Lilii20 Uyku yemek bozukluğu her bebeğin problemi özellikle atak dönemlerinde. Işıkları açıp kapatmak, dönmek bunlar, yeni öğrenen tüm bebeklerin alışkanlık edindiği bir huydur. Bu söyledikleriniz çoğu çocukta vardır bence. Başlı başına otizm belirtisi sayılmaz. Çamaşır makinesini çalıştırsanız çoğu bebek dikkatle izler. Sadece dönenceyi izledi diye bu onu otizmli yapmaz.
Sizin evde dikkat etmeniz gereken tek husus çok fazla televizyona maruz bırakmamak olursa korkmayın. Bunu söyledim diye de endişe etmeyin bizde her gün evde tv açıyoruz. Ama ben çok ağlarsa çok huysuzlanırsa yada işim olursa bir saat izletiyorum. Hani bağımlı olup da seslenince adını duymayacak, tv için oyuncak yada hiç bir oyun oynamayacak hale gelmemesi için. Bu sadece otizm değil genel olarak sakıncalı bir durum olduğundan tabii. Gönlünüzü ferah tutun, otizmli anneler ne büyük savaş veriyorlar sorsanız belki sadece “tek derdimiz ışığı açması, uyku yeme bozukluğu olsa keşke” derler yani bunu da beterin beteri var kabilinden demek istemiyorum otizmli bebek annelerine de çokca sabır diliyorum. Ama demek istediğim bu kadar basit bir hastalık olmadığı..🌿