Kızlar selamm burada yeniyim, 4 yıllık bir ilişkim var ve yakın zamanda ailelerimizi tanıştırıp evlenmeyi düşünüyoruz ikimiz de 23 yaşındayız. ama çevremde evli olan herkez hem cok pişman hemde cok mutsuz bana sakın evlenme hayatını yaşa evlilik gerçekten çok zor gibi yorumlarda bulunuyorlar erkek arkadaşımı gerçekten cok seviyorum ve onu cok iyi tanıyorum illaki evlenince değişecek şeyler olabilir ama konduramıyorum kötü olacağını. ve gercekten korkuyorum bu sekilde. lütfen evli olanlar sizler ne kadar sürede alnıştınız evliliğe bu bir sürec mi yoksa belli bir zamandan sonra evlilik gerçekten pişmanlık mi?
Evlilik Gerçekten Pişmanlık mi?
Peride_kusu Evet mutsuz olan çok insan var ama mutlu olanlar daha fazladır eminim. Ben erken evlendim ve hayatımda verdiğim en doğru karardı. Sürpriz yumurta gibi aslında aynı eve girene kadar tanıma şansın olmuyor lakin az çok oturuşundan kalkışından anlarsın nasıl bir insan olduğunu. Evlendikten sonra insan değişmiyor aslında çocuk olduktan sonra biraz değişim gösterebiliyorlar. Buda sevgi eksikliğinden kaynaklanmıyor. Sorumluluk artıyor. Misal bebeğiniz için nasıl endişelenirseniz oda hem siz hemde bebek için endişeleniyor sorumluluk altına giriyor vs vs bir çok şey. Bu sadece ilgiyi biraz geri plana koyabiliyor. Ama ilişkiyi taze tutmak her zaman ikinizin elinizde ♥️ En basitinden bir film izlemek bir kitap okumak kahve içmek bunlar her akşam rutin haline gelmesi gerekiyor , inanın ilişkide ortak aktivite her daim şart. Aslında çok örnek var ama daha fazla boğucu olmak istemiyorum. Kısacası evlilik doğru insanla yapıldığı sürece dünyanın en güzel şeyi haline geliyor ♥️🌸
Akrep bir nebze de olsa ilk yorumun böyle olası içime su serpti erkek arkadaşım da hep böyle kötü giden evliliklere benim gibi şahit olduğu için evlenmeye sorumluluk altına girmeye cekınıyor ve korktugunu söylüyor böyle olması beni çok üzüyor sanki benimle evlenmek istemiyor gibi düşünüyorum ama bakınca haksız da sayılmaz malesef örnekler hep çok üzücü çünkü
Peride_kusu evlilik zor kolay değil ama güzel. Size hep pembe taraflarını anlatıyorum çünkü bütün zorlukların üstesinden gelmek için birbirinize güvenmeniz şart ve böyle olunca o zorluklar gözünüze görünmüyor bile. Çevre baskısı yüzünden evliliğe çok zor adım attım kimse desteklemiyordu inanın o kadar fazlaydı ki korkum şüphem ne kadar güvenip sevsemde kendime güvenim yoktu. Taki aynı çatı altına girene kadar. Alışkanlık dediğin şey nedirki emin ol 1 ay bile sürmüyor alışma süreci. Sadece bir süre bebiş yapmayıp biraz hayatınızı yaşayın başbaşa gezin eğlenin ki birbirinize doyun 🌸 sevgilinin çekiniyor olması da çok normal çünkü hayatın değişiyor ve bir evi idare etmek en çok onun görevi oluyor. Bu fikrinizi değiştirmesin, umarım evlenirsiniz ve musmutlu bir yuvanız olur 🌸🌼
- Düzenlendi
Peride_kusu Hoşgeldiniz. Ben insanların evliliklerini bu kadar çekilmez hale getirdiğini düşünüyorum. Her evlenen mutsuz olmuyor, kimisi tanıyamıyor eşini “önceden böyle değildi” dedikleri olay ise her türlü farkedilecek kadar ciddi şeyler. Yani bir erkek dört yıl boyunca size karışmayıp yada birbirinizi bu şekilde kabullendiğiniz halde evlendikten sonra ne kadar değişebilir. İllaki evliliğe adapte olma sürecinde anlaşmazlıklar olabilir. Siz yıllardır yaşadığınız evinizden ailenizden ayrılıp yeni bir yuvaya geçerken eşiniz de aynı şekilde yıllar sonra bambaşka bir hayata atılmış oluyor. Sorumluluğu iki kat artıyor. 🌿 aynı ev içinde bazen annemize bile nazımız geçtiğinden atıştığımız oluyor 😊
Bizde eşimin askerliği, nişanlılık, ev eşya hazırlığı derken dört yıl sonra evlendik. Zaten kendisini tanıdığım huyunu suyunu bildiğim için çabuk alıştık bu sürece. Ama binada benimle aynı yaş olan komşum tanıştıktan 4 ay sonra nişanlanıp yıl sonunda evlenmiş. Birbirlerine yeterince tanıyıp alışmadıklarını düşünüyorum iki yıldır hala adapte olmuş değil. Bunun sebebi evlerinde sürekli üçüncü şahısların lafının geçmesi. “Senin ailen hiç bir şey yapmadı, benim annem şunu aldı, oraya gitmek istemiyorum, sen benim aileme gitmiyorsan senin ailende bu eve adım atmayacak,hep mutsuzuz bak şu falanca evliler ne kadar mutlu” gibi kıyaslar iki yıldır sürekli aynı konuda bu kavgalar. Hani baksanız uyumlu iyi bir çift arkadaşlıkları komşulukları güzel ama eşliklerini hep ailelerin lafı yıpratıyor çünkü buna kendileri fırsat veriyor.
Evlendikten sonra sevgi değil de sevginin şekli değişir. Her dakika seni seviyorum demek yerine bir gün onun sevdiği yemeği yaparak belli ediyorsunuz sevginizi. Kişiliklerinizden ödün vermedikçe,birbirinizi olduğunuz gibi kabullendikçe, saygıyı güveni kaybetmedikçe, sevginiz muhabbetiniz daim oldukça musmutlu evliliğiniz olabilir. 🌾
Şunu da unutmayın kusursuz hayat, sorunsuz evlilik yoktur. Nefes aldığımız sürece illaki sorunlarımız da olacak. Önemli olan bunlar karşısında gösterdiğimiz tavır. Bir sorun olduğunda onu güzellikle muhabbetle halledebilecek sabır. Arada anlaşmazlık olursa bu sorunun hiç bir çözümü var mı yoksa sürekli tekrar mı ediyor, bu olay boşanmaya değer mi yoksa abartılmış yada halledilecek bir mevzu mu diye düşünün. Sonra ona göre davranın. Boşanılacak bir durum değilse günlerce sizin canınızı sıkmasına huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin.
Hakkınızda hayırlısı olsun 🌸
Peride_kusu Evliliği pişmanlık haline getirenler insanların birbirlerine olmayan hoşgörüleri kalmayan tahammülleri. 2,5 yıllık evliyim eşimle 4,5 senedir birlikteyiz bu yaşıma kadar yaptığım en güzel şey evlenmek diyorum. Ha öyle romantizmi doruklarda yaşayan el bebek Gül bebek giden bi evliliğim olmadı inişli çıkışlı zamanlarımız oldu ama bu zamanlarda ellerimizi hiç bırakmadık ilk gün nasıl tuttuysak öyle kaldı. Saygı gemisine binmeden sevgi denizinde yüzülmez der eşim ve çok hak veririm gerçekten saygı kişiler arasında ki en büyük değer. Misal veriyorum sevgiliyken bazı şeyler çok göze batmıyor gün sonunda ayrı evlere gidiyorsunuz o saatten sonrasını kendi istediğiniz gibi yaşıyorsunuz ama evlenince öyle olmuyor. Biraz sorumluluk biraz da sorumluluğu paylaşacak yoldaş istiyor evlilik. Üçüncü şahıslara yer verilmemeli kapıyı kapatınca evin içinde kalmalı her şey el olmalı dışında kalan herkes. Şöyle toparlayabilirim ki karşılıklı saygı olduktan sonra konuşup anlaşıldıktan sonra çözülemeyen bir sorun kalmaz. Çevrenizde ki kötü örnekleri kenara bırakın ve sımsıkı tuttuğunuz ellerinizle birbirinizden güç alarak çıkın bu yola rabbim utandırmasın çok mutlu olun 💚
Merhaba, ben bir şeyi merak ettim başka bir post için yeni doğum yaptim 4 aylık demişsiniz şimdi de bekârım ailemin haberi yok diyorsunuz. Hangisi doğru ?
Asdfgh sizin yorumunuzdan sonra profile girip baktım gerçekten öyle biniyorum varmış arkadaşın 🤷🏻♀️ O kadar yorumu boşa yazdım o zaman 😂
bisadekahve bende o kadar yorum yazıyodum ki yırttım 😂😂😂resmen insanların vakitlerini bosu bosuna yalan yanlıs yere alıyolar ya ne kadar utanc verici bir de o yalanın cıkması🤦🏻♀️
Bundan sonra yorum yazacaksak post sahibinin geçmişini bir talan etmemiz gerekecek insanlar can sıkıntısından ne yaptıklarını bilmiyorlar
Rouge benim de yorumumu silesim geldi boşa vakit kaybetmişim 😂😂
Peride_kusu aynen evlilik çok zor evet çok büyük sorumlulukların var evet clcuktan sonra illa değişen eşler var ve pişman oluyorum zorlukları illa güzel gidicek diye bişi yok bir noktadan sonra on senelik sevligi kal yine de degisiyorlar canım sevgililik başka evlilik bambaşka aynı olmuyor hiç bir zaman üstüne başına karışan da oluyor karismayan da ilgisini gösteren de oluyor göstermeyen de sevgisini gösteren de var göstermeyen de eşini el üstün de tutan da var tutmayan da ama eğer seviyorsa şiddeti yoksa değer veriyorsa çekilir inan. Bir de çocuğu çok erken dusunmezsen hani nasi desem eğer olucaksa bişi çocuk olmasın ortada ama her evlilik öyle mi değil düzelen de var mesela ben boşanma esigindeydim döndüm şuan iyiyim çok şükür ufak tefek tartışma yaşıyoruz yine ama hemen düzeliyor. Yani uzatmim demek istediğim sana bağlı herseye evet de denmez hayır da denmez hele surat bir erkege hiç yapılmaz bunu öğrendim ben tavrını koyucaksn ama surat asla sen göz önünde herşeyi bulundurucaksin. Ama güzel yanları da var yani inşallah güzel musmutlu huzurlu güven jcinde bir evliliğin olur canım Allah gönlüne göre versin inşallah 🙏🤗🌼❤️
Aa boşuna yazmışım uzun uzun
Peride_kusu söyleyenler haklı.. sana pişman olacağını söyleyenler, ben de dahil hepimiz konduramadığımızdan evlendik o yüzden pişmanız zaten kuzu.. bilsek asla yapmazdık..
Mesela bana şu tavsiye verilseydi belki hata yapmazdım bana söyleyen olmadı ben sana söyliyim..
İleri görüşlü ve gerçekçi düşün hayal kurma. Ne gördüysen odur değişir diye BEKLEME! kendine değer ver fazla fedakarlık yapma köle olursun. Olmak istemediğinde de suçlu yine sen olursun..
Peride_kusu evliliğin iyisi de var kötüsüde bunu siz ve eşiniz belirlersiniz herşeyi kafaya takıp mutsuz bir evlilik de oluyor hiçbirşeyi umursamayıp kötü giden de herşey kararında güzel kavga vs olcak abartmadan tabi tuzu biberi