim. Nikah farzları da mihr belirlendikten sonra resmî nikahta da sağlanıyor aynı şey yani. Fetva vermiyorum ama verilmiş fetvaları aktarıyorum. Emin olmadığım bir bileğiydi zaten tartışmam ama kabul etmek istemiyorsanız siz bilirsiniz. Yapılması evladır ama imkan yoksa Metin belirlenmesi ve resmî nikah da yeterlidir bu kadar basit.
Arastimacinadin15 nikahsız birlikte yaşasınlar demişim gibi davranıyorsunuz :) bu linkten de okuyun isterseniz. Ve siz de anlayın diye diyanetten gönderdim. Kuranda da aynı şey yazıyor. Eşler birbirini kabul edecek, buna şahitleri olacak ve mihr belirlenecek. Mihri belirledikten sonra resmî nikah bu şartları sağlamıyor mu ? Sağlıyor. O halde geçerlidir. Dini nikahta bundan farklı sadece sonunda yapılan duadır. Ya ben yanlış anlatıyorum veya siz yanlış anlıyorsunuz veya da farklı fikirleri savunuyoruz diyelim kapatalım bence. İyi günler
- Düzenlendi
Arastimacinadin15 hiç mi öğretmediler deiğin aile eşrafın dini allame mi ki bu yargılayıcı üslubu kullanıyorsun.? Nikah göstermek duyurmak manasına geliyor bu iki kişi evlendi demeye, şahitler de oluyor resmi nikahta bir tek mihir konusunda vs anlaşma var ona da sözlü anlaşsalar bile olur 2 şahit alsınlar yanlarına biz mihir için bu tutarı anlaştık söz verdik. Sonuçta yalan söylemek dinimizde günah bizi aldatan biden değildir diyor peygamberimiz zinadan daha büyük bir günah. Dini nikah yapılsa daha iyi olur tabi ama ülkemiz veya bulunduğu ülke şeriatla yönetilmiyor ve dönemin evlilik akdi prosdürü bu şekilde işliyor. Resmi niikahlı bir kişi dinen evli olmaz demek çok iddialı. İkisi de Allah’a inanıyorsa ve dinlerinden ayrılmadan devletçe ve toplumca evlendikleri kanıtlanabiliyorsa şahitler varsa toplumdan topluma bölgeden bölgeye değişen dini nikah duası pek önemli değil gibi. Allah zaten evli olduklarını biliyor mevzu senin benim çevresinin bilmesi ve dinden ayrılmamış olmaları. Nikah farz dini nikah diye br ayrım yok.