• Beslenme
  • Ek Gıda Fikir Alışverişi 😊

Betulsmom merhaba hakiki lor demişsiniz. Tarifini almam mümkün mü acaba? Birde çiğ sarımsağı pişen çorbasına yedirmeden katıp yedirsem olmaz mı? Kızım şuan 3.5 aylık ama yavaştan bilgileri topluyorum 🥰

    Adamasali alerjik gibi değil ama üşütmüş olabilir. Siz yinede doktora bir gösterin canım 10 gündür diyosun bence hasta olabilir yavrucak

      Cikolatali-waffle sarımsağı iyice ezip pişen çorbasına çiğden katın ama yoğurtta veya meyve puresine daha kolay yiyorlar aklınızda bulunsun. Hakikî lor ise (internette sute limon sıkıp lor adı altında paylaşıyorlar bu kesinlikle lor değil süt kesigi) Peyniraltı suyunu kaynamaya bırakın.kaynamaya başlayınca altını kapatın.1 saat bekletip üzerine birikimleri kevgir ile alın.bez süzeğe koyun 1 iki saat bekletin gercek lorunuz hazir😊 fermente olmayan hiçbir şüt ürününü ne kendiniz tüketin ne de çocuklarınıza verin

        Betulsmom yanıtla dediğinizde altta medya kutucuğu var göz kutucuğunn yannda ona tıklayarak yükleyebilirsin. Ben senin yerine bunu paylaşmış oldum :)

          TombulHatun aaa oldu çok teşekkür ederim❤ dün yükledim programı henüz her şeyi öğrenemedim 😂

          zarifhanim canan karatay çok kaynatmayı öneriyordu yanlış hatırlamıyorsam kemik çok hafif olmalıymış ama israf diyede bi şey var bence 😅🙈

            Anka aynen çiğneme becerisini geliştiremediği içinde boğazına kaçma durumları oluyor

            Nimess kemik suyunu satanlar da öyle kazanda uzın süre kaynatıyorlar. Ama ben evde kendi yaptığımı 3 saati yeterli gördüm, demek bebek için de yeterli ki onu önerdi doktorumuz. Zaten çorbaya bir buz küpü atılıyor doya doya yedirilmediği için her türlü hafif oluyor. Her halükarda amaç o iliği ve kemiğin suyunu bebeğe tattırmak neticede. Birde normal dana etini dahi ben bir saat düdüklüde haşlasam yumuşacık olup ayrılıyor yani yine de siz bilirsiniz tabi 🥰