Merhaba boy abdesti almaya girdim güzelce yıkandım çıktım üstümü giydim saçımı yaptım bir aklıma geldi abdest almayı unuttum, normal abdest aldım olmuşmudur oruç tutcam hemen öğrenmem lazım

Cupcake Olmaz kardeşim gusül abdestinde iğne ucu kadar kuru yer kalmaması lazım normal abdestten farklıdır gir al 2 dk sahura çok var daha neyi düşünüyon bu kadar 😃

1dost of yatağa girdim çünkü 🥺 banyo yapıp abdest almAyı unutmak tam bir dram

Benim bildiğim o niyetle girdiğin için kabul olması sonuçta sahura kalkınca da niyet etmesen de orucun kabul oluyo ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem tabi

butterflys ikisi farklı ama gusul de ağıza buruna su vermek farz.Ramazan orucunda öğlene kadar niyet edilmek zorunda nafile ve kazalarda niyet vakti sınırlı değildir

Acabakimm guslün üç farzı var ağzına burnuna su verip tüm vücuduna su değmesi gerekiyor kulak delikleri bile dahil kulağında delik varda küpe takmadan abdest alıyorsa küpe takıp onu oynatması gerekiyor

bisadekahve bu küpe olayını annemden de duydum da çok emin olamamıştım. Ben evde küpe takamıyorum yatarken batıyor falan e haliyle küpesiz alıyorum :/ nasıl olacak takmam mı gerekiyor 😬

Cupcake tatlım yeni görüyorum gusulün farzı 4
                Nıyet etmek
                Ağız dolusu su 3. Defa
                Buruna 3 defa
                Heryerin ıslanması
                Yani senın gusül abdestı olmus.
                Sadece namaz abdesti almakta gusüle olur zten banyo yaparken heryrin ıslanıyor . Dıyorlarkiw denızee gır cık yıne abdest kabul oldu yani nıyet onemli bıde saydığım farzlar

ZRaporu evet canım yani duş alırken küpe takıp küpeyi oynat su degsın o deliklere yada küpeyi ıslat kaç tane kulagında delik varsa tek tek tak çıkar yeterki ıslansın içi

Sadem mantıklıymış aynen bu şekilde yapayım ben de teşekkür ederim canım 🧡

butterflys
                    Acabakimm
                    Sadem ya benimde bi sorum olucak belki sizin bilginiz vardır ya da bilen biri aydınlatırsa sevinirim😂 benim kulağım delik bebekken deldirmişler fakat küpe takmaktan çok huylanıyorum yani o küpe deliğine sok çıkar bile yapamıyorum aşırı huylandırıyo beni. Delikte senelerdir kapanmadı gitti abdest alırkende sok çıkar yapamıyorum haliyle aceba abdestim kabul oluyormudur

delibirii canım abdeste kabul olur olmaz onun kararının bız veremeyızw ve kımse veremez ama iğne ucu kadar yer kuru kalmıycak Buda demek oluyorki oraya da su değmesi lazım sen yınede yap 😘

delibirii ama tabi rahatsızlık olarak geçer mi bu bilemem bır hocaya danışmalısın

delibirii ben şöyle biliyorum bi kere deldirdin diye orayı devamlı açık kullanmak zorunda değilsin.Delik konusunda şu önemli içi kirli mi kalıyor yoksa doku mu kalıyor.Eğer kir yoksa ellerinle ovuşturmanda yeterli olacaktır kalbende suyun oraya ulaştığına inanman önemli

delibirii Kulağımda bir sürü delik var eklemlerde felan,gusül alırken rahat bi 2,3 dakikam küpelerle oynamakla geçiyor.Annem çok kızıyordu deldirin her yerinizi deldirin diye😂😂,şimdi anlıyorum🤣