zarifhanim –öncelikle 1 kg kuzu kıyma alin hafif suda iyice haşlayın robottan geçirip porsiyonlayip dondurucuya atin hergun bir tane çıkarıp yedirin yemeklerine katabilirsiniz
– kasaptan ilikli kuzu kemiği alın önce 2 saat suda bekletip suyu dokun sonra derin tencereye alın ocağın en kucuk ve en kisik ayarinda 12 saat ksdar kaynatin suyu eksildikce su katin . Asil ilikli kemik suyu budur.bunu da porsiyonlayip dondurucuya kaldırabilirsiniz
–bebeklerinize kesinlikle süt vermeyin (anne sütü ya da formül mama disindakiler) sütü fermente olarak tüketin tükettirin.peynir yoğurt sade kefir lor (süt kesiği olmayan pernir alti suyundan elde edilen hakiki lor) gibi
–ve hergun bir küçük diş sarımsağı çiğ şekilde ezip (rende olmayacak) yedirin.yoğurduna ya da meyve puresine katabilirsiniz
–1 çay kaşığı zeytinyağı verin günlük
–su verirken hazır içme suyunu kaynatıp soğutup öyle veriyorum
Ek Gıda Fikir Alışverişi 😊
Betulsmom sıcakken ağzını kapattığınızda hiç bir şey olmuyor hava almadıkça. Sizin isteğinize kalmış, ben haftalık yaptığım çorbalarda hiç bir bozulma yaşamadım.
Betulsmom 12 saat dediğinizi doktora sormuştum ama o kadar kaynatılınca hiç bir besin değeri kalmıyor yağı çıkınca özü çıktığı sanılıyor demişti doktorumuz. Ona dayanarak ben bu şekilde yaptım. Bence 12 saat ocak açmak büyük zayiat. O sebeple kemiğin iliği ve dışındaki jeller ayrılana kadar ayırıp çorbalarına o şekilde katmak bebekler için daha faydalı olabilir.
zarifhanim bizde de çoğu besine allerji çıkmıştı doktorumuz bu şekilde önermişti kemikteki kalsiyum ve kolajenin suya geçmesi gerekirmiş😁
Dolunayy benim kızım şuan 3 yaşında. Seninki gibiyken hiç yemiyorsu sebze olsun yumurta olsun ama sürekli teklif ettim hep redetti zorlamadım. Şimdi yumurta da sebze de yiyor. Merak etme bebekken yedi ise sonra da yiyor. Mesela şuan bayılarak yediği balığı ve peyniri yemiyor hiç bi şekilde 🤷🏻♀️ Ama zorlamıyorum buda geçici eminim
Betulsmom merhaba hakiki lor demişsiniz. Tarifini almam mümkün mü acaba? Birde çiğ sarımsağı pişen çorbasına yedirmeden katıp yedirsem olmaz mı? Kızım şuan 3.5 aylık ama yavaştan bilgileri topluyorum 🥰
Adamasali alerjik gibi değil ama üşütmüş olabilir. Siz yinede doktora bir gösterin canım 10 gündür diyosun bence hasta olabilir yavrucak
Cikolatali-waffle [upl-image-preview url=//i.imgur.com/8KROS4b.jpeg]
Bu sayfada görmüştüm ben paylaşmak istedim. Kendim hiç yapmadm ama
- Düzenlendi
Cikolatali-waffle sarımsağı iyice ezip pişen çorbasına çiğden katın ama yoğurtta veya meyve puresine daha kolay yiyorlar aklınızda bulunsun. Hakikî lor ise (internette sute limon sıkıp lor adı altında paylaşıyorlar bu kesinlikle lor değil süt kesigi) Peyniraltı suyunu kaynamaya bırakın.kaynamaya başlayınca altını kapatın.1 saat bekletip üzerine birikimleri kevgir ile alın.bez süzeğe koyun 1 iki saat bekletin gercek lorunuz hazir😊 fermente olmayan hiçbir şüt ürününü ne kendiniz tüketin ne de çocuklarınıza verin
TombulHatun evet ben de ekran yakalayıp bu sayfayı atmaya çalışıyorum fakat fotoğraf paylasamiyorum
Betulsmom yanıtla dediğinizde altta medya kutucuğu var göz kutucuğunn yannda ona tıklayarak yükleyebilirsin. Ben senin yerine bunu paylaşmış oldum :)
TombulHatun aaa oldu çok teşekkür ederim❤ dün yükledim programı henüz her şeyi öğrenemedim 😂
zarifhanim canan karatay çok kaynatmayı öneriyordu yanlış hatırlamıyorsam kemik çok hafif olmalıymış ama israf diyede bi şey var bence 😅🙈
TombulHatun mutlaka denicem bakalım nadıl olacak 🥰
Betulsmom çok teşekkür ederim canım denicem mutlaka 🥰
- Düzenlendi
Nimess kemik suyunu satanlar da öyle kazanda uzın süre kaynatıyorlar. Ama ben evde kendi yaptığımı 3 saati yeterli gördüm, demek bebek için de yeterli ki onu önerdi doktorumuz. Zaten çorbaya bir buz küpü atılıyor doya doya yedirilmediği için her türlü hafif oluyor. Her halükarda amaç o iliği ve kemiğin suyunu bebeğe tattırmak neticede. Birde normal dana etini dahi ben bir saat düdüklüde haşlasam yumuşacık olup ayrılıyor yani yine de siz bilirsiniz tabi 🥰