evet happy kidsi sildim hergun cocugum bunu yapiyor otizmlimi postlari okumaktan anliyorum endise duyuyorlar ama okuya okuya bende takintili oldum az once bir post okudum doktor soylemis yeme uyku bozuklugu varsa otizmlidir diye ışıkları acip kapatiyorsa benim kizimda hepsi var ışıkları oyun için ac kapa yapiyor cok nadir gulerek kendi etrafinda donuyor ama biz kutu kutu pense oynadigimiz icin bence ordan gordu o kadar endiselendim ki yine gozume uyku girmiyor evhammi yapiyorum sizce surekli de kontrole asiya vs olsun goturuyorum doktor mutlaka soylerdi oyle bişey olsa degil mi?

ayrica kuzenimde boyle ozel çocukların ogretmeni kizimida gordu sizce oyle birşey olsa soylermiydi

Lilii20 Aynen artık foruma giresim gelmiyor oğlumu sürekli kontrol edesim geliyor psikolojik olarak durduramıyorum kendimi🙁

Capkinkedi o kadar moralim bozuk ki ben sürekli ordan etkilenip kendi doktorumuza birseyler soruyordum esimle hep tarrisma halindeyiz bu yuzden suan evham yaptim uyandirip paylaşmak istiyorum ama tepki verecek 😔

• Deva bunu yanıtladı.

Lilii20 bazen çocuğun gözü televizyona dalıyor hemen gözümün önüne okuduklarım geliyor nasıl dikkatini dağıtacağımı şaşırıyorum bütün senaryolar kafamın içinde geziyo resmen

Lilii20 psikolojimiz bozuluyo. Cocugunu en iyi taniyan gozlemleyen normal olmayan biseyi fark eden annedir. Her uyumayan yemeyende otizmli olacak degildir

Lilii20 bence kesinlikle söylerdi. Benim oğlum daha 5 aylık ve göz teması kurmaması otizm belirtilerinden biriymiş. Oğlumu sürekli buna zorlarken buluyorum kendimi. Bazen göz teması kurmuyor çünkü çok meraklı bir bebek gördüğü herşey dikkatini çekiyor ama okuduklarım beynimi kemirip duruyor 🙁

Kirmizisaclikiz hergun vicdanim sizliyo çünkü bazen yemek istemediğinde ya da tuvalete gitmem gerektiginde cizgi film aciyorum en fazla 10 dk ama her gun kendimi sorguluyorum 😔

1bbby gece uykuda sürekli hareket halinde buraya da daha once yazmistim bilemiyorum bu belirtimidir ama gayet iyi sosyal bir cocuk oyun gruplarinada goturdum iki uc kere oradaki egitmenlerde cok sosyal hareketli oldugunu soylediler

Lilii20 bütün günüm o zararlıymış, o etkiliyomuş diye geçiyo eşim artık nolur internetten çocuk büyütme demeye başladı

Capkinkedi canim kelin olaci olsa kendi basina surer ama endise etme cunku daha cok kucuk 5 aylikken benim kizimda oyleydi cok minik daha buyudukce boyle okudukca daha çok irdeliyorsun çünkü ben evhamli panik atak oldum ciktim kendini frenle

Kirmizisaclikiz 😔😔 yani bilemiyorum neden böyleyiz benim esimde bana ayni şeyleri soyluyor 1 yasina kadar hic ekran görmedi ama 1 yastan sonra huy değişti yememeye basladi mama sandalyesinde asla bazen oturmuyor mecbur aciyorum tek bakiyorum tuvalete giderken açıyorum birde gelecek kimsemde yok ama iste boyle seyleri okudukcada kendi kendimi yiyorum kızım 18 aylik olacak bir cok kelimesi var ama bu postta okuduklarimda var suan gozume uyku girmiyor

Lilii20 Uyku yemek bozukluğu her bebeğin problemi özellikle atak dönemlerinde. Işıkları açıp kapatmak, dönmek bunlar, yeni öğrenen tüm bebeklerin alışkanlık edindiği bir huydur. Bu söyledikleriniz çoğu çocukta vardır bence. Başlı başına otizm belirtisi sayılmaz. Çamaşır makinesini çalıştırsanız çoğu bebek dikkatle izler. Sadece dönenceyi izledi diye bu onu otizmli yapmaz.
                        Sizin evde dikkat etmeniz gereken tek husus çok fazla televizyona maruz bırakmamak olursa korkmayın. Bunu söyledim diye de endişe etmeyin bizde her gün evde tv açıyoruz. Ama ben çok ağlarsa çok huysuzlanırsa yada işim olursa bir saat izletiyorum. Hani bağımlı olup da seslenince adını duymayacak, tv için oyuncak yada hiç bir oyun oynamayacak hale gelmemesi için. Bu sadece otizm değil genel olarak sakıncalı bir durum olduğundan tabii. Gönlünüzü ferah tutun, otizmli anneler ne büyük savaş veriyorlar sorsanız belki sadece “tek derdimiz ışığı açması, uyku yeme bozukluğu olsa keşke” derler yani bunu da beterin beteri var kabilinden demek istemiyorum otizmli bebek annelerine de çokca sabır diliyorum. Ama demek istediğim bu kadar basit bir hastalık olmadığı..🌿

Lilii20 her zaman en iyi teşhisi doktor koyar , bizim Türk milleti abartmayi çok seviyoruz geleli hastalık konusunda evet çok etkiliyor farkındayım ama kafaya takılan bı durumda doktora sormak en dogrusu

zarifhanim yadirganacak bir durum degil kesinlikle normal bi durum olabilir benim kizimdada olabilir allahtan geliyorsa zaten ona hic bir lafim yok benim anlatmak istediğim postlari görüp etkilendikce her hareketini takip eder oldum birde sadece otizmle ilgili değil hangi hastalik olursa olsun post okuyup evhamlanmaya basladim 😔 bizim evde tv acik ama kizimin sadecereklam olursa ilgisini çeker ve hemen kapatir ya da değiştiririm dedigim gibi telefondanda en fazla 10 dk oda çok sıkıştıgım zamanlarda. sürekli oyun kurarım oynariz sarki soyler kitaplarina bakariz haftanin 3 4 gunu aksamlari babanne ananeye gideriz hava güzel olursa parka.. yani elimden geleni yapiyorum gunduz gayet normal psikolojideyim ama gece olunca basliyor takinti okuduklarimdan… ben kesinlikle öcü birseymis gibi görmüyorum cok uzulurum.yanlis anlasilmasin

Lilii20 Arkadşım bunlar her çocuğun yaptığı şeyler endişe etme bence. Zaten bizim milletin en iyi yaptığı şey okumadan doktorluk ve felaket tellallığı. Bizler nasıl büyüdük acaba. Sakınan göze çöp batar evladındır kesinlikle koruma kollama demem asla yanlış anlamayın demek istediğim o değil ama biraz kendinizi rahatlatın. Çocuklarınızın psikilojisi iyi bi anneye ihtiyacı var🥰

Ayysssn cok korumaciyim canim aşamadim.hic kuzenimde gördü aslinda hic birseyi yok dedi ama okudukca hala evham.yapiyorum