Ask_hosmus tek olanları almıyorlar mı evde aynı şeyden 2 tane yoksa ne alıcaklar ki

Temel ihtiyaçları almamaları lazım diye biliyorum. Mesela hem dondurucu hem buzdolabı varsa dondurucu alınır tv alınır mutfak da ocak kalır ama fırın ayrı ise o alınır çay makinesi falan gibi şeyler alınır halılar alınabilir 2 oturma grubu varsa mesela misafir odası yani salon takımı alınır

Yıllar önce babamın borcundan dolayı da bize icra gelmişti. Ama geleceği önceden bilindiği için annem tüm eşyaları komşumuzun boş dairesine kaldırmıştı onların yerine küçük televizyon küçük buzdolabı falan konulmuştu. Allah yardımcınız olsun inşallah 🙏🏻

Masal15 mesela değerli takı vs varsa evde sakla koynuna falan onlarıda alıyorlar

Masal15 anlasalar da ispatlayamazlar sonuçta. Tabi tercih meselesi ama bence değerlendir.

Masal15 gelen kişinin insafına bağlı açıkcası polis memuruyla geliyorlar geçen ay geldi bize şok oldum avukat polis vardı eşim konuştu avukat bana sadece içeri girip bakıp cıkıcam birsey yapmıcaz dediler çocuklar vardı çocukları tedirgin etmeden evde alınıcK birsey yoktur die dilekçe tuttu istese alabilirdi ama o gün içinde bankaya ödeme yaptık bir miktar geri kalanı makul fiyat taksit yapıldı güzellikle derdinizi anlatın karşı tarafta iyi ise kolay halledersiniz inş sorun çözülür allah büyük

Bi de geldi baktı alincak bisey yok diye dilekçe tuttu gitti. Salon takımımda var oturma odamda da var ama almadılar Allah yardım etsin çok zor

Masal15 anlasalarda sıkıntı çıkarmıyorlar eşimin traktörüne icra geldi ne yazıkki aldılar eşimede demiş burda olmasaydı alamazdık neden başka bi yere götürmedin diye bizim aklımıza hiç gelmemişti başka yere götürmek diğerlerinide başkasının üstüne vermiştik icradan önce evinizi başkasının üstüne gösterseydiniz şayet kağıt gelmediyse bunu bi sorun tanıdığınız avukatlara

Masal15 canım ben daha önce Vakıfbank’ın icra dosyalarına hacze gidiyordum. Genelde evden kimse birşey almaz satmakla uğraşmaz yani. Sadece haciz koyup yerinde yediemin olarak sana bırakırlar. Yani evden alıp götürmezler ama 6 ay boyunca da satamazsın. Sadece laptop klima belki alınır ama onları alıp satmak uzun sürüyor icra dosyasında

Masal15 avukatla konuşun anlatın taksit falan yaparlar inş bizim taksit oldu ufak ufak ödeme yapıcaz yoksa İnan’ın bizde ödiyemezdik bankaya kalsa komple borcu hemen istiyor 3 5 olsa bul öde ama yok

Masal15 eşin çalışıyor mu canim? Bizde yaklasik 2 bucuk senedir icraligiz. Kredi kartlarindan dolayi. Hic haberim yoktu kartlarin kapatamamis. 3 bankaydi siraya girdi biri 8 biri 6 biri 7 galiba. Eve geldi avukat ile adliyeden bir memur. Ne bu dedim icra dedi. Peki esya alma var mi dedim. Yok dedi. 2 esyadan biri aliniyomus cift olmasi gerekmis benim 2 takimim vardi ama hic o toplara girmediler. Sonra eşimin aylığının her ay 4te 1i kesilmeye basladi. Bir banka bitti biri basladi. Esyani almazlar esin calisiyorsa maasinizdan her ay kesinti yapılır. Borclarinizin üstüne avukat masrafi eve gelen avukatin geldiği taksi ücretine varana kadar ekliyorlar. Canını sıkma insallah kolayca gecirirsiniz bu gunleri.

Lavinia_ Bundan 5 sene önce kaynanamlarda çok eski bir borçtan dolayı icra gelmişti evdeki beyaz eşyaları götürmüşler di hatta sonradan gidip borcu ödeyip eşyaları geri almışlardı icra gelmeden avukatla anlaşmaya gidin illaki kolaylık sağlıyorlar sert bir dille konuşmayın ayrıca eşimin vefat eden abisinin banka borcundan dolayı maaşlara haciz konulmuştu hatta eşim avukatla sert bir dille konuştuğu için eşimin iş yerine haciz göndermişlerdi sonra avukatla anlaşıp ana parayı ödediler ama tabi vefat durumu vardı yani kısacası haciz gelmeden orta yolu bulmaya çalışın Rabbim sağlık versin herşey gelip geçici can sıkıcı durumlar ama hepsi bir sınav yardımcınız olsun rabbim 🙏

Lavinyaa eşimin çok borcu var 100 bin bi banka 100 de baska bankaya bakalım neler olucak maaslı işte çalısıyo eşim sigortası var