Alpiko1 Bakın böyle olaylar hep insanların seviyeyi korumamasından kaynaklanıyor. Yahu o kadar sorun yaşamışsınız sonra ailesiyle bir araya gelmişsiniz. Böyle araba süren bi kız bulamadın dedikten sonra başınızı okşuyor ne kadar tutarsız hareketler bunlar. Kusura bakmayın ama siz çok fırsat vermişsiniz. Bırakın kötü bilen kötü bilsin ya sizin yuvanızdan önemli mi, seviyeyi koruyamıyorsanız mesafeyi korumalısınız. Böyle insanlar hiç hayatınızda olmasa da olur. Sürekli böyle ağır hakaretler ile kavga yerine hiç görüşmemek hiç laf söyleyecek cürreti vermemek en doğrusu olurdu.
Eşinize diyecek bir şey bulamıyorum, arada saygı kalmamış. Ailenizden hoşlanmayabilir, sizde hoşlanmayabilirsiniz onun ailesinden. Ama saygı duymak zorundasınız, sağlıklı bir yuva için saygılı olmak ve eşlerin birbirine saygı duyması gerekirdi.
Ve lütfen ama lütfen böyle durumlarda araya üçüncü bir şahsı katmayın, sizin evinizde sürekli kayınvalidenin, görümcenin, annenizin bahsi geçip durmasın. Huzurunuzu kaçırıyorsa yokmuş gibi davranın. Aynı şekilde para da üçüncü bir faktördür. Hiç bir şey yapmadılar diyorsunuz, beklentiye düşmeyin ki hayal kırıklığına uğramayasınız. Ben olsam böyle insanların üç kuruşluk bir parçasını dahi bebeğime yakıştırmazdım da beklemezdim de eksik kalsınlar. Yani sizin ailenizin para vermesi, onun ailesinin h bir şey yapmaması hanenize artı olarak geçmez. Bunlar alternatif olarak sunduğum fikirlerdi.
Arkadaşınız o aklını kendisine saklasın. Demek ki ona böyle olaylar boşanma sebebi gelmiyor, kadınlık değerini insanlık gururunu bu kadar düşürüp de yapıcıymış gibi suyar kasmasına gerek yok. Yaşadıklarınız normal şeyler değil çünkü. Babasız çok güzel de büyüyor bebekler, bizde babasız büyüdük, babamın arada eve gelmesi dahi rahatsız ederdi çünkü babalık görmedik. Başımızda olup hergün kavga gürültü, annemize şiddet uygulayacağına hiç olmasın daha iyi. Annemizin yüzünün gülmesi bizim için dünyalara bedeldi. ANNELERİNİN MUTSUZ OLDUĞU BİR EVDE ÇOCUKLAR İÇİN BABANIN HİÇ BİR HÜKMÜ YOKTUR.
Karar yine size kalmış ya kararlı olur ve onurlu bir yaşam sürer kimsenin sizi aşağılamasına müsade etmezsiniz. Ya da barışır eşinize şans verir kayınvalideniz görümceniz herkesin bir yandan karışıp konuşması ile sağlıksız psikolojik şiddet dolu bir yaşam sürersiniz. Ama kendinizi değerli görmedikçe, hiç bir ortamda değeriniz bilinmez. Bunu siz belirlersiniz..