Hoyrat Merhabalar nihan hanım ben normal doğum yaptım ve doğum yaapli 2.5 yıl oldu ilişki sırasında eskiye göre hissizlesti sanki vajinam ne yapmam gerek .birde arada vajinal kasintim oluyor şimdiden tesekkurler
Aselyesim Merhaba 38+4 haftalık hamileyim normalde özel bir hastaneye gidiyordum orda bana doktorum sezaryen olacağımı söyledikten sonra devlet hastanesine muayeneye gittim ve ordaki doktor kontrol sırasında bebeğin sıvısının fazla olduğunu hatta sınırda olduğunu söyledi tarama testlerimi sordu ve ikili tarama testi yaptırmıştım onda da risk grubuna yakın olduğum söylenmişti ama ayrıntılı ultrasonda hiçbirşey çıkmadı sadece bebeğin sağ böbreğinde biraz büyüme olduğu ve Doğumdan sonra normale döneceğini söylemişti uzman doktor sonra doktor şeker yükleme testini sordu ve ben yaptırmamıştım şekerden dolayı fazla olabileceğini şekerli ve hamur işi tarzı yiyeceklerden uzak durmam gerektiğini söyledi bundan kaynaklı olabilir mi internetten araştırdığım zaman down sendromu olduğunda da böyle bir durumla karşılaşabileceğim yazıyordu tekrar bir korku sardı içimi ilk sorum buydu ve ikinci olarak da yine devlet hastanesinde 39. Haftada tekrar çatı muayenesi olacağımı söylediler diğer doktorum sezeryan demişken bu durumda bir değişiklik olabilir mi? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim 🌸
Deleted7 Merhabalar ben bekarım hiç ilişkim olmadı mast. Sırasında sol yumurtalıkta iğne batması şeklinde acı hissediyorum onun dışında hiç sızlamıyor ağrımıyor reglden önce doktora gittim kist olduğunu söylediler reglden hemen sonra gittigim kist goremediler kistten olduğunu dusundum ama reglden sonra yine mast. Yaptim hala devam etti sadece mast. Esnasinda olup geciyor igne batması şeklinde sizce nedir teşekkür ederim :)
Asya2804 Merhaba Nihan hanim ben 1yil once enfeksiyon tedavisi gordum cok agrili olmusdu karin boslugumda enfeksiyon vardi tedavi oldum simdi cocuk sahibi olmak istiyorum ama olmuyor acaba enfeksiyon borulari baglamis ola bilirmi?
Fulyaaa1 Merhabalar hocam 15 haftalık hamileyken covid geçirdim evde hafif atlattım diyebiliriz şuan 20 haftalık oldum kalp çarpıntısı hızlı kalp atışım ve haliyle Arada nefes darlığı sorunum oluyor kardiyolojiye gittim ama sorun görünmedi. Yine de insan tedirgin oluyor sizce normal mi hamilelikte yoksa covidden dolayı mı böyle bir rahatsızlık oluştu?
Feyzzzz Peride merhaba nihan hanım 2 ay 10 önce doğum yaptım 40 ım çıktıktan 5 sonra adet oldum 7 gün sürdü bu ay adetime 8 gün varken oldum ve sadece iki gün sürdü bu durum normal mi
drnihanozdemir_ Feyzzzz emzirme döneminde düzensizlikler olabiliyor Lütfen bir ultrasona girin ve ayrıca etkin bir korunma yöntemi kullanın
Deleted11 Merhaba Nihan hocam, öncelikle teşekkür ederim bize zaman ayırdığınız için ☺️ benim sorum şu, ilişki sırasında kasıklarımda ağrı oluyor. Sizce bir sorun var mı? Bunun için doktora gitmeli miyim?
Deleted11 Deleted11 Merhaba Nihan hocam, öncelikle teşekkür ederim bize zaman ayırdığınız için ☺️ benim sorum şu, ilişki sırasında kasıklarımda ağrı oluyor. Sizce bir sorun var mı? Bunun için doktora gitmeli miyim? drnihanozdemir_ cevap verir misiniz lütfen teşekkür ederim 😊
sudemsu Merhaba 7 haftalık hamileyim cuma günü doktora gittim kese içi çok kanama alanı var ve bebek kalp atışı görünmüyor diyip bu hafta düşür demeye çalıştı bende başka doktora daha gittim umut verdi 7 haftasın ama 5 hafta 5 günlük ölçtüm ben dedi ve haftaya kadar gün veriyorum ben iyi düşün dedi devlet hastanesine rapor almak için gittiğimde orda ki doktor da çok sıvı görünüyor kesenin içerisinde dedi ama benim böyle olup doğuma gelen gebelerim var bekle dedi sizinde böyle olup kalp sesi duymayıp gebelik kesesi kanlanmış olup öteki hafta muayene de kalbi attığı ve kanamanın azaldığı gördünüz mü 🙏
Ogretmenhanim Merhabalar Nihan hanım. Bundan 5 ay önce spiral taktirdim. 1 ay kadar önce muayeneye gittiğimde bi sorun olmadığını senede bir defa gelmemin yeterli olacağını söyledi doktorum. Lakin pembesi şekilde ara lekelenmeler kesilmedi ve son 3 gündür her tuvalete çıkışımda gelmeye başladığını farkettim. Hafif bel ve karın ağrımda var. Adetim 6 gün once bitti. Spiral kaymış vs olabilir mi elimle kontrol edince anlamiyorum.
Patmem Merhaba yüzümdeki sivilceler bir türlü geçmiyor sebebi hormonlarla veya kistlerle alakalı olabilir mi adetimi düzenli oluyorum en fazla 2 3 gün oynar birde eşimle yunurtlama döneminde filan korunmasız ilişki yaşadık sonrasında bir kez daha oldu ama hamile kalmadım sebebi nedir acaba 2 oğlum var birde kızım olsun istiyorum 😌 cevabiniz için şimdiden teşekkür ederim ☘️
Rabia0612 @ @Peride 2 kere düşük yaptım bu 3. Hamileliğim 5 haftalık hamileyim ama ultrasyonda bebeği göremedi doktor ya küçük oldugu için yada dış gebelik olabilir dedi ve ben bundan korkuyorum sizce normal mi görünmemesi lütfen yardımcı olursanız sevinirim hocam 😊
drnihanozdemir_ Rabia0612 göremedi ise b hcg değeri mutlaka bakılmalı ayrıca olası pıhtılaşma için doktorunuzla ilaç kullanımı açısından görüşmenizi öneriririm
Merii1 Peride Merhaba nihan hanım. 23haftalık hamileyim karaciğer enzimlerim Alt 53.49 ast 79,58. Kaşıntı için gitmiştim değerlerimi yuksek çıktı . Ultrasonla bakıldı sadece karaciger de az yaglanma çıktı diğer organlarım normal. Safra asidi testi yaptırdık o da temiz çıktı. Doktorum şuan ek bir tedaviye gerk yok bol su dedi. Szce değerlerim neden yükseliyor içtiğim vitamin hapları olabilir mi? Geceleri kaşınıyorum kolestaz olma ihtimali var mı? Olsaydı belli olur muydu? Tehlikeli mi? Kaşıntım normal mi?Teşekkür ederim.
LeylLiman Merhaba 31 haftalık hamileyim happymomdan geldim 😊 Bebeğimin hareketlerini nasıl saymam gerektiğini bilmiyorum bazen iki saatte 10 hareket hissetmiyorum ve korkuyorum . Doğru düzeni nasıl olmalı bana bu konuda yol gösterir misiniz . Bir de covid aşımdan dolayı tetanoz aşım bu haftaya kaldı olmamda bir sakınca yok değil mi ? Teşekkür ederim şimdiden 🤗
drnihanozdemir_ LeylLiman tetanoz aşınızı olabilirsiniz Günde en az 10 bebek hareketi veya sol yan pozisyonda yarım saatte en az 2-3 hareket gerekir
Perimasali Peride merhabalar. Gebeliğimi izleyen doktorum miyom varlığından bahsetmişti. Bebekle birlikte büyüyordu sonrasında bebekten göremediğini söyledi. Sezaryen doğum yaptım sonrasında doktorum miyom olmadığını söyledi. Gebelikte var olup sonra kaybolan miyom olabilir mi ? Doktorum kan kistiydi gitti belki de dedi ama benim gebeliğimde 1 damla bile kanamam olmadı. Cevabınız için teşekkür ederim 😍☺️
Dilaraaa1 Peride Merhaba hocam. Ben Haziran ayında tek doz sinovac olmustum. 2. Dozu olacağım zaman hamile olduğumu öğrendim 3 ayi tamamlayınca 2. Dozu olabileceğimi söylediler. 2. Aşımı olacakken kovite yakalandım 1 ay oldu suan aşı olabiliyorum olmali miyim ? Bir de geçirdiğimiz için antikorlar korur mu belli bir süre ?
Fulyaaa1 Hocam merhaba covid dolayısıyla oksapar kan sulandırıcıya başladım. Doğum doktorum covidden 2 hafta sonraya kadar kullan ve bırak dedi ben geçtiğinden emin olmak için test yapmasını istedim ilk covid olduğum da d dimer testiyle başladım iğneye. Yine ondan yapmasını istemiştim fakat onun yerine genel kan değerlerime bakıp sorun olmadığını bırakmam gerektiğini söyledi ama ben dimer den bakıldığını biliyordum. Bırakmış bulundum bu durum da genel kandan belli olur mu illaki dimer baktırmalı mıyım
Sakarya54 Merhabalar doktor hanım.. gebeliğimin 6.haftasında folik asite başladım geç kalmış sayılır mıyım normalde gebelik öncesi 3 ay önden başlanmalı diyor.. şimdiden teşekkürler
Zenfiira Mer Sakarya54 merhaba doktora gitdinizmi siz?Ben dun gitdim 5 hafta 5gunluk hamileligim var amma ultrasonda gozukmedi,Vaginal baktiginda gozukdu,bu haftalarda ultrasonda gozukmemesi normalmi?
drnihanozdemir_ Sakarya54 önerdiğimiz tabi önceden başlanması ama geç de kalmış değilsiniz devam edelim lütfen
Guzellik09 Peride Merhaba Hocam 5 ay önce sezeryan doğum yaptim kasıklarımda ilişki sırasında çok fazla aci çekiyorum sanki vajinam incelemiş gibi hissediyorum yırtılacak gibi agrıyor. Aşırı yanmam oluyor nedeni idrar yolu enfeksiyonundan olabilir mi teşekkürler
M_r_a21 2 ay önce normal doğum yaptım lohusa kanamam bittikten 20 gün sonra tekrar kanamam geldi ve bu 6 gündür sancı çekiyorum ve kanamam devam ediyor sancım yan kemikten başlayıp rahme kadar gidiyor ve bu 30 dk 1 saat sürüyor ne yapabilirim doktora gittim normal bir şey yok dedi ama ben bunu normal görmüyorum
__aaa___ Peride Merhaba adet düzensizliği neyden dolayı oluşur zararları nelerdir birde bir yakınım doğumdan sonra adet olduğunda normalinden çok fazla kan geldiğini söylüyor sebebi nedir?