Kızlar belirli sebeplerden dolayı eşimle boşanma kararı aldim şu an annemlerdeyim eşim çalışmıyor dava da şu an anlaşmalı açılacak ama biliyorum ki çekişmeli devam edecek 3 yıl evli kaldım şiddet darp madde kullanması sorumsuzluğu hakaretleri küfürleri herseyine katlandim ama eşim şu an çalışmıyor çalışmayan eşe nafaka verdirilir mi aynı durumda olan arkadaşlarım bilgi verirseniz sevinirim birde avukat tuttmadan dava ücreti ne olur? Biraz karışık oldu kusura bakmayın

Ballilokmam canım nafakayı bilmiyorum da davayı açan taraf masraflar için 350-400 gibi bi para yatırıyor dava sonuçlanınca bunun büyük bir kısmını geri alıyorsun zaten

Ballilokmam Çocuğun varsa vermek zorunda ,kanunlar işe gir çalış diyor miktarına onun çalışma koşuluna göre karar verilir.Haa ödemedi çalışmadı dimi belli bi aşamadan sonra icraya verirsin ödemezse hapse girer hapisteykende tekrar nafaka devam eder işlemeye.Şuan kanunlar nasıl bilmiyorum ama böyleydi

Ballilokmam çalışmıyor olsa bile nafaka bağlanır sana. Öncelikle beyan ettiğin şeyleri mahkeme de kanıtla. Nafakayı, parası olmasa yatırmasa bile icraya verirsin yakalama kararı çıkar. Gider korkudan öder , yine ödemezse karakola alırlar hapse girer. Ödediği an çıkar. Yani her türlü öder. Ama sürekli ödemezse , her 3 aya bir icraya vermek durumunda kalabilirsin. Peşinde koşmak lazım yani .

Madde kullanımı vs ile ilgili önceden karakolda ifadeleri falan vardı bide alkol yüzünden denetimli serbestliği var şu an şiddet yüzünden da karakola gittim darp raporu aldım geçen yıl ama şikayetçi olmadım belki düzelir diye

Eğer esiniz çalışmıyorsa SGK bir işte nafaka ve maddi tazminat alamazsınız eğer çalışırsa nafaka bedeli istenir bilginiz olsun