Merhaba boy abdesti almaya girdim güzelce yıkandım çıktım üstümü giydim saçımı yaptım bir aklıma geldi abdest almayı unuttum, normal abdest aldım olmuşmudur oruç tutcam hemen öğrenmem lazım
Abdestim olmuşmudur
Hayır olmz
Ağıza buruna su alınırsa gusul yerine geçer
Benim bildiğim o niyetle girdiğin için kabul olması sonuçta sahura kalkınca da niyet etmesen de orucun kabul oluyo ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem tabi
butterflys ikisi farklı ama gusul de ağıza buruna su vermek farz.Ramazan orucunda öğlene kadar niyet edilmek zorunda nafile ve kazalarda niyet vakti sınırlı değildir
Acabakimm guslün üç farzı var ağzına burnuna su verip tüm vücuduna su değmesi gerekiyor kulak delikleri bile dahil kulağında delik varda küpe takmadan abdest alıyorsa küpe takıp onu oynatması gerekiyor
bisadekahve bu küpe olayını annemden de duydum da çok emin olamamıştım. Ben evde küpe takamıyorum yatarken batıyor falan e haliyle küpesiz alıyorum :/ nasıl olacak takmam mı gerekiyor 😬
- Düzenlendi
Cupcake tatlım yeni görüyorum gusulün farzı 4
Nıyet etmek
Ağız dolusu su 3. Defa
Buruna 3 defa
Heryerin ıslanması
Yani senın gusül abdestı olmus.
Sadece namaz abdesti almakta gusüle olur zten banyo yaparken heryrin ıslanıyor . Dıyorlarkiw denızee gır cık yıne abdest kabul oldu yani nıyet onemli bıde saydığım farzlar
butterflys
Acabakimm
Sadem ya benimde bi sorum olucak belki sizin bilginiz vardır ya da bilen biri aydınlatırsa sevinirim😂 benim kulağım delik bebekken deldirmişler fakat küpe takmaktan çok huylanıyorum yani o küpe deliğine sok çıkar bile yapamıyorum aşırı huylandırıyo beni. Delikte senelerdir kapanmadı gitti abdest alırkende sok çıkar yapamıyorum haliyle aceba abdestim kabul oluyormudur
delibirii Kulağımda bir sürü delik var eklemlerde felan,gusül alırken rahat bi 2,3 dakikam küpelerle oynamakla geçiyor.Annem çok kızıyordu deldirin her yerinizi deldirin diye😂😂,şimdi anlıyorum🤣