• Muhabbet
  • Çiçek bakımı orkide bilgisi olan bakabilir mi

Dpgumum da hediye gelmişti çiçeğim ama pek anlamam nasıl bakılır vs gorumcem mutfakta tut dedi yemek pistiği nem sıcaklık vs olur dedi sürekli sürekli sulmlıyorum 15 günde bi suluyorum güneş ışığı yok ilk geldiğinde çiçekleri vardi simdi yok

Ozge49595 ayy en bilgili olduğum şey 😍 cnm sadece sabah güneşi alan bir yere koy , kökleri gri gibi olunca sula zaten sulayinca yeşile döner bide pirinç yıkayınca onun suyunu atma leğene koy orkideni içine koy 10 dk beklesin çok faydası var , eğer porselen saksıda falansa çıkart şeffaf saksıda kalsın ki kökü çürümesin ☺️ …

Ozge49595

Kuzum orkide çok narindir suya batirma yöntemi ile sula. Direk güneş ışığına asla maruz kalmasın pencere arkası güneşi sever direk güneş ışığı yakar 15 günde bir değilde haftada bir sulamanız yeterli sulama harici yapraklarına spreyleme yöntemiyle canlılık verebilirsiniz 💕

Ozge49595 valla ben tam bilmiyorum ama annemin var orkideleri 😊 fazla suyu sevmez orkide. Ve sularken yapraklarina su değmemesi lazimmiş. Anneminde mutfaginda duruyor. Güneş değmiyor ama bolca ışık alıyor. Şeffaf saksida durmasi lazimmiş, köklerininde ışık görmesi lazimmiş, anneminde bi ara orkidesinin yapraklari hafif sararmiştı, haşlanmiş yumurtanin suyunu dökmüş orkideye ,hemen canlanmiş iyileşmiş .hatta cicek açmişti sonradan 😊 ve bolca sevgi, annem cok konuşur sever ciceklerini 😂 hele aloa veraları muhteşem 🤩🤩

kelebek1 evet hem şeffaf hemde porselen saksıda mutfağın ışık görüyor sabah ışığı perdenin önüne koysam ona yeter mi

Anilla şey sabah güneşi aliyo mutfagim fazlasiyla o zaman perdenin önüne koysam olur mu kokuyle sulamam biraz zor şu döksem bi bardak zarar verir mi

Ozge49595 bir kaba su doldur içine kat biraz beklet kuzum o alttan kökleri suyu emsin üstten sulanmaz

Ozge49595 banada hediye geldi 1 tane o öldu çürüdü 1 tane daha geldi bari bu ölmesin anneme vereyim dedim annem evinde baya çiçek bakar. Ayy o çiçeği görünce cok şaşırıyorum kocaman olmus beyaz beyaz çiçekleri.. vitamin almis vermis kucuk minicik bi şişede nasil veriliyor bilmiyorum annemin girişinde duruyor gunes almiyor masAllah cok guzel olmus

Ozge49595 6 senedir baktigim 5 orkidem var oyle cok ozenip zahmetede girmedim normal suluyorum aklima geldikce o orkide bakiminda soylenenlerin hic birini yapmadim ama devamli cicek aciyolar. Yerlerini seviyolar galiba salonumda duruyo gölgeli ışık aliyolar direk güneş vurmuyo stor aralarindan vuruyo.

kelebek1 Bende bişey sorayım size denk gelmisken benim orkidelerimde 1 buçuk sene çok güzel baktım iki kez çok güzel çiçek açtı döküldü uzun süre hep çiçekli kaldı sadece birkez komşuma verdim tatile giderken yerini sevmedi heralde aldim şimdi dalları turuncumsu olmuş sararmaya doğru gidiyor halbuki çok güzelde tomurcuklanmisti acaba öldümü bu orkide şimdi nasıl düzeltebiliriz kendine gelirmi sizce bı çözümü varmı size zahmet şimdiden teşekkürler ❤️🌺

1dost tabikide var cnm benim yumurta haşladığın suya tuz atmadığın zamanlar onun suyunu verebilirsin , pirinç suyu verebilirsin , orkideler genel olarak kışın çiçek açan bitkilerdir ve uzun süre çiçekli kalmışsa bu onu biraz yıpranmış olabilir ama düzelir merak etme kendi evinde normalde nerde koyuyosan orda dursun birde yapraklarını nemli bezle sil , sularken sadece köklerini sula , alt yapraklarında çok sararan varsa temiz bir makasla kes üstten yeniden paylacaktir , keşke foto atmayı becerebilsem sana orkidelerimi atardım ☺️…

kelebek1 Valla bende size göstermek isterdim çok saolun fikirleriniz için 💐❤️bu pirinç suyuyla falan o dallar düzelir mi gerçekten sanki kurumaya doğru gidiyor sararmış yani anlatabildimmi tam bilmiyorum keşke bende size atabilsem yaa 😔

1dost merabalar Google hizli resim yükle yaz Oray istediğini resmi yükle ardından linki kopyala yapıştır o zaman fotoğraf yükleniyor

1dost benim orkidemin biride öyle olmuştu komşularım ölmüş artık at falan demislerdi inan öyle yapa yapa kurtardım ve öyle bir çiçek açtı ki , bide birinci katta oturuyorum birgün pencere açık ve kızlar geçerken şunun orkideside bı solmadi demişlerdi ve benim orkidemin dal dal çiçekleri vardı eşimle güldük sadece 😃…

Ozge49595 Tesekkur ederim o şekilde evet biliyorum da orkidenin yanına gidemedim çocuğu yatrdim anca 😁 çok sağolun yinede 😘💐

kelebek1 Ayy inanirmisin benmde komşularım her gelişlerinde ayy orkiden ne güzel nasıl bakiyom hep çiçek açıyor solmuyor dediler göz değdi sanki 😃 smdi çekip aticam alın istediginiz oldu diye 😂 denerim inşallah düzelir şimdi size resim atayım bı ümit varmı bana dersiniz 😁

kelebek1
                          Birde dibinde böyle şeyler çıkmış bunlar ne acba saksısı küçükmu geliyo artık