Merhaba geçmiş olsun bende pko yum. Bekarken 18 yaşımda öğrendim o zamana kadar ve sonrasında da hiçbir belirti sini yaşamadım. Kişiye göre değişiyor. Erkek tipi kıllanma,adet düzensizliği,kilo alma,hormon bozuklukları,saç dökülmesi akne vs gibi bir çok belirtisi sıkıntısı var. Ben hiçbirini yaşamadım. Doktor tespit ettiğinde ilerde çocuğum olma ihtimalinin zayıf olduğunu ancak tedaviyle aşılamayla filan hamile kalabileceğimi söyledi. Evlendim çok geçmeden kendiliğinden oldu cocugum. Yani ben hiçbir sıkıntısını yaşamadım. Oyleymis. Bazı hastalar hemen hemen her belirtiyi yaşarken bazıları hiç hicbisey farketmezmis. sanırım sizde en büyük sorunu adet duzensizligi ya da hiç olamama. Tedavinizi aksatmayin düzenli ilaçlari kullanın. Ve bu kalıcı bişey geçmiyor yani adı da zaten polikistik over sendromu.Herşey nasip kısmet evlat da öyle.vakti zamanı gelince eminim o da olur. Stresten uzak durun çünkü tetikliyor. beslenmeye dikkat edin kilonuzu koruyun internette de faydalı bilgiler vardır benim bildiklerim bunlar çok geçmiş olsun❤️