Imam nikahı şart mı?
Aydaasil diyanetin resmi sayfasına girip bakabilirsin canım şu dönemde herşeyi diyanete göre yapıyoruz yani iftarımızı açtığımız ezanın vaktini bile diyanet belirliyor verdiğimiz zekatı diyanet belirliyor
Yorumlarin bircoguna sasirdim , Imam nikahi olmadan birbirinize haram oldugunuzu bilmiyormusunuz? Ailelerinizde mi anlatmadimi?
imam nikahi Allahin huzurunda evleniyorsun helal oluyor nasil yaptirmadan duruyorsunuz
Evet dini nikah şart birbirinize helal olmanız için
Niihan 5 yıllık evliyim biz imam nikahı yapmadık
Niihan nikah icin onemli olan duyurmak. Siz de resmi.hikahi yapmmissiniz zaten.
Niihan daha sonra yaptirir saniz resmi nikah ta da en az 3 erkek sahit varsa sorun yok ama daha sonra muhakkak yaptirin
Niihan ben de yurd disindanim. Illaki bi caminin hocasi yapar sosyal.mesafeyle 4 kişi hemen camiye gidip yaparsiniz. Bence kestirip atma yarin vefat etsen öteki dünyada eş degilsiniz diye biliyorum ben 🤔
Eğer dininiz İslamsa bu ne saçmalık ya bir arkadaşın dediği gibi hiç mi öğretmediler ailede ben şok yani imam nikahsız ilişki zina oluyor. Biride demiş nikah sadece evli olduğunuzu duyuru diye bu ne zihniyet bu ne karanlık🤯🤯🤯🤯
İslam dininde “Zina”, “Haram” olan şeyler var!!!!!!
Arastimacinadin15 bu kadar güzel açıklama yaptığın için Allah razı olsun canım gercekten okuyunca şok oldum ailelerinizde mi öğretmedi ya dini nikahsız olmaz zina dır zina.
Arastimacinadin15 !! Katiliyorum size .Ben gercekden cok sasirdim ya yazilanlara , resmi nikahi var Dini nikahi yok sayiyorlar. Birisi bu dunya nikahi birisi diger dunya Allah katinda kabul ediyoruz birbirimizi. Ve asil helallik Allahin huzurunda evlendigimizde oluyoruz. Gercekden pes ya
Acabakimm aynen öyle ikisi çok farklı. Resmi nihakta memur belediye başkanının bana vermiş olduğu yetkiyle sizi karı koca ilan ediyorum diyor. Yani sen ve evlenmek istediğin kişi birbirinize haramsiniz belediye başkanı tövbe haşa Allah mi sizi birbirinize helal kılıyor. Öyle bir dünya yok. Dini nikah kıyilmak zorunda. İmam olması şart değil yeteri fikhi bilgisi olan bu işlerden anlayan namazında niyazında herkes kiyabilir
Niihan nasıl imam bulunmuyor anlamadım. bende avrupda yaşıyorum bi tane şehirde 3-4 Türk camisi var, onu geçtim Arap ve Pakistan camileri de var. yada meksikada falan yaşamanız lazım imam yok diyecek neresiymiş orası valla merak ettim😅
Niihan imam eve gelmek istemiyorsa siz şahitlerinizle camiye gidin? zaten sadece kabul ettim eş olarak diyorsunuz ve mehir konuşuluyor temas yok
Niihan müslümanlar için elbette çok önemli ama resmi nikahın varmış zaten, yinede uugun zamanda hoca bulduğunuzda yaptırın bence 🤗
Niihan şart değil, imam nikahı yalnızca bir duadır. Nikahın geçerli olmasının tek şartı 2den fazla kişinin evli olduğumuza şahitlik etmesi ve duyurulmasıdır, bu kadar :)
Arastimacinadin15 imam nikahı dediğiniz sadece dua yalnız bence biraz araştırın yahu. Eşin seni kabul ettiğini söyleyecek, sende onu. Sonra da 2 şahitsiniz olacak en az ve duyurulacak. Nikahın şartları bunlardır. Bir adet imam ve bir dizi dua diye bir şartı yoktur dinimizde. Ha yapılınca iyi oluyor o ayrı konu ama farz şartları yerine gelince de evli sayılıyorsunuz.