Deleted11 Ben on yaşımdan beri hep yazları camiye gidiyordum. 6. Sınıfta ikizimle namaza başladık. Hani bize çok güzel geliyordu o zaman, gerçekten ibadetten mutlu oluyorduk, öğle yemeğine gelince namaz da kılıyorduk yani kışın vakitler örtüşmüyordu, montla şapkayla kıldığımız oluyordu gülüyorduk, camiye gittiğimizde çok eğleniyorduk çocukken, bize özenerek başlayan çok arkadaşımız oldu hala görüşürüz kendileriyle. Ailemiz zaten kapalıydı ama annem hiç bir gün bizi zorlamadı, kendi isteğimizle ortaokul bitiminde tesettüre girdik. Zaten sonrasında da ortamımız imam hatip, ilahiyat, islami ilimler olunca zorluk çekmedik. Ama 14 15 yaşında baya pardesü, ferace tam kapalıydık. O zamanlar keşke biraz daha yaşımıza uygun giyinseydik diye düşünüyorum. Şimdi hep bol, sade, salaş spor tunik pantolon şeklinde giyiniyorum, oversize kıyafetler yıllardır hoşuma gidiyor. Gelinliğim hariç hiç vücut hatlarımı gösterecek kadar üzerime yapışan bir şey giymedim. Herkesin giyimi farklıdır ama benim için tesettür ne giyilirse giyilsin göğüs, kalça, belin inceliği gibi vücut hatlarını belli etmeyecek, bir toplum içine girildiğinde dikkat çekmeyecek sadelikte giyinmektir. 🌸☺