Lütfen okuyun yorum yapın birwz uzun oldu hakkınızı helal edim eğer okursanız Hanımlar ben 4 ay önce doğum yaptım eşimle memleketlerimiz ayrı ve memleketten kardeşimle annem geldi bebeğimin bütün ihtiyaçlarını annem aldı doğana kadar bi iğne bile almadı ne eşim ne ailesi hep doğunca alınır doğunca alınır doğunca alınır ne bu acelen dediler benle hep kavga ettiler zaten beni sürekli eZik görüyorlardı bende hiç bişey diyemiyordum ve 39 haftamdayken eşim annem ve kardeşimle bir kavga etti baya olaylar yaşandı ve evden kovdu bana sen gideceksen sana aldığım telefonu çeyreği yüzükleri bırak dedi ailesi anneme bağırdı hakaret etti görümcem abime karılık yapıyorsan yap yapmıyorsan ben abime dört dörtlük karı bulurum dedi ve 3 senelik evliliğimizde bu hep böyleydi görümcem ezikliği ailesi hep ezikleri ailemi ezik görüyorlardı eşim en ufak şeye laf yapıyor kıskançlık yapıyor olmadık şeylere ya olmadık şeylere perde açma onu yapma bunu yapma neyse bizi evden kovdunuz bende eşyalarımı alıp eşyalar dediğim benim kendime ait eşyalarım ve annemin kendi palasıyla torununa aldığı eşyalar onların bişeyini almadım ben yani sonra kocam ve ailesi hamileyken de eziyet ettiler bana resmen sonra ben kendi memleketime geldim annem ve kardeşimle daha yoldayken hemen Kocam sürekli aradı ailesi aradı dön gel dön gel annenler gitsin az önce kovdunuz şimdi sön gel diyorlar o da ayrı bir şey hem ne demek annenler gitsin benim annem ne için geldi oraya doğumum İçin geldi ne demek gitsinler gelmesinler zaten bebeğin bütün herşeyi annem almış ne hakkınız ver bu çocuğun üzerinde hamileyken eZikleyip hep hor gördünüz öncesi de böyleydi gelin oldum olalı 2 senelik evliyim bide kaynanam daha yeni evliyken çocuğun olmuyor başka kaynana olsa sıkıntı ederdi bunu ama biz seninle arkadaş gibiyiz demişti ya bende salak gibi bş cevap veremiyodum onlara hep ağlattılar üzdüler ben kendi memleketimde doğum yaparsam eşim bu işi bitirirmiş bende doğumumu kendi memleketimde yaptım sonra özürler diledi bi daha olmıcak dedi hiç bişey eskisi gibi yaşanmıcak baya sözler verdi ben döndüm sonra evime ama kocam hiç değişmemiş rp tehdit hep sinirlilik olmadık şeylere kıskançlık herşeye laf Hiç değişmemiş aynı en ufak şeyde tehdit eline kesici alet alıp kendimi mi öldüreyim kendini ordan oraya vuruyor zaten bu yaşadığımız olay kendisinden soğutmuştu şimdi hiç durmak istemiyorum yanında ve ben anneme yanlış yapmışım gibi suçluluk duygusu hissediyorum çünkü bebeğin tüm eşyalarını tüm ihtiyaçlarını annem aldı ne emekleri var bu çocukta haketmiyorlar diyorum keşke dönmeseydim diyorum bu hiç değişmemiş aklıma gelmeyen daha bir çok sıkıntı yapıyor bana inanın kendi ailesi en iyibaşka diğer insanlar hep kötü hep aşalıyor insanları özellikle benim ailemi si ben artık bı adama katlanamıyorum aklım durdu bide hiç titiz değil çok pis dışardan geliyor el yüz yıkamadan çocuğu alıyor yapma diyorum öyle ben babasıyım bişey olmaz diyo her lafımı kestirip atıyor beni saf salak sen hiç bişey bilmezsin diye ezikliyorlar hatta barıştıktan sonra kaynanam geldi kocasıyla dışarı gezmeye çıktık bi kızı araba sürerken gördü diyoki benim yanımda yaa benşm yanımda bide böyle bir şey yapıyorsunuz ben yuvam diye tekrar size dönüyorum böyle araba süren bi kız alamadın oğlum diyo ben modumu düşürdüm kaynanam başımı okşamaya başladı sonra nefret ediyorum hepsinden şimdi memlekete döndüm tatile annemin yanına tekrar kavga ettik boşanmaya karar verdik bi arkadaşımda olan çocuğa olcak ona acıyorum diyip duruyor bekleseydin değişirdi diyo sinir ediyor beni sanki kendi yaşıyor babasını iyi olarak tanısın daha iyi diyorum bende psikolojim bozuldu çünkü bebeğime doğru düzgün vakit ayıramıyorum hemen sinirleniyorum bişey olunca
Allah rızası İçin okuyun kaynana görümce eş
Alpiko1 yapma kendıne bunu. Öfke kontrolü yok dıyorsun ılerde belkı sana zarar verıcek. Kayanan zaten başlı başına dert oglunu gaza getirmekten başka bıseu yapmamıs sanırım. Alsaymış ozaman araba süren gelın cahıl bunlar ya gercekten . Kendını ezıkletme o oyle deyınce sen de sen nıye kullanmıyorsun araba de sen onu ezıkle madem..
Yada hıc uğraşma arkana bakmadan kaç 🏃♂️
Alpiko1 allah askina ne değişmesi yA kendine değer ver lütfen yapmadığı eziyet kalmamis o arkadaşinda manyak mi ne değismesinden bahsediyor en başta ailene cok ayıp etmişler yazık gerçekten sen iyi dayanmışsın herkesi karakteri farklidir tabi ama birini yaşasam coktan restimi cekmistim ayrıca çocuklarıni büyütme o psikopatlarin icinde
- Düzenlendi
Alpiko1** eşinin annene ve kardeşine yaptığı büyük bir terbiyesizlik.Ailemiz herşeyimiz kocamız olunca bu değişmemeli o zaman kendi annesi ve görümcesinin gelmesini kabul etme canım.Kararlı ol bu konuda kimse annene laf söyleyemez eşim bikere anneme hakkında bir kaç birşey dedi ağzına ettim şimdi asla diyemez.Böyle bir insanla zamanını harcama
Alpiko1 ilk kavgada barismam direk bosanirdim. Ama hatanin neresinden donersin kardir.
Simdi diyeceksin bekara kari bosmak kolay diye ama bende evliyim bir bebegim var. Esim saka yollu sesini yukseltse el kol hareketi yapsa ailesinin yaninda rezil ediyorum. Aileside cekinir benden.
Evlendin cocugun var diye bosanamaz bizim lafimizi dinleyecek saniyorlar ama gozum kara biliyorlar.
Bu saatden sonra sende oyle. Seni ezmelerine, psikolojik baski ile yipratmalarina izin verme. Ne kaynanalar var ne kocalar var diye esine ve ailesini sen ezikle.
Ve bebegin var diye uzulme . Suan bebegin icin en dogru seyi yapiyorsun. Saniyoruz ki bebek kucuk birsey anlamaz aksine herseyi gorup duyuyor. İlerde bebeginiz bu durumdan bile hasta olabilir.
Bırak babaligi batsin. Ailen senin yanindaki ozaman 4*4 luk bakarsin kuzuna.
Sen dik dur onlar pisman olup kapina gelicek asla affetme
Canım ben eşimle çok büyük kavgalar ettim nişanlılık döneminde annem ağzına gelen her şeyi saydı eşime yine de ağzını açıp tek kelime etmedi eşin nasıl annemle kardeşimi kovar gebertirim ben onu eğer ailen kabul ediyorsa git ailenin yanına bırak sürünsün
Alpiko1 arkadaşını bağlayan ne. Etrafında kim senin hayatına müdahele ediyorsa gereken cevabı ver. Gerekirse mesafe koy haddini bilsin. Öyle adamlar baba olamaz asıl öyle sevgisiz bir evde yetişen çocuğa yazık
Alpiko1 bence o arkadaşına deki çok istiyosan değişir diyosan git sen evlen de ayrıca evde kavga hır gür olunca o çocuğa yazık oluyo en doğru karar erkekler değişmiyor hep istiyolar ama kendilerinde hiç bir değişim yok görümcen ve kaynanan bulsunlar krallar gibi gelin eminim kendilerine layık şeytan birini bulurlar onların hakkından o gelir götünde dört dönerler ne oluyosa mazlumlara oluyor zaten kararından dönme iyice ölç tart evşndeki huzursuzluk ilerde çocuğunuda kötüye alıştırır kendim öyle bi evin içinde büyüdüm
Alpiko1 Bakın böyle olaylar hep insanların seviyeyi korumamasından kaynaklanıyor. Yahu o kadar sorun yaşamışsınız sonra ailesiyle bir araya gelmişsiniz. Böyle araba süren bi kız bulamadın dedikten sonra başınızı okşuyor ne kadar tutarsız hareketler bunlar. Kusura bakmayın ama siz çok fırsat vermişsiniz. Bırakın kötü bilen kötü bilsin ya sizin yuvanızdan önemli mi, seviyeyi koruyamıyorsanız mesafeyi korumalısınız. Böyle insanlar hiç hayatınızda olmasa da olur. Sürekli böyle ağır hakaretler ile kavga yerine hiç görüşmemek hiç laf söyleyecek cürreti vermemek en doğrusu olurdu.
Eşinize diyecek bir şey bulamıyorum, arada saygı kalmamış. Ailenizden hoşlanmayabilir, sizde hoşlanmayabilirsiniz onun ailesinden. Ama saygı duymak zorundasınız, sağlıklı bir yuva için saygılı olmak ve eşlerin birbirine saygı duyması gerekirdi.
Ve lütfen ama lütfen böyle durumlarda araya üçüncü bir şahsı katmayın, sizin evinizde sürekli kayınvalidenin, görümcenin, annenizin bahsi geçip durmasın. Huzurunuzu kaçırıyorsa yokmuş gibi davranın. Aynı şekilde para da üçüncü bir faktördür. Hiç bir şey yapmadılar diyorsunuz, beklentiye düşmeyin ki hayal kırıklığına uğramayasınız. Ben olsam böyle insanların üç kuruşluk bir parçasını dahi bebeğime yakıştırmazdım da beklemezdim de eksik kalsınlar. Yani sizin ailenizin para vermesi, onun ailesinin h bir şey yapmaması hanenize artı olarak geçmez. Bunlar alternatif olarak sunduğum fikirlerdi.
Arkadaşınız o aklını kendisine saklasın. Demek ki ona böyle olaylar boşanma sebebi gelmiyor, kadınlık değerini insanlık gururunu bu kadar düşürüp de yapıcıymış gibi suyar kasmasına gerek yok. Yaşadıklarınız normal şeyler değil çünkü. Babasız çok güzel de büyüyor bebekler, bizde babasız büyüdük, babamın arada eve gelmesi dahi rahatsız ederdi çünkü babalık görmedik. Başımızda olup hergün kavga gürültü, annemize şiddet uygulayacağına hiç olmasın daha iyi. Annemizin yüzünün gülmesi bizim için dünyalara bedeldi. ANNELERİNİN MUTSUZ OLDUĞU BİR EVDE ÇOCUKLAR İÇİN BABANIN HİÇ BİR HÜKMÜ YOKTUR.
Karar yine size kalmış ya kararlı olur ve onurlu bir yaşam sürer kimsenin sizi aşağılamasına müsade etmezsiniz. Ya da barışır eşinize şans verir kayınvalideniz görümceniz herkesin bir yandan karışıp konuşması ile sağlıksız psikolojik şiddet dolu bir yaşam sürersiniz. Ama kendinizi değerli görmedikçe, hiç bir ortamda değeriniz bilinmez. Bunu siz belirlersiniz..
Alpiko1 arkadaşına bakma insan yedisinde neyse yetmişinde de aynıdır
Alpiko1 bebeğim babasiz vs kalir diye dusunme soyle dusun boyle bir ailede o cocuk buyurse onunda piskolojisi bozuk olacak ne olabilir ki diye dusunmeyin cocuk bunlar herseyi kucuklukten aliyorlar. Aile kavgasi icinde buyuyen çocuklar cidden cok zorluk cekiyor bunu kendine de cocuguna da yapma emin ol cocugun babasiz buyumesi oyle bir yaşamda buyumesinden bin kat daha hayırlıdir. Piskolojik siddet desen var hersey var bir kere senin eşin adam olsa oyle kardeşine anasina ona buna oyle laf ettirmez ki eger senin kaynanan görümcen gelip de seninle o sekilde konuşuyorsa esinin sayesinde cunku onlar esinin bir bok demeyeceklerini biliyor bu hayatta kimseye ezdirme kendini. Bende saf salak birsey gorunurdum baktim esimin babasi beni ezmeye calisti bir gün evde kimse yokken kiyametleri kopardim kosa kosa babama geldi yalvarmaya actim ağzımı asla da ne konuştum ne yuzlerine baktim herkese actim agzimi simdi kimse birsey diyemez yok oyle dava ben canimi sokakta bulmadim kimse icin heba da edemem kendimi kusura bakmasinlar. Kocaysa da koca yani kimse vazgecilmez degil kimse bulunmaz hind kumasi hic degil patir patir konusurum agzima geleni umrumda da olmaz. Bence sakin davandan donme direk bosan bunlar adamı kanser eder yoksa
Alpiko1 kendini sakın güçsüz görme canım gerçekten tek başına babasından daha iyi bakarsın boşan o pislikten bende babasız büyüdüm baban vefat etti Babanem anneme eziyet ederdi kadın 4 çocuğunu aldı geldi istanbula orda çalıştı bize herkesten daha iyi baktı erkek gibi tek basına hemde babaları olan çocuklardan daha huzurlu büyüdük biz gerçekten eğer mutsuz bir ev varsa ortada boşanmak daha iyi en azından daha huzurlu arkadaşın boş konuşmuş sen kötülemezsin baba olarak hep kalıcak ama sana eş olarak değil kendin dik dur ben inanıyorum ki herşey senin için güzel olucak kızınla harika bir hayatın olucak bana sadece eve ekmek getirmek değil eşine saygılı olmalı huzur vermeli eşin köpekler gibi pişman olsada asla dönme sen kendin için bir bireysin 2 ay önce komşumuzun eşi karısını öldürdü adam o kadar seviyordu sözde cünnet geçirdi kıskançlık herşey birikti şimdiden böyle tehditler varsa arkana bakmadan kaç git ondan sana hayır gelmez ailen iyide olsa kötüde olsa ailendir canım Allah sonunuzu güzel ve huzurlu eylesin inşallah 🙏
Alpiko1 eşim beni dövmüştü kızım daha 2 aylıktı sonrası zaten hiç olmadı dün annemle babam aradığında kızımla konuşurken kızım bir anda ‘dede,baba anne dövüyo’ dedi ben şok oldum babam sessiz annem arkadan bana sesleniyor nasıl yani diye yok öyle birşey desemde rahatlamadılar eminim şuan kızım 20 aylık aradan 18 ay geçmiş. Sana ne desem bilmiyorum boşan desem günahına girmek istemem kal desem sana yazık eğer ailen arkandaysa var git yoluna bacım sana senden başkası lazım değil hele birde çocuğun varsa. Bir insan 7sinde neyse 70nde de öyle değişmez
Alpiko1 nafakandan asla vazgecme almıyorlar yüzüne bile bakmıyorlar. Görümcen dediği gibi bir karı bulur evlendirir ne çocuk ne sen kalırsın akıllarında. Vazgeçme hakkından.
Alpiko1 kopek bok yemekten vazgeçer mi hiç hazır annendeymissin bırak çocuğun huzurla sevgiyle buyur en azından öyle Bi babayla sağlıklı bir birey yetişmesi çok zor ve Bi sende değil sen anlatabilen cesurlardansin sadece ayrıca ezik hissetme kendini araba sürmek falan marifet olmuş görgüsüze asıl marifet hasta insanların arasında dimdik durmaktır ozguveni olmayan aşağılık kompleksine sahip insanlar karşısındakini ezmeye çalışır onlar acınacak halde sen hiç üzülme ve sen Bi annesin güçlü olmak zorundasın