Bayanlar hepinize hayırlı günler dün başıma şöyle bişey geldi de size de sormak istedim biz avm ye gittik eşimle işte önümüzden bir bayan geçti açık bir bayandı açık insanlara asla karşı değilim herkesin kendi tercihi ama bayana bakınca yani çıplak gezseydi belki o kadar gözüme çarpmazdı yani geçti çıplaktan da farkı yoktu ama hani tamam açık giyinen insanlara lafım yok asla ama bazı insanlar giydikleriyle güzel sanıyorlar kendilerini ama gerçekten çok kötü duruyor görüntü kirliliği yani dar bir elbise giymiş tüm hatlar meydanda elbise de özel bölgesinden birazcık aşağıdaydı oturunca orası da görünüyordu zaten yani maden açıksın kendine yapışanı değil de yakışanı giyseydin demi bazı kadınlar gerçekten açık olmayı aşırı abartıyor bizim de çocuklarımız var kötü örnek oluyor bence yine de kimseyi kınamam herkesin tarzı farklı ama açık olmanın bile bi sınırı olması gerek diye düşünüyorum sizce yanlış mıyım?

Buzlulimonatam evet açık olmanın da bi sınırı var bencede.. plajda gibi dolaşmanın da alemi yok.. ama isteyen ıstedını giysin Özgür bir ülkeyiz ya 🤷🏼‍♀️🤣
    Bende gecen gordum kız ıc çamaşırı gıymıs üstüne yarım dantelli kulotlu corap giymiş.. agzım acık kaldı .. biz onu gece seks kıyafetı olarak gıyeriz dusun

Buzlulimonatam Evet, yanlışsınız. Ben de açık bir kadınım, istediğimi giyinme özgürlüğüm var ve bunu da elimden kimse alamaz. İnsanlar istediklerini giyinebilir, konuşabilir, istedikleri gibi davranabilir biz bir birimize saygı duymayı öğreneceğiz. O kendine o şekilde yakıştırıyor demek ki, işin doğru-yanlış kısmını sorgulamak size düşmüyor ki, ağzınıza geleni yazıp bir noktada durup beni ilgilendirmez gerçi demişsiniz. İnsanları bu devirde hala dış görünüşüne göre yargılıyor olmamız size çok acınası gelmiyor mu? Yanlış anlamayın lütfen ben açık bir kadın olarak kara çarşaflı olan hemcinslerimi eleştirsem bu hoş mu olur? Özel bölgesi oturunca görünüyor demişsiniz, neden bakma gereği duyuyorsunuz onu da anlamadım ben İzmir’de yaşıyorum ve tahmin edersiniz ki sizin eleştirdiğiniz giyim tarzında bir çok insan var burada ama benim hiç ilgi alanıma girmiyor beni rahatsız veya memnun etmiyor onun kararı dönüp bakmam bile ne giyinmiş ne etmiş yargılayamam. Değiştirmeye kıyık, kıyafetimizden değil zihnimizden başlayacağız. Böyle çok daha saygın bir toplum yaratırız emin olun. 🙏🏻

Buzlulimonatam size ne? Bize ne? O kendine onu yakıştırmış onu giymiş. Herkes kendi giydiği ile ilgilense hiç sorun kalmayacak. Herkes kendinden mesuldür kimsenin ayıbını, yakışanını, yakışmayanını tartışmak size düşmez.

Trendyol niye günahınla siz mi yanacaksınız ? Her koyun kendi bacağından asılır isterse çıplak gezsin kimseyi ilgilendirmez senin mantığına göre kara çarşafta giymesinler o zaman kıyafet kanunu çoktan geldi değil mi. Kime göre neye göre kısa giydiği biri kısa der biri normal herkesin bakış açısı anlayın artık şunu

Trendyol Normal mi değil mi sorgulamak bizi ilgilendirmiyor diyorum? Bakmayın o halde siz de milletin “şeyine”! Ne kadar seviyorsunuz insanları bir kalıba sığdırmayı. Herkes sizin gibi benim gibi olacak diye bir şey yok. Herkes bir birine saygı duymayı öğrenecek ama. Ben o kadar açık bir kıyafet giymiyorum, tarzıma ve karakterime uygun değil, ama giyenede bakıp topluma kötü örnek oluyor diyemem. Bu topluma kötü örnek olan öyle çok insan var ki emin olun karakterden kıyafete sıra gelmiyor.

Bu nasıl bir post ya? SANANE BANANE BİZENEE awmdeki kadının dedikosunu yapacak kadar mı işsizsin??? Eminim kadını orda gözlerinizle yediniz yetmedi bide burda çekiştireyim dediniz 👏👏👏

Buzlulimonatam Bir kabilede insanlar tamamen çıplak yaşıyorlar, kimse kimseye yan gözle bakmıyor. Bizim için kıyafet nasılsa onlar için çıplaklık da öyle normal bir şey çünkü. Aslında tamamen zihniyet meselesi, açıklık yada kapalılık mesele değil de toplumumuzda kastettiğiniz gibi giyinmiş bir bayanın giydiklerine seksapalite anlam yüklendiğinden dolayı böyle düşünülüyor. Onun giydiklerini belki de bir çok bayan yatakta giydiği için kalıplaşmış olarak otomatik bu anlam oluşuyor. Mesela denize plaja gittiğinizde bikinili insan görünce normal bulursunuz çünkü denize öyle girilir bu da bir tabu. Tatil mekanlarında normal karşılanıyor. Kişi zihnindeki kurallardan dolayı bunu şehir içinde anormal karşılayıp tepki verebiliyor çünkü hiç avmlerde çarşı pazarda bikiniyle gezen insanlar görmediniz.
          Açıklık kapalılık tercih meselesidir şimdi bizimle aynı fikri, aynı tarzı, aynı dini paylaşmıyor diye bunun kurallarına aykırı davranan kişiyi kınamamızı icab etmiyor. Çünkü aynı düşünceye sahip değiliz belli ki o kişiyle. Çocuklarımıza iyi örnek olmak bizim elimizde. Ben çocuğuma mahrem eğitimi verirken bir başkasının özel bölgesini görmesini yada çocuk diye dudağından öpülmesini asla istemem. Çocukların da bariz göreceği kadar mahremiyetsiz gezen kimseyi de hiç bir yerde görmedim yani sanmam o kadar çıplak gezildiğini.

Buzlulimonatam Bu düşünceyi savunduğunuzda “tecavüz edilen ve öldürülen genç kızlarımızın katillerini de savunuyorsunuz”biliyorsunuz değil mi?Çünkü onların savunmasıda açık giyindi tahrik oldum oluyor…İnsanları giyim kuşamlarıyla eleştirmeyin,bakmayın geçin…

Maalesef açık olmaninda sınırı olmalı bence böyle bir erkek milletine sahip bir ülke olarak söylüyorum bunu kendi açımdan baktığım da ise benim bile gözüm çarpıyor ise eşimin hayli hayli çarpar şimdi benim eşim ona baktı diye ben gidicem onunla kavga edicem ordan bir huzursuzluk sonra göz zinası da var tabii oda ayrı bir günah yani gün içinde kaç kişinin günahına vebaline giriliyor belli değil uslub sadece dilde değil bence kıyafette de önemli ve evli olan hanımlar çok iyi bilirler ki eşlerimizin yani erkeklerin en çok nerelere baktıklarını o yüzden ben evlendiğimden beri daha da çok dikkat ediyorum plajda giyilen kiyafet ayrıdır sokakta giyinen kıyafet ayrıdır tatilde giyinen kıyafet ayrıdır kimsenin de kimseyi bu konuda linclemeye hakkı yok bu benim görüşümdür herkes kendine yakışani giyiyor nede olsa kim ne derse desin bildiğinden kimse şaşmaz. Ha birde şu var ki ne zaman ki gençlerimiz çok açılmaya başladı o zamandan beri kadın cineyetleri dhaa da fazlalasti maalesef özellikle tiktok uygulaması çoğu aileyi bitirdi maalesef bizim tek sorunumuz erkeklerimiz erkeklerimiz daha medeni insanlar olsalardı bu konu zaten şuan burada tartışılıyor olmazdı inşallah bütün erkek anneleri oğullarını her konuda medeni bir şekilde yetiştirebilir 🤲 Avrupa’ya bakın o kadar kipkisa şort ile geziyorlar ama kadın cinayeti ne kadar da az ama bizim ülkemizde maalesef bu yok. Yemin ederim yurt dışında yaşarken yazın parkta otururken bir bakıyorsun kizlar plaj havlularini almış uzanıp güneşleniyorlar ama hiç kimseden bir laf bile çıkmıyor bazı erkek bakıyor bazı bakmıyor. Uzun lafın kısası biraz da ülkene göre giyineceksin maalesef

Haklısın canim katılıyorum. Açarsa bakarlar baktimmida yukardakiler gibi neden bakiyosun derler herkesten cok bakanlar. Aciyoki bakilmak icin , gostermek istemeyen kapatır yani açıyorsa bakilmak icindir🙏bukadar basit. Biz kadinlarin bile ilgisini cekiyosa adamlarimiz napsin gözlerinin önünde dolanacaklar gözlerinimi kapatacak bu erkekler ayip denen bisey var artik basimiza tas yağacak ya, üstad necip fazilin dediği gibi medeniyet acip sacmaksa bedeni, desenize hayvanlar bizden daha medeni. Böyle sayginlik böyle medenililik olmaz, terbiyesiz rahat geniş insanlar..🤮🤮

Buzlulimonatam çocuklarınız her onune geleni ornek almaz siz yetiştirirsiniz sizin ortamınızda büyür ve onun zaten tarzı karakteri olusur. ve onların da aklı var nasıl ki sen herkesi begenmiyosun ornek almıyosun onların da aklı var .bilincli yetiştirin sadece .ve zaten olay cocuklarınız değil siz rahatsız oluyorsunuz ..o öyle giyinmiş ben dogru yada yanlış demem banane bakmam gecerim .neden kendime sorun ediyim de post acıyım birde orda arkasında konusalım,? bosver ..

Peridehatunu hayvanlar zaten daha medeni suanda, ama böyle herseyi kadında onun giyiminde arıyan kadınlar ve içi sapık olan adamlar yüzünden. yoksa bir kumaş parcasından degil, öyle olsa cocuklara kapalılara da tecavüz ediliyor konu bu olsa onlara edilmezdi superisi

Rouge Eşeğe köpeğe hayvanlara da tecavüz haberlerini görüyoruz. Onların zihniyetine göre hayvanlarda çıplak olduğu için tecavüz ediliyordur. O hak verdikleri erkeklerin namussuzluğu ile hiç alakası yoktur sorsanız. Damacanaya niye ediliyor ya onun suçu da bir yerlerinin açık olması sanırım. Boşverin bu zihniyete laf anlatmak gerçekten çok boş..

Rouge neden tecavüz ediliyo buyuzden demedimki ARdle bunlari soyleyesin?

zarifhanim damacana da bakılsın diye kendini acıyordur heralde onun düşüncesine gore .yada üstünde kılıf yoktur diye. yani erkeklere laf getirmicekler diye ne düsünüceklerini sasırdılar .ya o da kadın !bu sadece kıskanclık gerçekten. sorunu hic kocalarında aramazlar ama yasaya yaşaya ogrenirler .esleri herseyin farkında olduğu için rahatca hata yapar hatta karısına onem vermez. onlar bunu da anlamaz çırpınır cırpınır sonra zamanla anlıyor ama gec oluyor. bu düşünceden cıkmadıgı sürece..