Merhaba kızlar aile birleşimi ile almanyaya geldim belki aranızda bilen vardır burada dil zorunlu kayıt olmak için ne yapmam lazım bi an önce okula gidip dil öğrenmek istiyorum eksta yapılcak bişey varmı bu aşamaları bana anlatacak biri var mı acaba

Colahusu merhaba bende bu hafta Fransa’ya geldim burada zorunlu internetten ofii ye başvuru yaptık onlar bize randevu verecek onu bekliyoruz. Size vize başvurusunda bilgilendirme yapmadılar mı, bana kağıt verdğker buradan başvuru yapacaksınız diye.

Colahusu Gittiğin ülkede sınırsız almanca kursları oluyor Göethe gibi kursa yazılabilirsin. Evdede öğrendikçe almanca konuş. Eğer peşini bırakmaz üstüne düşersen 1 senede çok iyi yol kat edersin. Bende 6 yıldır almanca öğreniyorum. Gelir gelmez kursa yazıldım işe girdim almancam gelişsin diye, çalışmanında çok faydasını gördüm

Colahusu seni en yakın dil kursuna veriyorlar genelde ama bu sana kalmıs. zaten hepsi aynı sekilde gidiyor. dosyalar halinde çalışılcak kagıtlar var ilk onceleri hic anlamadıgın konusamadıgın için sana orda nesneleri isimleri falan calıstırıyolar bunu kendin yapıyosun sana verilen kağıtlarla .sonra artık okuma yazma dinleme hepsini yaptırıyolar. A1 sınavına kadar almancayı anlıyor kıvamına geliyosun yani bir kac aya .bir sene sonra da konusabilirsin üstünde durursan diger seneler daha dogru cümlelerle konusabilirsin .kurs cok etkili ben cok kısa sürede A1 A2 sonra B1 aldım. hem okul hem kursa giderek yaptım ..

nar1nar evet eşim hallediylr sizce virüsten dolayı okula gitmem engel olunur mu ya da daha yemi geldiğim için kayıt süreleri geçmiş midir

Colahusu bende haftaya başlıcam kursa ama a1 den başla tr de belki gittin ama burda tekrar başla a1 den
        Gidip kendin yazılabilirsin evine yakın bi yer varsa ama üctetli 😀 devletten geçiniyosanız oraya söyleyin sonra yazılın onlar öder ücretini

Colahusu tarihi geçse de siz başvurunuzu tamamladığınız için onlar muhakkak size tarih verip çağırmak zorunda prosedürü bu çünkü. Bütün evrakları eksiksiz yaptıysanız onların tarih vermesini bekleyin.

Glr09 haydı kolay gelsin . Ben yeni başlayacağım diyenleri duyunca seviniyorum , bitirdim diye 😂