- Düzenlendi
Peride_kusu Hoşgeldiniz. Ben insanların evliliklerini bu kadar çekilmez hale getirdiğini düşünüyorum. Her evlenen mutsuz olmuyor, kimisi tanıyamıyor eşini “önceden böyle değildi” dedikleri olay ise her türlü farkedilecek kadar ciddi şeyler. Yani bir erkek dört yıl boyunca size karışmayıp yada birbirinizi bu şekilde kabullendiğiniz halde evlendikten sonra ne kadar değişebilir. İllaki evliliğe adapte olma sürecinde anlaşmazlıklar olabilir. Siz yıllardır yaşadığınız evinizden ailenizden ayrılıp yeni bir yuvaya geçerken eşiniz de aynı şekilde yıllar sonra bambaşka bir hayata atılmış oluyor. Sorumluluğu iki kat artıyor. 🌿 aynı ev içinde bazen annemize bile nazımız geçtiğinden atıştığımız oluyor 😊
Bizde eşimin askerliği, nişanlılık, ev eşya hazırlığı derken dört yıl sonra evlendik. Zaten kendisini tanıdığım huyunu suyunu bildiğim için çabuk alıştık bu sürece. Ama binada benimle aynı yaş olan komşum tanıştıktan 4 ay sonra nişanlanıp yıl sonunda evlenmiş. Birbirlerine yeterince tanıyıp alışmadıklarını düşünüyorum iki yıldır hala adapte olmuş değil. Bunun sebebi evlerinde sürekli üçüncü şahısların lafının geçmesi. “Senin ailen hiç bir şey yapmadı, benim annem şunu aldı, oraya gitmek istemiyorum, sen benim aileme gitmiyorsan senin ailende bu eve adım atmayacak,hep mutsuzuz bak şu falanca evliler ne kadar mutlu” gibi kıyaslar iki yıldır sürekli aynı konuda bu kavgalar. Hani baksanız uyumlu iyi bir çift arkadaşlıkları komşulukları güzel ama eşliklerini hep ailelerin lafı yıpratıyor çünkü buna kendileri fırsat veriyor.
Evlendikten sonra sevgi değil de sevginin şekli değişir. Her dakika seni seviyorum demek yerine bir gün onun sevdiği yemeği yaparak belli ediyorsunuz sevginizi. Kişiliklerinizden ödün vermedikçe,birbirinizi olduğunuz gibi kabullendikçe, saygıyı güveni kaybetmedikçe, sevginiz muhabbetiniz daim oldukça musmutlu evliliğiniz olabilir. 🌾
Şunu da unutmayın kusursuz hayat, sorunsuz evlilik yoktur. Nefes aldığımız sürece illaki sorunlarımız da olacak. Önemli olan bunlar karşısında gösterdiğimiz tavır. Bir sorun olduğunda onu güzellikle muhabbetle halledebilecek sabır. Arada anlaşmazlık olursa bu sorunun hiç bir çözümü var mı yoksa sürekli tekrar mı ediyor, bu olay boşanmaya değer mi yoksa abartılmış yada halledilecek bir mevzu mu diye düşünün. Sonra ona göre davranın. Boşanılacak bir durum değilse günlerce sizin canınızı sıkmasına huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin.
Hakkınızda hayırlısı olsun 🌸