• Beslenme
  • Ek Gıda Fikir Alışverişi 😊

Nimess doğru sonra pütürlü şeyler midesini bulandırabiliyor reddetme durumu olabiliyor bazı bebeklerde

Mera3939 uff çok severim müko tarif 👌🏻 ben unsuz yaparım normalde bide biraz limonlu 😂 görünce dayanamadım yazdım 😂

Betulsmom sıcakken ağzını kapattığınızda hiç bir şey olmuyor hava almadıkça. Sizin isteğinize kalmış, ben haftalık yaptığım çorbalarda hiç bir bozulma yaşamadım.

Betulsmom 12 saat dediğinizi doktora sormuştum ama o kadar kaynatılınca hiç bir besin değeri kalmıyor yağı çıkınca özü çıktığı sanılıyor demişti doktorumuz. Ona dayanarak ben bu şekilde yaptım. Bence 12 saat ocak açmak büyük zayiat. O sebeple kemiğin iliği ve dışındaki jeller ayrılana kadar ayırıp çorbalarına o şekilde katmak bebekler için daha faydalı olabilir.

Dolunayy sanırım bebeğiniz doğu kültürünü benimsemiş 😂

zarifhanim bizde de çoğu besine allerji çıkmıştı doktorumuz bu şekilde önermişti kemikteki kalsiyum ve kolajenin suya geçmesi gerekirmiş😁

Dolunayy benim kızım şuan 3 yaşında. Seninki gibiyken hiç yemiyorsu sebze olsun yumurta olsun ama sürekli teklif ettim hep redetti zorlamadım. Şimdi yumurta da sebze de yiyor. Merak etme bebekken yedi ise sonra da yiyor. Mesela şuan bayılarak yediği balığı ve peyniri yemiyor hiç bi şekilde 🤷🏻‍♀️ Ama zorlamıyorum buda geçici eminim

Betulsmom merhaba hakiki lor demişsiniz. Tarifini almam mümkün mü acaba? Birde çiğ sarımsağı pişen çorbasına yedirmeden katıp yedirsem olmaz mı? Kızım şuan 3.5 aylık ama yavaştan bilgileri topluyorum 🥰

Adamasali alerjik gibi değil ama üşütmüş olabilir. Siz yinede doktora bir gösterin canım 10 gündür diyosun bence hasta olabilir yavrucak

Cikolatali-waffle sarımsağı iyice ezip pişen çorbasına çiğden katın ama yoğurtta veya meyve puresine daha kolay yiyorlar aklınızda bulunsun. Hakikî lor ise (internette sute limon sıkıp lor adı altında paylaşıyorlar bu kesinlikle lor değil süt kesigi) Peyniraltı suyunu kaynamaya bırakın.kaynamaya başlayınca altını kapatın.1 saat bekletip üzerine birikimleri kevgir ile alın.bez süzeğe koyun 1 iki saat bekletin gercek lorunuz hazir😊 fermente olmayan hiçbir şüt ürününü ne kendiniz tüketin ne de çocuklarınıza verin

Betulsmom yanıtla dediğinizde altta medya kutucuğu var göz kutucuğunn yannda ona tıklayarak yükleyebilirsin. Ben senin yerine bunu paylaşmış oldum :)

TombulHatun aaa oldu çok teşekkür ederim❤ dün yükledim programı henüz her şeyi öğrenemedim 😂

zarifhanim canan karatay çok kaynatmayı öneriyordu yanlış hatırlamıyorsam kemik çok hafif olmalıymış ama israf diyede bi şey var bence 😅🙈

Anka aynen çiğneme becerisini geliştiremediği içinde boğazına kaçma durumları oluyor

Nimess kemik suyunu satanlar da öyle kazanda uzın süre kaynatıyorlar. Ama ben evde kendi yaptığımı 3 saati yeterli gördüm, demek bebek için de yeterli ki onu önerdi doktorumuz. Zaten çorbaya bir buz küpü atılıyor doya doya yedirilmediği için her türlü hafif oluyor. Her halükarda amaç o iliği ve kemiğin suyunu bebeğe tattırmak neticede. Birde normal dana etini dahi ben bir saat düdüklüde haşlasam yumuşacık olup ayrılıyor yani yine de siz bilirsiniz tabi 🥰