Merhaba güzeller😻
Eminim hepiniz birbirinizden güzelsiniz ama bu büyüyü korumak için bazı yardımcılarınız mutlaka vardır. 🦋
Kullandığınız ürünlerden ve yaptığınız kişisel bakım rutinlerinden biraz bahsedelim mi?
Kişisel Bakım🧖♀️
Günlük olarak
Cilt temizliği
Tonik
Krem (Serumlar cok sivilce yaptığı için almaya cesaret edemiyorum önerisi olan varsa şahane olur)
Haftada 1 cilt maskesi ve burun bandı
Ürünlerimi la roche marka alıyorum 1 senedir. Maske de nerede denk gelirsem alıtorum 1-2 tane sürekli çok karma markaları☺️
NaimeYilmaz Size sheida nın toniğini öneriyorum. Kullanıp yorumunuzu da görmek isterim. Bende tonik kullanmakta aşırı tereddütlü bir insandım. Bu markanın toniği çok iyi geldi bana kokusu vs çok güzel🥰
- Düzenlendi
Peride Merhaba 🤩
İlk olarak Sheida nın temizleme suyunu kullanıyorum, ardından aynı markanın toniğini sürüyorum. Ardından gündüz kremi olarak lancomenin anti stres nemlendiricisini kullanıyorum. Maske haftada 2-3 defa nivea-garnier veya onların muadili içeriğinden emin olduğum maskeleri kullanıyorum. Hemen hemen hepsinin ortak özelliği c vitaminli olması🌸 Gece kremi olarak loreal İn kremini kullanıyordum fakat yaş olarak bana uymadığını öğrendim. Yves rocher a başladım fakat deneme aşamasındayım öneri yapmıyorum o yüzden bu kremi. Birde arada sırada, Buz masajı yapıyorum; limon nane suda kaynatıyorum ılıdıktan sonra buz kalıplarına koyup donduruyorum sonra onunla yüzüme masaj yapıyorum. Benim yüzümde sivilce dahil bir leke olmadığı için sivilce karşıtı önerilerde bulunamadım ama yüzümü koruma amaçlı kullandığım ürünlerim bunlar 🌸🥰
- Düzenlendi
Peride ben uzun yıllar önce bıraktım herhangi bir ürün kullanmiyorum😊 hergün düzenli olarak kullandigim dogal bir karişim var ve şahaaaneee🥰
-hakiki bal ( dogal oldugundan emin olmalisiniz aksi takdirde fayda yerine zarar görursunuz)
-Aloevera (kendim yetistiriyorum)
-karbonat
-pirinc suyu
Lekelere sivilcelere son🥰 daha fresh ve pürüssüz bir görünüm sagliyor kuru ciltliler maskeden sonra 15 dk yuzü yatistiktan sonra hafif bazli nemlendirici kullanabilir😄
Peride Hello 🥳
Sorunlu bir cilt tipine sahip değilim lakin bakımlı ve hoş görünmeyi severim ✨ öncelikle günde en az 3 litre su tüketirim, spor yaparım ve sağlıklı beslenirim çünkü iyi bir cilde sahip olabilmek için rutinimde bunlar çok önemli 🙏🏻
Genel olarak lancome ve the ordinary ürünlerini kullanıyorum, yüzüme düzenli temizleyici, peeling, nemlendirici, serum, tonik, maske uygularım, vücudum için kuru fırçalama yapıyorum sonrasında yine krem, yağ vs. ile nemlendiriyorum bunun yanında hoş kokulu dinlendirici köpük banyolarını tercih ediyorum, tabiki eller ayaklar da benim için çok önemli, düzenli peeling ve maske uygularım, düzenli manikür pedikür yaptırıyorum, saçlarım içinde çeşitli maskeler kremler kullanıyorum.
NaimeYilmaz kullandığınız serumlarin içindeki aynı madde büyük ihtimal sizin cildinizde sivilce oluşturuyor. Kullandığınız ürünlerde içerikten hangisinin bunu yaptığını ( ortak olanı ) bulup google da arastirirsaniz sizde sivilce yapmayan uygun ürün bulabilirsiniz 🙂 Biraz karmaşık mi yazdım bilemedim 🙂
Kızlar gözenek için var mi bi tavsiye
Piyemses pahalı marka olup ise yaramayan çok ürün var. Maalesef dolar yüksek olduğu için çok güzel markalar Türkiye de yurt dışındaki fiyatı kat kat katlıyor. Ürün fiyatlarında çok iyi sonuçlar için örneğin retinol ve c vitamini almak isteyen biri en az 300₺ (bana bayagi pahalı geliyor ) vermek durumunda çünkü formulasyonlari çok kolay olmuyor serumlarin güneş kremlerinin vs. Nemlendirici de önerilen daha ucuz olan ürünler var. Kuru cilt için cerave önerebilirim kullanıyorum. Kuru çok Kuru cilt için ml hatırlamıyorum ama fiyatı ml göre cok iyi zaten doktorlar öneriyor.
Lekeler için daha önce önermiştim bazı icerikleri ararsanız orada var.
Senbeben11 gözenekler kas yapısında olmadığı için yok olmazlar ama kullanacağımız ürünler doğrultusunda görünümünü azaltabiliriz. Benim burnum ve çevresinde gozenek sorunum vardı nedeni ise ;
[ İŞE YARAMAYAN
CİLT BARİYERİNİ BOZAN
SİYAH NOKTA BANTLARI]
simdi salisilik asit kullanıyorum. Gözeneklerim yok oldu yani aslında var ama görmüyorum görünüm azaldı beni rahatsız etmiyor artık Bha içeren urunleri tercih edebilirsiniz cilt tipinizi kuru ve hassas ise dikkat edin danışmadan kimseye kullanmayın. Eğer bha ürünleri kullanırsanız güneş kremi sürmeden güne baslamayin 🙂
gshande benimde yanaklarında var çok rahatsız ediyo beni ne kullanacağımı bilmiyorum cildim yağlı hiç bi ürün kullanmıyorum bi ara cildiyeye gittim bisey yapamayız dediler
- Düzenlendi
Peride keçi sütü sabunu ile yüz yıkıyorum, Simplenin yüz temizleyicisi sinden cok memnunum , himalayanin cevizli peelingini kullaniyorum. Bimin burun temizleme bandı, Yves roshenin nemlendiricisini kullaniyorum bitmek üzere kendime yeni bir nemlendirici ve güzel kırışıklık icin bir krem alicam insallah. Bime gelmis diedermine’nin inşallah güzeldir esime şimdi söyledim gelirken al diye🌸🎀
Aslında alabilsem lorealin yeni serumunda gözüm ama alamadim ya😑
Ayy valla yüzüme pek fazla birsey kullanmıyorum desem çok doğru olur çünkü yüzümde hicbir şey yok. Ne bir sivilce ne bir ufak leke. Hatta kullanırsam yüzümde sivilce cikacak diye tereddüt ediyorum sadece. Kuru bi cildim var o yüzden bazen salatalik özlü yüz temizleme jeli kullanıyorum sadece arada oda. Ardından leke kremi kullanıyorum yüzüme onu da arada yapıyorum. Kil maskem var. Arada kıl maske yaparım. Ve sonrası rahatım 💚 ama her sabah mutlaka ve mutlaka yüzümü dove sabunla yıkarım. Havlu pecete ile silerim. Benim olmazsa olmazım budur.
Senbeben11 anladim doktor daha iyi bilir tabi ben şimdi ne desem doğru yonlendiremem doktorun üzerine. Fondöten vs. kullanıyor musunuz günlük hayatta kullaniyorsaniz gorunumu kapatıyor mu ?
gshande kullanamiyorum putur pütür oluyo yuzumde fondoten zaten gozenekllerimide kapatmiyo