Kızlar merhaba uzun bi süredir namazı boşladım ama ruhen de içim rahat değil ama bişeyler beni alıkoyuyor toplayamıyorum kendimi namaz kılamıyorum bu durumu yaşayan var mı ? Bi de hastalanınca iyice alışıyosun tembelliğe

Aks4511 benide bi şey alı koyuyo sanki içim rahat değil her gün diyorum sabah namaza kalkıcam ama olmuyo nedense burda beklim belki çözümünü bilen vardır

Aks4511 ya aslında Allah regl’yi kadınlara bir hediye olarak vermiştir dinlensin diye

Aks4511 ben çözüm olarak bi sonraki vakti beklemeden aklıma gelince hemen besmele çekip ayaklanıyorum mesela şu an aklınıza takıldı kalkın bi abdest alın zaten devamı gelecektir ☺️

Aks4511 Malesef bnde oyle cok duzenlı giderkn Bı bakıyorum yine bırakmıısm İcim ıcımde yıyo acaba tam anlamıyla imanlı degılız

Bende aynı durumdayım 😒

Aks4511 hemen besmele Çek ezan okunuyorken abdest al vakit kaybetmeden namazını kıl her namazdan sonra 10 tane salavat oku🌸

Aks4511 sana hem şeytan vesvese veriyo hem nefsine ağır geliyo yanlış anlama canım bu birazda iman zayıflığından kaynaklanmakta. Dini kitaplar okuyabilirsin en önemlisi dua Allah tan gönlüne hidayet vermesi için dua et bol bol Bi oda mesela senin mescidin gibi olsun gördükçe ibadet etme isteğin gelir. Zaman zaman bende de oluyo ama diyorum benim peygamberim sahabeleri ne için ne kadar uğraşıp çaba göstermişler uğruna kan dökmüşler ben bana farz olan ibadetten mi geri durucam bunca şeyi nasip etmiş Rabbim şükretmeyeyim mi diye sor Bi kendine namaz şükürdür ☺️

Ezan okunur okunmaz kılmayı deneyin. Bu şekilde düzene oturtursaniz çok iyi gider. Hem işleriniz de rast gider içiniz de rahatlar. Ve namaz kılmadan önce istiğfar çekerseniz daha rahat ve huzurlu kilabilirsiniz. Hatta gün içinde fırsat buldukça istiğfar çekin derim. Böylece daha rahat ibadet edersiniz.🌸

Aks4511 bende cocuklardan önce ezan okunuz okunmaz namaz kılıyordum. Sonra cocuklarla ilgilenicem diye bi bakmişım namaz vakti geçmiş. Gece kazasını kılarım diyorum ama gece oluncada yorgunluktan kazasini kılmıyorum, sadece yatsıyı kılıp uyuyordum. Daha sonra iyice tembelleşmeye başlamiştım ki ocak ayinda babam vefat edince hic kacırmaz oldum namazları. Ezan okunur okunmaz cocuklar ağlasa bile kalkip namaz kılıyorum. Ben namaza durunca cocuklar geliyor yanima oturuyor,önüme yatıyorlar felan. Sakinleşiyorlar yani. Her gece 1 sayfada olsa kuran okumaya özen gösteriyorum. Amaaan 5 dk sonra kılarım deyip oyalanmayin. Namaz kilinca insanın içi rahatlıyor. 😊

İmanınızı artıracak seylerle mesgul olun. Bes vakit namazla beraber gün icinde kuran okumaya gayret edin sohbet dinleyin sünneti ögrenin infak edin eger böyle yapmazsak ileri dogru adım atmazsak muhakkak maneviyatımızda gerileme olacaktır. Bunları az ve düzenli yaparsak imanımız kuvvetlenir biz ibadetlerimizi huşu içinde yaparız. Şevkimiz artar. İlim bize hoş gelir.