Adrienne 5 dakika çok kısa bir süredir. Ve insanlar beş dakika için çok üşenmezler. Beş dakika boş boş otursak bize hiç bir şey kazandırmaz. Ama birok şey yapılır o kısa sürede. 5 dakika da makineden bulaşıkları alıp yerleştirebilir, çamaşır katlayabilir, etrafı toplayabilir, eksik baharatları doldurabilir ve daha bir çok işi yapabiliriz.
Yemekten hemen sonra üşenmemek ve iş birikmesin diye masayı toplarken hemen bulaşığı da anında yıkarım beş dakikada. Böylece mutfak hep düzenli olur.
Yatmadan beş dakika içinde evde gördüğüm dağınık şeyleri düzenler, çamaşır varsa katlar, kirlileri sepete yada makineye atarım. Ev hep toplu olmuş olur.
Kalktıktan sonra hemen beş dakikada yatağımı toplar, pijama vs her şeyi yerine kaldırır, bebeğimin de ihtiyaçlarını hallettikten sonra çöpleri toplarım, çay koyarım. O sırada ekmek almaya çıkarım çöpleri atarım. Yatak odam da evim de toplanmış olur. Ve bu ara ara beş dakikalar olmasa her gün saatlerce temizlikle uğraşmış olurdum. Dağınık ev sevmem, su içsen bile o bardak tezgaha yada makineye girecek. Her an evimize misafir gelecekmiş gibi hazır olacağız. Ve temiz düzgün mis kokulu bir evde daha çok kendimize zaman ayıracağız. Ruhumuz daralmayacak dağınıklıkta ☺
Bilmiyorum çok kuralcı bir insan değilim ama temizlik disiplinini pratik şekilde seviyorum. İşte hamileyken olmaz, çocuklu olunca düzenin bozulur falan diyen çok oluyordu. Ama hiç üşenmedim bu sefer de bebeğimin uyurken yada sakin olduğu vakitler bunu yapıyorum. Hani en azından temizlik yaparken ağlayıp durmuyor işler elime dolanmıyor. Dur şu evi temizleyeyim öyle bakayım diye morartmıyorum kızımı. Onunla hiç bir işte aklım kalmadan rahat vakit geçiriyorum.🙂