Akrep bizde aynı kişileri dinledik eşime söyliyim fetvayı arayıp sorsun bide teşekkür ederim
Bankaya para yatırmak (faiz)
babynative faiz demek hep kara ortak olmak demek. Katılım bankalarında hem kara hem zarara ortakmolıyorsun yani bankadan paran kadar hisse alıyorsun gibi düşün bankaya ortak oluyorsun. Ama faizde öle değil sana sabit bir vade uüzdesi veriyorlar o vade üzernden kazanıyorsun ve hep sabit
Angellove2010 evet haram ama mecbur bırakılıyoruz şu hale baksanıza herşey ateş pahası bence koyun günahı mecbur bırakanların boynuna artık ne diyelim
Angellove2010 ya Allah aşkına şu haram işine benim aklım ermiyor bence kar bankalara kalsın diye uydurulmuş bişey faiz için diyorum tabiki şöyle düşün devlet nerdeyse aldığın nefesten bile vergi alacak ödediğin faturaların yüzde kaçı vergi o vergi bu vergi herşey cebimizden fahiş şekilde alınıyor onlara haram değil öylemi .. çalmıyosun çırpmıyosun paranı işletiyosun bi nevi ticaret o bankada senin paranı kullanıp kazanıyor öyle düşün o zaman dolar alıp bozanlarda altın bozanlarada günah onlardan havadan al ver yapıyor dimi öyle düşününce .. benim faizde param var 10 bine çok bişey vermezler ama akmasada damlar en azından ki şu dönemde para evde durduğu her dk değer kaybediyor
Angellove2010 günah boyutunu soruyorsan yapılmaması daha iyi gerçekten çok günah ama günümüzde malesef herşeyde yer alıyor faiz
Angellove2010 cübbeli Ahmet hoca dinleyin Gerçekten bilgisine güvenilir bir hoca kendine göre yorumlamıyor dine göre yorumluyor
Lagosiyawo uydurulmuş bişey mi 😱 hanım efendi kendiniz yapıyorsunuz diye ayet ve hadisleri nasıl inkar edersiniz gerçekten şaşırıyorum… Buyurun: Faiz yiyenler, şeytanın dokunduğu (cin çarpmış) kimse gibi (kabirlerinden) kalkarlar. (Bu ceza:) “Alışveriş de faiz gibidir.” demeleri nedeniyledir. Oysa Allah alışverişi helal, faizi ise haram kılmıştır. Kendisine Rabbinin (faize dair) öğüdü gelip de bu işe son verenin, (faizi bıraktıktan sonra) geriye kalan malı/önceki kazançları onundur. Ve onun durumu (hakkında verilecek hüküm) Allah’adır. Kim de faizli işleme geri dönerse bunlar ateşin ehlidir ve orada ebedî kalacaklardır. (2/Bakara 275)
Ayrıca tekrar buyurun: Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve şayet müminlerseniz faizi terk edin. (2/Bakara 278)
Şayet (faizli işlemleri) bırakmadıysanız (o hâlde) Allah’a ve Resûl’üne savaş ilan edin! Şayet tevbe ederseniz mallarınızın (faiz bulaşmamış) ana sermayesi size aittir. Zulmetmez ve zulme de uğramazsınız. (2/Bakara 279)
Angellove2010 bende çok takılıyordum bu konuya dinen haram olarak geçiyor ama bizim bir arkadaş araştırmış bankaya yatırdığınız paraları banka aslında kullanıyor kullandığı içinde size para veriyor Yani faiz aslında bu durumda haksız kazanç elde etmiyorsunuz sadece paranız çalışıyor paranızı işliyor paranızı işlediği içinde size kar payı düşüyor böyle anlatmıştı bana mantıklı geldi açıkçası tabi iyi araştırmakta fayda var
Ezelinur ben bunu faiz olarak değilde ticaret olarak görüyorum karşılıksız vermiyorum bankaya banka benim paramı kullanıyor ben kar alıyorumda banka karşılıksız vermiyor değilmi
Angellove2010 altına yatır zaten yükseliyor hem haram da olmaz faiz günah elini hinzirin kanına batırmış Gibi haram her yerde var Bu devir öyle bir devir evet ama bu devirde bizim kildigimiz iki rekat namaz bile Cebrail aleyhisselam in bin yıllık namazından daha kıymetli Cebrail aleyhisselam bin yıl secde ediyor Allah’a soruyor bu benim kildigim namaz gibi kilan olacakmi Allah diyor ki ağır zamanda gençler olacak onların çok kısa olacak ama senin namazından daha kıymetli olacak Allah katında elimizden ne geliyorsa yapalım Zor olduğu için kıymetli zaten uzun oldu ama
Lagosiyawo Yani şöyle söyleyeyim ki faiz meselesini kendimize göre düşünemeyiz haram haramdır bu meseleye ticaret olarak bakamazsınız ortada bir malınız yok satışı yapıp para kazanmıyorsunuz bu yüzden haram işte isterseniz detaylıca araştırabilirsiniz..